2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας -Τεχνολογίας Beyond

«Get Future Ready»

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

με 300 επιχειρήσεις

Στη Beyond 2022 υπό το σύνθημα «Get Future Ready» συμμετέχουν συνολικά 300 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 100 είναι startups, ενώ «φιλοξενεί» άμεσες ή έμμεσες ξένες συμμετοχές εκ 30 χωρών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν περισσότερες από 5.000 B2B και B2G συναντήσεις

Το… μέλλον προετοιμάζει η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 1  Οκτωβρίου 2022 θα χτυπά η «καρδιά» των νέων τεχνολογιών.

300 επιχειρήσεις τεχνολογίας

Στη Beyond 2022 υπό το σύνθημα «Get Future Ready» συμμετέχουν συνολικά 300 επιχειρήσεις από τις οποίες οι 100 είναι startups, ενώ «φιλοξενεί» άμεσες ή έμμεσες ξένες συμμετοχές εκ 30 χωρών. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνουν περισσότερες από 5.000 B2B και B2G συναντήσεις. Την συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo, η Be-Best και οι Industry Disruptors Game Changers (IDGC).

jpeg-optimizer-Beyond 2

Το… μέλλον προετοιμάζει η 2η Διεθνής Έκθεση Καινοτομίας και Τεχνολογίας Beyond στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 1  Οκτωβρίου 2022 θα χτυπά η «καρδιά» των νέων τεχνολογιών

Πιο διεθνοποιημένη

και ποιοτικά αναβαθμισμένη

Η Beyond 2022 είναι  πιο διεθνοποιημένη και ποιοτικά αναβαθμισμένη συγκριτικά με πέρυσι, ενώ «θα δώσει το βήμα» σε εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Ταυτόχρονα, θα τους παράσχει την ευκαιρία να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες με επισκέπτες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, ενώ θα αναδείξει το οικοσύστημα τεχνολογίας της χώρας.

Συμμετοχές από φορείς- πανεπιστήμια

Πέραν της δυναμικής επιχειρηματικής παρουσίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο εκθεσιακό δρώμενο τεχνολογίας  λαμβάνουν μέρος περιφέρειες, υπουργεία, φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και η πανεπιστημιακή και ερευνητική κοινότητα.

Ειδικότερα, το «παρών» θα δώσουν:

🔵Οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Κρήτης και Στερεάς Ελλάδας.

 🔵Τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Οικονομικών.

Ακόμη, συμμετέχουν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια και τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα της  Ελλάδα. Παράλληλα, η έκθεση θα υποδεχθεί και clusters από τα Βαλκάνια.

Η «Κορωνίδα»

όλων των εκδηλώσεων

«Κορωνίδα» όλων των εκδηλώσεων θα είναι το Beyond Summit στο Περίπτερο 12, με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Beyond Stage θα «φιλοξενηθούν» οι εκδηλώσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας- ΚΕΔΕ (Smart Cities) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι γενικοί γραμματείς των δήμων της χώρας (Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης») θα παραβρεθούν στην Beyond,όπου θα παρουσιαστεί το «έξυπνο» και ψηφιακό μέλλον των πόλεων.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Από τις παράλληλες  εκδηλώσεις  ξεχωρίζει το 9ο Technology Forum, στο οποίο θα μιλήσουν διεθνούς βεληνεκούς εισηγητές. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται  τα SAFE THESSALONIKI, EIT FOOD και METALOGUES. Μερικές από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα ή  στο διεθνές επίπεδο στηρίζουν χορηγικά την Beyond.

Ο πρόεδρος

της ΔΕΘ-Helexpo

Στον στόχο να καθιερωθεί η Beyond ως μια μεγάλη διεθνής έκθεση των νέων τεχνολογιών για τα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 ενόψει των αυριανών εγκαινίων της διοργάνωσης.

Ο κ. Τζήκας τόνισε ότι το οικοσύστημα τεχνολογίας της Ελλάδας, αλλά και της Θεσσαλονίκης αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυναμικό, ενώ εξήγησε πως το φετινό στοίχημα κερδήθηκε και παρατήρησε πως απαιτείται πολλή προσπάθεια ακόμα, ώστε το αρχικό όραμα να υλοποιηθεί.

