Οι επιπτώσεις στις  αξίες των ακινήτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Συζητήθηκαν στη γενική συνέλευση 2022

του Ευρωπαϊκού Οργανισμού

των Ενώσεων Εκτιμητών TEGOVA

στην Αθήνα 

jpeg-optimizer-Tegova 1

Η πρόεδρος του ΣΕΚΕ, Αντιγόνη Δούναβη και μέλος του ΔΣ του TEGOVA, Κωνσταντίνος Παλλης (Οι 2 εκπρόσωποι του ΣΕΚΕ στον Οργανισμό TEGOVA)

Οι επιπτώσεις στις αξίες των ακινήτων από τον πόλεμο στην Ουκρανία και στις αλλαγές στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον συζητήθηκαν στο συνέδριο με αμφιτρύωνα τον Σύλλογο Εκτιμητών Ελλάδας και το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού των Ενώσεων Εκτιμητών «Tegova», στις 20-22 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα.

Στο συνέδριο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300 εκτιμητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα θέματα του συνεδρίου

Οι εκπρόσωποι των εκτιμητικών φορέων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν όλα τα θέματα που αφορούν στον κλάδο, ήτοι:

🟤Την αποτίμηση των ζημιών, που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

🟤Την ανάπτυξη των αλλαγών στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα θέματα  του περιβάλλοντος.

🟤Τις επιπτώσεις των αλλαγών στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον στις ευρωπαϊκές οικονομίες, στις αξίες των ακινήτων ή των επιχειρήσεων στους μηχανολογικούς εξοπλισμούς, καθώς και στις  εγκαταστάσεις.

Χαιρετισμός υπουργού  

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εκτιμητών «Tegova»  χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του επαγγέλματος των εκτιμητών, για το οποίο  είπε ότι ενισχύει την εύρυθμη λειτουργία της κτηματαγοράς και τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα τα μικροοικονομικά, μακροοικονομικά και δημοσιονομικά κέρδη για το σύνολο της οικονομίας.

Τοποθέτηση ευρωβουλευτού

Σε ζωντανή σύνδεση από τις Βρυξέλλες μίλησε  η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, η οποία  ανέλυσε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναγέννηση της ευρωπαϊκής οικονομίας μέσω των δράσεων του Green Deal.

Η πρόεδρος

του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδας

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδας, Αντιγόνη Δούναβη «στάθηκε» στο διαρκές μέλημα του  φορέα για την  αναβάθμιση του έργου των Ελλήνων εκτιμητών, την εδραίωση του ρόλου τους και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού.

jpeg-optimizer-Tegova 2

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκτιμητών Ελλάδος: Αντιγόνη Δούναβη-πρόεδρος, Μαριάννα Σφούγγαρη-αντιπρόεδρος, Αναστάσιος Αμπατζής-γενικός γραμματέας, Αλέξανδρος Παντούδης-ταμίας, Ελένη Αδαμοπούλου- μέλος και Μαρία Λιάκου- μέλος

Τα Ευρωπαϊκά εκτιμητικά πρότυπα

 για το μηχανολογικό εξοπλισμό

και τις εγκαταστάσεις

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της συντακτικής Επιτροπής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου  του  «Tegova», Κωνσταντίνος Πάλλης, παρουσίασε τα Ευρωπαϊκά εκτιμητικά πρότυπα για το μηχανολογικό εξοπλισμό και  τις εγκαταστάσεις (EVS-PME) για πρώτη φορά σε όλη την Ευρώπη.

Μνημόνιο συνεργασίας

με την Ουκρανία

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το State Property Fund of Ukraine (SPFU) για την παροχή τεχνικής βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό «Tegova»  σχετικά με τον προσδιορισμό της μεθοδολογίας αποτίμησης των ζημιών από τον πόλεμο στα  ακίνητα,  στις επιχειρήσεις, στο μηχανολογικό εξοπλισμό και στις εγκαταστάσεις.

Ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, από τον Σύλλογο Εκτιμητών Ελλάδας δημιουργήθηκαν οι ιδανικές συνθήκες εργασίας για να ολοκληρωθεί το τριήμερο των εργασιών του συνεδρίου. Οι Έλληνες εκτιμητές  είχαν να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις, καθώς και εμπειρίες.

©Typologos.com 2022