«Σταθερή» εμπιστοσύνη των Ρουμάνων επισκεπτών στο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας
Στην 53η
διεθνή έκθεση
τουρισμού «TTR»
στο Βουκουρέστι
συμμετείχε η Περιφέρεια

Η «σταθερή» εμπιστοσύνη των Ρουμάνων επισκεπτών στο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τις διακοπές τους, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) στη 53η διεθνή έκθεση τουρισμού «TTR», που πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Φεβρουαρίου του 2026 στο Βουκουρέστι
Η «σταθερή» εμπιστοσύνη των Ρουμάνων επισκεπτών στο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τις διακοπές τους, επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) στη 53η διεθνή έκθεση τουρισμού «TTR», που πραγματοποιήθηκε στις 12-15 Φεβρουαρίου του 2026 στο Βουκουρέστι.
Μαζί με την ΠΚΜ συμμετείχαν:
♦Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
♦Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής (ΤΟΧ).
♦Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
Στοχευμένη προώθηση
τομέων του τουρισμού
Παράλληλα, με το παραδοσιακό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», στην «TTR» προωθήθηκαν στοχευμένα ο θρησκευτικός- προσκυνηματικός και ο πολιτιστικός τουρισμός, καθώς και η τοπική γαστρονομία. Πρόκειται για τομείς του τουρισμού, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική στη ρουμανική αγορά.
Οι κοινές παραδόσεις, σε συνδυασμό με την ποιότητα των προϊόντων της μακεδονικής γης, αναδεικνύουν τη Κεντρική Μακεδονία ως ένα προορισμό για τους Ρουμάνους επισκέπτες, στους οποίους προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (all-year-round destination).
Βασικοί επισκέπτες
της Κεντρικής Μακεδονίας
Οι Ρουμάνοι τουρίστες γνωρίζουν καλά την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν το «βασικό πυρήνα» των επισκεπτών για τη Χαλκιδική, για την Ολυμπιακή Ριβιέρα (Πιερία), αλλά και για τις περιοχές του Στρυμονικού κόλπου.
Μάλιστα, οι Ρουμάνοι είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες (repeaters), οι οποίοι δεν αρκούνται πλέον στα γνωστά σημεία, αλλά αναζητούν «ενεργά» να ανακαλύψουν νέους -εναλλακτικούς προορισμούς εντός της Κεντρικής Μακεδονίας.
Δήλωση της
Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού
«Η φετινή τουριστική περίοδος «ξεκινά» με τους καλύτερους οιωνούς, ενδυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τους δεσμούς μας με τη σημαντική αγορά της Ρουμανίας.Με την πλήρη ένταξη της Ρουμανίας στο χώρο Σένγκεν, η πρόσβαση των Ρουμάνων επισκεπτών γίνεται πλέον χωρίς καθυστερήσεις στα σύνορα. Εκτός από την οδική σύνδεση με τη Ρουμανία, φέτος υπάρχει και μια σημαντική εξέλιξη:
Η απευθείας αεροπορική σύνδεση κατά τη θερινή περίοδο με την Τιμισοάρα και το Ιάσιο θα δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες επισκέπτες από τη Δυτική και Βόρεια Ρουμανία να «βρεθούν» στην περιοχή μας σε ελάχιστο χρόνο», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Βίκυ Χατζηβασιλείου.
©Typologos.com 2026




