Ο διευθύνων σύμβουλος

της ΔΕΘ-Helexpo

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης σημείωσε ότι «ακολουθούμε το μέλλον» λέγοντας πως «η Beyond υπήρχε σαν όνειρο εδώ και μια πενταετία και μετά από την πρώτη περσινή διοργάνωση», ενώ εκτίμησε πως η φετινή δεύτερη είναι αυτή που θα την καθιερώσει.Μάλιστα, επισήμανε πως 5.000 B2B και B2G συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, αλλά και πληθώρα εκδηλώσεων στα 5 stages της διοργάνωσης.

Ο managing director

της Be-Best

Ξεχωριστή έκθεση που θα θέσει τη Θεσσαλονίκη για δεύτερη  συνεχή χρονιά στο κέντρο των διεθνών τεχνολογικών εξελίξεων χαρακτήρισε τη Beyond ο managing director της Be-Best, Ευάγγελος Χαραλάμπους, αναφέροντας ότι μερικές από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες διεθνώς θα βρίσκονται στην έκθεση. Ο ίδιος εξέφρασε και την προσδοκία για την καθιέρωση της Beyond ως θεσμού για τον κόσμο των νέων τεχνολογιών.

Ο ιδρυτής των

Industry Disruptors Game Changers

Ο ιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers, Μιχάλης Στάγκος, τόνισε πως το στοίχημα για την Beyond είναι να αποτελέσει το «εφαλτήριο» σημαντικών ανακοινώσεων του κλάδου, ενώ είπε πως το περιεχόμενο και η ουσία της έκθεσης ισχυροποιούνται. Χαρακτηριστικά  ανέφερε ο ίδιος ότι πέρυσι οι ομιλητές στη Beyond ήταν 60, ενώ το 2022 ανήλθαν στους εκατό πενήντα.Ακόμη, σημείωσε πως από το εξωτερικό προέρχονται οι 20 εκ των 100 startups τις φετινής διοργάνωσης.

Παγκόσμιας κλάσης ομιλητές

Στους παγκόσμιας κλάσης ομιλητές του 9ου Technology Forum που διοργανώνεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Beyond αναφέρθηκε ο εκπρόσωπός του, Κοσμάς Βάμβαλης, ο οποίος ευχαρίστησε τη ΔΕΘ-Helexpo για την ευκαιρία που δίνει στους διοργανωτές-φορείς του φόρουμ να το αναπτύξουν περαιτέρω.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo

«Δημιουργούμε την επόμενη ημέρα σε μια έκθεση που, όταν φιλοξενηθεί στο νέο εκθεσιακό κέντρο, δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από τεχνολογικές εκθέσεις όπως είναι αυτή της Βαρκελώνης», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, ο οποίος ανακοίνωσε πως η τρίτη Beyond προγραμματίζεται για τον Μάιο του 2023!

Ο διευθυντής της Intracom Telecom

Η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης χρειάζεται μια premium έκθεση, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι εταιρείες του κλάδου υπογράμμισε ο διευθυντής της Intracom Telecom, Νικόλαος Βελέντζας, αναφέροντας πως η Beyond εξελίσσεται σε ένα φόρουμ καινοτομίας, από όπου η εταιρεία δε θα μπορούσε να λείπει.

Οι εκπρόσωποι των Quest και Unisystem

«Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το όραμά σας», είπε η κ. Αννίτα Παταργιά από τον όμιλο Quest, σημειώνοντας πως ο όμιλος έχει «βαθιά ριζωμένες στο DNA του» την τεχνολογία και την καινοτομία. Η εκπρόσωπος της Unisystem, Βίκυ Μπούφη, ανέφερε πως η Beyond έχει πολύ μέλλον, γιατί είναι μια εμπνευσμένη έκθεση.

Ώρες και ημέρες λειτουργίας

Το ωράριο της Beyond έχει ως εξής:

Πέμπτη και Παρασκευή 10:00 με 20:00 και Σάββατο 10:00 με 18:00.

©Typologos.com 2022