Απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

μπροστά στο Ε.Κ.Θ.

στις 10.30 το πρωί

«Η ακρίβεια τσακίζει!»

jpeg-optimizer-Apergia-9is-Noemvriou-2022

Η  διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους-όλες να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022 και να «δώσουν το παρών» στις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει μπροστά από το ΕΚΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μήνυμα «Η ακρίβεια τσακίζει» θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι- εργαζόμενες, οι νέοι-νέες, οι άνεργοι- άνεργες  και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022 μπροστά  από το οικείο Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο  ανήμερα της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ)  και του ΕΚΘ.

Ο μισθός δε φτάνει

και ο λογαριασμός δε βγαίνει!

«Ο μισθός δε φτάνει και ο λογαριασμός δε βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι «κλείνουν τα αυτιά τους» στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας που παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, σε όσους κάνουν πως δε βλέπουν τα προβλήματα.

Απαιτούμε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, πριν να είναι αργά. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες εδώ και δώδεκα χρόνια πληρώνουμε το μάρμαρο των πολλαπλών κρίσεων: Οικονομική, υγειονομική κι ενεργειακή», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΘ  και επισημαίνεται ότι:

«Φτάνει Πια! Δεν αντέχουμε!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους».

jpeg-optimizer-Αpergia-9is-Noemvriou-2022-dyo

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούν την υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους

Οι απαιτήσεις-διεκδικήσεις

των εργαζομένων

Οι απαιτήσεις-διεκδικήσεις των εργαζομένων είναι οι εξής:

🔴Αύξηση των μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

🔴Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

🔴Καθολική κοινωνική προστασία.

🔴Άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να «αντέξουν»  οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να «βάλουν» το φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο.

🔴Ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών της ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δε θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σ’ αυτή την κρίση.

🔴Μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής, καθώς και στα υγρά καύσιμα.

🔴Φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης.

🔴Ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Η  διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί όλους-όλες να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022 και να «δώσουν το παρών» στις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει μπροστά από το ΕΚΘ.

©Typologos.com 2022