Sold out η 29η Agrotica

Sold out

η 29ηΔιεθνής Έκθεση

Γεωργικών Μηχανημάτων

Εξοπλισμού και Εφοδίων

Agrotica

jpeg-optimizer-sold-out-i-29i-agrotica

Με «Sold out» επιστρέφει μετά από δύο χρόνια η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού -Εφοδίων «Agrotica» της Ηelexpo-ΔΕΘ, στην οποία θα «φιλοξενηθούν» 1.650 εκθέτες εκ 49 χωρών από την Πέμπτη 20 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο  Θεσσαλονίκης

Με «Sold out» επιστρέφει μετά από δύο χρόνια η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού -Εφοδίων «Agrotica» της Ηelexpo-ΔΕΘ, στην οποία θα «φιλοξενηθούν» 1.650 εκθέτες εκ 49 χωρών από την Πέμπτη 20 έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο  Θεσσαλονίκης.

Στην 29η Agrorica θα λάβει χώρα ένα ευρύ πρόγραμμα μεμονωμένων φιλοξενούμενων αγοραστών (hosted buyers), ενώ θα έρθουν οργανωμένες επιχειρηματικές αποστολές από 15 χώρες. Σύσσωμη  θα «δώσει το παρών» και η επιχειρηματικότητα του αγροτικού κλάδου της Ελλάδας.

 Με καθολική παρουσία

των αγροτικών επιχειρήσεων

Στη συγκεκριμένη εκθεσιακή διοργάνωση καταγράφεται καθολική παρουσία επιχειρήσεων από όλο το φάσμα της αγροτικής παραγωγής και τεχνολογίας εκ όλης της χώρας.

 Με περίπτερα συμμετέχουν:

✅Οι μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας και πώλησης εφοδίων και γεωργικών μηχανημάτων.

✅Όλοι οι οίκοι που αντιπροσωπεύουν τους  γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ).

Οι φιλοξενούμενοι αγοραστές

και οι επιχειρηματικές αποστολές

Τους εκθεσιακούς χώρους θα επισκεφθούν μεμονωμένοι φιλοξενούμενοι αγοραστές (hosted buyers) από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Τα περίπτερα θα δεχθούν και ομαδικές επισκέψεις εκ των χωρών: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Βουλγαρία.

Επίσης,θα έρθουν δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν, ήτοι:

🟢Η μια από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας.

🟢Η άλλη από το Ερμπίλ με συντονιστή το οικείο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Παράλληλα, αναμένονται μεγάλες οργανωμένες αποστολές πολλών χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς σημαντικό ενδιαφέρον για την έκθεση έχουν δείξει αγροτικοί συνεταιρισμοί, ομάδες παραγωγών κ.ά.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται:

✅Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica με θέμα:«Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της Γεωργίας» (22-23 Οκτωβρίου 2022) στο οποίο θα μιλήσουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι και πολλοί άλλοι ειδικοί του αγροτικού κλάδου στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός». Το συνέδριο αυτό αποτελεί μια συν-διοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και της Σχολής Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ).

✅Η εκδήλωση με τίτλο: «Παραγωγός-Αγροτεχνολογία-Βιοοικονομία στην ψηφιακή μετάβαση»,που είναι μια συν-διοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo και του Ινστιτούτου Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ)/ΕΚΕΤΑ.

✅Η ημερίδα των ΔΕΘ-Helexpo και Alegre Growshop για τη φαρμακευτική κάνναβη, που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2022 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».

Υποστηρικτές

Η 29η Agrotica πραγματοποιείται με υποστηρικτές:

🔵Την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ).

🔵Τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

🔵Τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Η έκθεση  έχει τεθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων:

🔵Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

🔵Εσωτερικών ( Τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Τα εγκαίνια της 29ης Agrotica θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

jpeg-optimizer-sold-out-i-29i-agrotica-dyo

Η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στη χώρα από πλευράς συνδυασμού τετραγωνικών μέτρων, εκθετών και επισκεπτών είναι η Agrotica

Η συνέντευξη Τύπου

Πραγματικά διεθνή και μία από τις καλύτερες Agrotica χαρακτήρισε τη 29η διοργάνωση ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, μιλώντας την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 στη συνέντευξη τύπου, που έγινε ενόψει των εγκαινίων της.Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε την απόλυτη πληρότητα της Agrotica λέγοντας πως πρόκειται για μια έκθεση που δίνει πάρα πολλά, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά, στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΓΕΜ

«Επιφάνεια 6.000 τετραγωνικών μέτρων καλύπτουν τα μέλη της ΕΚΑΓΕΜ στην 29η Agrotica», γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος,  Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος ευχήθηκε να βρουν οι αγρότες αυτό που χρειάζονται στη φετινή έκθεση, για να πάνε πιο μπροστά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ,  Σάββας Μπαλουκτσής, σημείωσε πως ο σύνδεσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει την έκθεση, στην οποία συμμετέχουν 41 μέλη του, που καλύπτουν επάνω από το 40% της συνολικής επιφάνειας (15.185 τετραγωνικά μέτρα). Ο κ. Μπαλουκτσής τόνισε πως η αναβάθμιση του γεωργικού εξοπλισμού είναι πλέον στρατηγική επιλογή και δημοσιοποίησε ότι  η αγορά σημειώνει το 2022 μια πτώση της τάξης του 42%.

Ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ

Την ικανοποίησή του για τη συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων του αγροτικού διατροφικού τομέα μετά από δύο χρόνια πανδημίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΠΕΛ, Δημήτρης Ρουσσέας, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτή την περίοδο στην εφοδιαστική αλυσίδα ή στο παραγωγικό πεδίο κάνοντας αναφορά στον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία.

Η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση

στην Ελλάδα

«Η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση στη χώρα από πλευράς συνδυασμού τετραγωνικών μέτρων, εκθετών και επισκεπτών είναι η Agrotica», παρατήρησε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής λέγοντας ότι μετά από τη ΔΕΘ και τη Beyond είναι πλέον δεδομένη η επιστροφή του εκθεσιακού φορέα.

Για την παρουσία όλων των τομέων του αγροτικού κλάδου, με ιδιαίτερη κινητικότητα γύρω από τις τεχνολογίες και δη αυτές για την εξοικονόμηση ενέργειας μίλησε ο υπεύθυνος της Agrotica, Βασίλης Σπύρου.

Το ωράριο λειτουργίας

της έκθεσης

Το ωράριο της έκθεσης την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Κυριακή είναι 10 το πρωί-7 το απόγευμα.

Το Σάββατο θα λειτουργήσει η 29η Agrotica από τις 10 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ,ενώ πάρκινγκ για εκθέτες και επισκέπτες θα είναι διαθέσιμο εντός του ΑΠΘ.

©Typologos.com 2022