Προστασία-ενίσχυση του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ3

Την προστασία και την ενίσχυση

του ενημερωτικού ρόλου της ΕΡΤ3

ζητά η ΕΣΗΕΜΘ

jpeg-optimizer-prostasia-kai-enischysi-tou-eninerotikou-rolou-tis-ert3

Τη συστηματική υποβάθμιση του αυτοδύναμου ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 καταγγέλλει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) με ανακοίνωσή του.Φωτογραφία από Ingo Kramarek από το Pixabay 

Τη συστηματική υποβάθμιση του αυτοδύναμου ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 κατήγγειλε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης(ΕΣΗΕΜ-Θ) με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του τρίτου φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς ενίσχυση

το ενημερωτικό πρόγραμμα   

«Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΕΡΤ ΑΕ και του διευθυντή ΕΡΤ3 σε συναντήσεις τους με την ΕΣΗΕΜ-Θ, διαπιστώνουμε ότι το ενημερωτικό πρόγραμμα του σταθμού δεν ενισχύεται. Αντιθέτως, καλύπτεται όλο και μεγαλύτερο μέρος του από παραγωγές προσαρμοσμένες στο πρόγραμμα του ΕΡΤΝΕWS», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Πρώτη φορά απούσα η ΕΡΤ

από τη μετάδοση των εγκαινίων της ΔΕΘ

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της απουσίαζε παντελώς η ΕΡΤ3, από τη μετάδοση των εγκαινίων της ΔΕΘ, αλλά και από τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Σχετικά με

το σχεδιασμό του ΕΡΤNEWS

«Ο πρόχειρος και ο αποσπασματικός σχεδιασμός του ΕΡΤNEWS, που βγήκε εσπευσμένα στον αέρα,έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί η ΕΡΤ3 στο περιθώριο του κεντρικού σχεδιασμού του προγράμματος», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ίδια ανακοίνωση.

jpeg-optimizer-prostasia-kai-enischysi-tou-eninerotikou-rolou-tis-ert3-dyo

Συνολικά αναγκαίες 11 ενέργειες διατύπωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση που έγινε στην ΕΣΗΕΜ-Θ ,ώστε να διατηρήσει και να αναπτύξει ο σταθμός τον ρόλο που του αναλογεί.Φωτογραφία από Niek Verlaan από το Pixabay 

Οι 11 προτάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ3

Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 σε εργασιακή συνέλευση που έγινε στην ΕΣΗΕΜ-Θ, όπου διατύπωσαν συνολικά αναγκαίες 11 ενέργειες, ώστε να διατηρήσει και να αναπτύξει ο σταθμός τον ρόλο που του αναλογεί. Αυτές είναι:

1.

Διοικητική, οικονομική και προγραμματική αυτοτέλεια της ΕΡΤ3.

2.

Ενδυνάμωση της φυσιογνωμίας και των χαρακτηριστικών της τηλεόρασης της ΕΡΤ3, με  πολυθεματικό περιεχόμενο, το οποίο θα είναι ενημερωτικό-μορφωτικό και ψυχαγωγικό, που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του σχεδιασμού ενός ολοκληρωμένου τηλεοπτικού προγράμματος.

3.

Ανάπτυξη εσωτερικών παραγωγών και ντοκιμαντέρ που θα στηρίζουν το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

4.

 Αύξηση του ενημερωτικού περιεχομένου της τηλεόρασης και «άνοιγμα» των ενημερωτικών εκπομπών στον πολιτικό και στον κοινωνικό διάλογο.

5.

Υποστήριξη των αθλητικών μεταδόσεων με ανάλογο τηλεοπτικό πρόγραμμα εσωτερικής παραγωγής και ενίσχυση του αθλητικού δυναμικού.

6.

Άμεση συμπλήρωση του φετινού ενημερωτικού προγράμματος με σημαντική χρονική επέκτασή του και ένταξη σε αυτό νέων εκπομπών εσωτερικής παραγωγής.

7.

Δημιουργική και ισότιμη συμμετοχή της ΕΡΤ3 στον σχεδιασμό και στην παραγωγή του προγράμματος του ΕΡΤNEWS, με παράλληλη διασφάλιση του αυτόνομου ενημερωτικού χαρακτήρα της.

8.

Ανάπτυξη των πρωτοβουλιών της ΕΡΤ3 με σκοπό την ενίσχυση της φυσιογνωμίας της και την ενδυνάμωση της σχέσης της με τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, την κοινωνία,την παραγωγή, την νεολαία και την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τους φορείς του.

9.

Αναβάθμιση του ρόλου των δύο ραδιοφωνικών σταθμών, 102 fm και 9.58 fm και την διεύρυνση της εμβέλειας τους.

10.

 Υποστήριξη του δημοσιογραφικού έργου και διασφάλιση της απρόσκοπτης μελλοντικής λειτουργίας των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ.

11.

Προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

 Εξειδίκευση των προτάσεων

από το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης των εργαζομένων διατυπώθηκε μια σειρά προτάσεων για να υποστηριχθούν τα συγκεκριμένα 11 αιτήματα.

Τις προτάσεις αυτές ανέλαβε να επεξεργαστεί και να εξειδικεύσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, το οποίο ανακοίνωσε πως διατηρεί ως σημείο αναφοράς την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων,εφόσον δεν αποδειχθεί έμπρακτα η ενίσχυση του αυτοδύναμου ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.

©Typologos.com 2022