Εγκαινιάστηκαν οι «Philoxenia-Hotelia»  και «Real Estate Expo North» στη Θεσσαλονίκη

Από την

υπουργό Τουρισμού

 Όλγα Κεφαλογιάννη

Egkainiastikan -oi- Philoxenia- Hotelia- kai-Real- Estate- Expo-North-sti-thessaloniki 1

Ευκαιρία να παρουσιαστεί ό,τι νέο και καινοτόμο στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και στη φιλοξενία, αλλά και συνολικά στη τουριστική δραστηριότητα χαρακτήρισε την «Philoxenia» η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 από το βήμα των εγκαινίων της συγκεκριμένης έκθεσης, της «Hotelia» και της «Real Estate Expo North» στη Θεσσαλονίκη

Ευκαιρία να παρουσιαστεί ό,τι νέο και καινοτόμο στις ταξιδιωτικές υπηρεσίες και στη φιλοξενία, αλλά και συνολικά στη τουριστική δραστηριότητα χαρακτήρισε την «Philoxenia» η υπουργός Τουρισμού,Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας τηνΠαρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 από το βήμα των εγκαινίων της συγκεκριμένης έκθεσης, της «Hotelia» και  της «Real Estate Expo North» στη Θεσσαλονίκη.

Καταγραφή και συζήτηση

των προβλημάτων

Η υπουργός τόνισε πως είναι και μια ευκαιρία να καταγράψουμε, καθώς και να συζητήσουμε τα προβλήματα, να συνομιλήσουμε για μια συλλογική ευθύνη που έχουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για το κλάδο. Καλωσόρισε, δε, τη Βουλγαρία ως τιμώμενη χώρα, για την οποία παρατήρησε ότι έχει εξέχουσα σημασία για τη χώρα μας και ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα.

Για τον

ελληνικό τουρισμό

Αναφερόμενη στον ελληνικό τουρισμό υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη πως παρά τις αντιξοότητες επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα ως σύνολο, γιατί είχε στέρεες βάσεις και διαθέτει ένα πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο με αυξημένη τεχνογνωσία. Για τα  μέχρι και σήμερα διαθέσιμα στοιχεία δημοσιοποίησε η υπουργός πως σημειώνεται σημαντική αύξηση στις  αφίξεις και στα έσοδα, που είναι επάνω ακόμα και από τα επίπεδα προ της πανδημίας.

Egkainiastikan -oi- Philoxenia- Hotelia- kai-Real- Estate- Expo-North-sti-thessaloniki 2a

«Γεγονότα, όπως αποτελεί η «Philoxenia», είναι μία ευκαιρία για την εδραίωση μιας πλατφόρμας κοινών συνεργασιών» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας (τιμώμενης χώρας στην έκθεση), Ζαρίτσα Ντίνκοβα

Η υπουργός Τουρισμού

της Βουλγαρίας

«Γεγονότα, όπως αποτελεί η «Philoxenia», είναι μία ευκαιρία για την εδραίωση μιας πλατφόρμας κοινών συνεργασιών» σημείωσε η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας (τιμώμενης χώρας στην έκθεση), Ζαρίτσα Ντίνκοβα. Μάλιστα, χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την επιλογή της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας στη «Philoxenia», ενώ ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo για τη διοργάνωση και προσκάλεσε την ελληνική πλευρά να επισκεφθεί τη Βουλγαρία και να την ανακαλύψει.

 Ο υφυπουργός Εσωτερικών

(Μακεδονίας-Θράκης)

«Πολύτιμοι δρόμοι συνεργασίας που «φέρνουν» πιο κοντά τους φορείς και τους ανθρώπους του τουρισμού «ανοίγονται» μέσα από την άρτια διοργάνωση των τριών εκθέσεων», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι: «Η εξωστρέφεια και η εμβέλεια των εκθέσεων αποτυπώνονται στο πλήθος των ξένων εμπορικών επισκεπτών και των επιχειρηματικών συναντήσεων που προδιαγράφονται εξαιρετικά ενθαρρυντικές».

Ο Περιφερειάρχης

Κεντρικής Μακεδονίας

«Σε μια εξαιρετικά σημαντική χρονιά για τον τουρισμό η «Philoxenia», η κορυφαία διεθνής έκθεση του τουριστικού κλάδου, έρχεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του ελληνικού τουρισμού και στη δημιουργία νέων σημαντικών συμπράξεων και συνεργασιών» , σημείωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,  Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στα αυξημένα μεγέθη και στην άρτια διοργάνωσή της.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

«Συνώνυμο με το τουριστικό επιχειρείν είναι χρόνια τώρα το εκθεσιακό «δίδυμο» των «Philoxenia-Hotelia», μια διοργάνωση που αφουγκράζεται τη παγκόσμια τουριστική αγορά και συμβάλλει στη προβολή των προορισμών», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος χαρακτήρισε τις δύο εκθέσεις πολύ σημαντικό θεσμό που στηρίζει στην πράξη τη «βαριά» βιομηχανία μας και τους ανθρώπους του τουρισμού.

Η πρόεδρος του ΕΟΤ

 Στη  διαχρονική στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ)  στη «Philoxenia» υπογράμμισε η πρόεδρός του, Άντζελα Γκερέκου, η οποία συμπλήρωσε πως ως οργανισμός ξεκίνησε να στηρίζει την έκθεση από τη γέννησή της το 1985 έως και σήμερα, που είναι το 2023. «Η εξωστρέφεια που έχει η «Philoxenia» τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετική», ανέφερε με νόημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος

της RM International

«Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να ζήσει ένα ακόμα δυναμικό εκθεσιακό τριήμερο με τη «Real Estate Expo North», αλλά και με τις «Philoxenia» και «Hotelia». Φέτος κάνουμε ακόμα ένα βήμα και μαζί με την έκθεση φέρνουμε και το «3ο Real Estate Forum»», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της RM International, διοργανώτριας εταιρείας της «Real Estate Expo North», Κωστής Μοσχονάς.

Ο πρόεδρος

της ΔΕΘ-Helexpo

«Έχουμε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνουμε τις δύο εκθέσεις τη μεγάλη γιορτή του τουρισμού στην Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο οποίος επισήμανε  πως το φετινό εκθεσιακό πρόγραμμα (2023) της εταιρείας «κλείνει» με μια πολύ καλή διοργάνωση και με αυξημένα μεγέθη κατά 30%. Ο κ. Τζήκας «στάθηκε» στη παρουσία της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας και στη σύσφιξη των δεσμών των δύο χωρών που αυτή αντανακλά.

Egkainiastikan -oi- Philoxenia- Hotelia- kai-Real- Estate- Expo-North-sti-thessaloniki 3

Οι εκθέσεις «Philoxenia» και «Hotelia» έχουν συγκεντρώσει συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας

Οι συμμετοχές

Οι εκθέσεις «Philoxenia» και «Hotelia» έχουν συγκεντρώσει συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας.

Ειδικότερα, στη «Philoxenia» συμμετέχουν άμεσα 211 εκθέτες και άλλοι 90 έμμεσα. Οι  συμμετοχές αυξημένες κατά 30% έναντι της διοργάνωσης του 2002, ενώ στη «Hotelia»  ανέρχονται οι εκθέτες σε 130 κι ο αριθμός είναι  αυξημένος κατά 22% σε σχέση με πέρυσι.

Το ωράριο λειτουργίας

Οι τρεις εκθέσεις  λειτουργούν σήμερα (Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023) από τις 10 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

©Typologos.com 2023