Νέα θερμική έξαρση πλήττει ήδη την Ελλάδα όπου αναμένεται και μια τρίτη θερμή περίοδος

Από την

Τρίτη 25 Ιουλίου

έως και την

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

nea-thermiki-exarsi-plittei-idi-tin-ellada-opou- anamenetai-kai mia-triti-thermiki-periodos

Νέα θερμική έξαρση πλήττει ήδη την Ελλάδα, όπου αναμένεται και μια τρίτη πολύ ζεστή χρονική περίοδος, που θα διαρκέσει από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου.Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay

Νέα θερμική έξαρση πλήττει ήδη την Ελλάδα, όπου αναμένεται και μια τρίτη πολύ ζεστή χρονική περίοδος, που θα διαρκέσει από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου. Αυτό ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβαίνοντας σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο αναφέρεται στο θερμό κύμα που προκαλεί συνθήκες καύσωνα με την ονομασία «Κλέων» σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η νέα θερμική έξαρση

γίνεται ήδη αισθητή

Η νέα θερμική έξαρση γίνεται ήδη αισθητή από σήμερα (Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023) σε όλη τη χώρα, όπου θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου. Στην Αττική «άγγιζε» σήμερα στις 7.20 το απόγευμα η θερμοκρασία τους 38 βαθμούς Κελσίου (Νέα Φιλαδέλφεια), στη Θεσσαλονίκη τους 33, στις Σέρρες, στη Καστοριά, στα Ιωάννινα,  στη Λάρισα, στη Πάρο τους 36 , στη Κοζάνη, στη Κόνιτσα, στο Σουφλί τους 37 και στη Κάτω Τιθορέα, καθώς  και στη Σάμο τους 38 βαθμούς Κελσίου.  Από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 αναμένεται πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών. Από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου αναμένεται τρίτη θερμική έξαρση, όπως δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ.

Για το

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Για το Σάββατο 22 Ιουλίου 2023 προβλέπεται μία μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στην Ήπειρο και στη Μακεδονία στους 39- 41 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Κεντρική Μακεδονία στους 42 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο στους 42-43 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα στους 44 βαθμούς Κελσίου.

γ. Στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, τα Δωδεκάνησα και τη Κρήτη στους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

δ. Στη Θράκη και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα στους 39 – 41 βαθμούς Κελσίου.

Για την

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

Για την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 θα «κυμανθεί» ο υδράργυρος ως προς τις μέγιστες τιμές:

α. Στα ηπειρωτικά στους 41- 43 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου στους 44 και της Θεσσαλίας στους 45 βαθμούς Κελσίου.

β. Στη νησιωτική χώρα στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Για την

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Για την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 προβλέπεται από την ΕΜΥ ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2-5 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη πτώση να παρατηρηθεί στην ανατολική χώρα και η μικρότερη να σημειωθεί στη δυτική.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν:

α. Στα ηπειρωτικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στη Στερεά Ελλάδα και στη  Πελοπόννησο στους  41-42 βαθμούς Κελσίου.

β. Στα νησιά του Ιονίου Πελάγους, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη στους 37-39 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα στους 35-36 βαθμούς Κελσίου.

jpeg-optimizer_nea-thermiki-exarsi-plittei-idi-tin-ellada-opou- anamenetai-kai mia-triti-thermiki-periodos 2

Όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ δείχνουν πως από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη κεντρική και τη νότια χώρα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση.Φωτογραφία από Olya Adamovich από το Pixabay

Τι δείχνουν

τα διαθέσιμα

προγνωστικά στοιχεία

Όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ δείχνουν πως από την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 έως και την Πέμπτη 27 Ιουλίου αναμένονται και πάλι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα. Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023 θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στη κεντρική και τη νότια χώρα, ενώ στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται αισθητή πτώση.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων με τα νεότερα στοιχεία και τις λεπτομέρειες στην εξέλιξη των θερμοκρασιών γίνεται ανά εικοσιτετράωρο από τους μετεωρολόγους.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες να «αντλούν» από τα καθημερινά τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

©Typologos.com 2023