Ανάλυση των 3 αγώνων της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 του Μουντιάλ στο Κατάρ

Ιαπωνία- Κόστα Ρίκα 0-1 «χαρακίρι»

Βέλγιο- Μαρόκο 0-1 

όλα από την αρχή

Κροατία – Καναδάς 4-1 «Σίφουνας»

jpeg-optimizer-Analysi- ton-3 -agonon-tis-Kyriakis-27-Noemvriou-2022-sto-Mundial-tou-qatar

Το «χαρακίρι»  της Ιαπωνίας, η οποία έχασε με 0-1 από τη Κόστα Ρίκα (Κέισερ Φούλερ)  για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ)  ήταν ένα  εκ των αποτελεσμάτων  της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Κατάρ.Φωτογραφία από Reimund Bertrams από το Pixabay 

Το «χαρακίρι»  της Ιαπωνίας, η οποία έχασε με 0-1 από τη Κόστα Ρίκα (Κέισερ Φούλερ)  για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ, η αποδόμηση του Βελγίου που νικήθηκε «κατά κράτος» με 0-2 εκ του Μαρόκου στον 6ο όμιλο και η μεγάλη νίκη της Κροατίας επί του Καναδά (4-1, Αντρέι Κράμαριτς 36’ και 70’, Μάρκο Λιβάγια 44’, Λόβρο Μάγιερ 90΄+4΄- Αλφόνσο Ντέιβις 2)  ήταν τα αποτελέσματα της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου στο Κατάρ.

Η υπεροψία

πληρώνεται

Σε ότι αφορά στο πρώτο ματς της ημέρας αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πως η υποτίμηση της αντίπαλης ομάδας  σε «φέρνει» πάντα στη πιο δύσκολη θέση. Η επιλογή του προπονητή της Ιαπωνίας Χ. Μοριγιάσου για την αρχική ενδεκάδα αποδείχθηκε εκ της πράξης πέρα για πέρα λανθασμένη.  Αγνόησε ένα βασικό νόμο του ποδοσφαίρου, που πρεσβεύει ότι  «δεν αλλάζεις ποτέ την ομάδα, που κερδίζει» και με αυτό τον τρόπο υποτίμησε τη Κόστα Ρίκα.

Οι Ιάπωνες τώρα … «τρέχουν», γιατί μόνο εύκολο δε θα είναι το καθοριστικό ματς της 3ης αγωνιστικής  με την Ισπανία, που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο Διεθνές Στάδιο Χαλίφα της Ντόχα του Κατάρ. Την  ίδια ημέρα θα πάρει η Κόστα Ρίκα για την υπέρβαση και την πρόκριση απέναντι στη Γερμανία, με την οποία θα χρειάζεται μόλις τον ένα βαθμό της ισοπαλίας για να το πετύχει.

jpeg-optimizer-Analysi- ton-3 -agonon-tis-Kyriakis-27-Noemvriou-2022-sto-Mundial-tou-qatar-dyo

Σε «τροχιά» αποδόμησης βρίσκεται ήδη το Βέλγιο, που «κινείται» ήδη σε μέτρια επίπεδα στο Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να επέλθει η «οδυνηρή» ήττα από το Μαρόκο. Χρειάζεται, δε, πάση θυσία τη νίκη- πρόκριση  στο ματς της 3ης αγωνιστικής απέναντι στη «φουριόζα»  Κροατία, που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο Αχμάντ Μπιν Άλι της πόλης Άλ Ραγιάν του Κατάρ.Φωτογραφία από Prawny από το Pixabay 

Σε «τροχιά» αποδόμησης

βρίσκεται ήδη το Βέλγιο

Σε «τροχιά» αποδόμησης βρίσκεται ήδη το Βέλγιο, που «κινείται» ήδη σε μέτρια επίπεδα στο Μουντιάλ, με αποτέλεσμα να επέλθει η «οδυνηρή» ήττα από το Μαρόκο. Χρειάζεται, δε, πάση θυσία τη νίκη- πρόκριση  στο ματς της 3ης αγωνιστικής απέναντι στη «φουριόζα»  Κροατία, που θα γίνει την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 στο στάδιο Αχμάντ Μπιν Άλι της πόλης Άλ Ραγιάν του Κατάρ. Στο άλλο  ματς του 6ου ομίλου θα τα «δώσει όλα» το Μαρόκο για να νικήσει τον Καναδά, ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Η «αναγέννηση»

 της Κροατίας

Σε αντίθετο ακριβώς ρεύμα από το Βέλγιο «κινείται» ήδη η Κροατία, η οποία βρήκε τη φόρμα της, στο κατάλληλο χρονικό σημείο στο ματς με τον Καναδά. Στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής απέναντι στο Βέλγιο «βολεύεται» για  την πρόκριση και με την ισοπαλία, Είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα και εκτιμούμε πως μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση.

 ©Typologos.com 2022