Ισπανία-Κόστα Ρίκα 7-0 Ισοπέδωση

Οι Ισπανοί δίδαξαν

σύγχρονο ποδόσφαιρο

jpeg-optimizer-Ispania-costa-rica-7-0-isopedosi

Κατά κράτος νίκησε η Ισπανία τη Κόστα Ρίκα  «γράφοντας στο τελικό κοντέρ» το 7-0 ( Ντάνι Όλμο 11’, Ντάριο Ασένσιο 21’, Φεράν Τόρες 31’ πέναλτι και 54’, Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα 74’, Κάρλος Σολέρ 90’, Άλβαρο Μοράτα 0-2) στον 2ο αγώνα της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ, που διεξήχθη την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2022 στο Στάδιο Άλ Θουμάνα στη Ντόχα του Κατάρ.Φωτογραφία από inguaribile_viaggiatore από το Pixabay 

Κατά κράτος νίκησε η Ισπανία τη Κόστα Ρίκα  «γράφοντας στο τελικό κοντέρ» το 7-0 ( Ντάνι Όλμο 11’, Ντάριο Ασένσιο 21’, Φεράν Τόρες 31’ πέναλτι και 54’, Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα 74’, Κάρλος Σολέρ 90’, Άλβαρο Μοράτα 0-2) στον 2ο αγώνα της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ, που διεξήχθη την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2022 στο Στάδιο Άλ Θουμάνα στη Ντόχα του Κατάρ.

Μια πολύ μέτρια

η Κόστα Ρίκα

Πολύ μέτρια έως και κάκιστη εμφάνιση πραγματοποίησε η Κόστα Ρίκα στο ματς απέναντι στην Ισπανία. Η διαφορά κλάσης και ποιότητας ήταν εμφανής καθ΄ όλη τη διάρκεια του Κατάρ. Ως ομάδα μας έδειξε πως βρίσκεται σε αποδρομή και δε θυμίζει σε τίποτα το αθλητικό σύνολο των προηγούμενων ετών.

Οι Κοσταρικανοί ποδοσφαιριστές δεν έδειξαν απολύτως τίποτα μέσα στο γήπεδο. Ήταν αργοί, πολλές φορές δυσκίνητοι και δε μπορούσαν με τίποτα να καλύψουν τους χώρους, με αποτέλεσμα να φύγουν με πολύ «βαρύ σκορ» από το γήπεδο.

Δεν έχουν καμία τύχη σε αυτό το Μουντιάλ και θεωρούμε πως θα «εισπράξουν» και άλλες δυο «βαριές» στους επόμενους αγώνες.

jpeg-optimizer-Ispania-costa-rica-7-0-isopedosi-dyo

Σε αυτό το ματς, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «ζωγράφιζε στο χορτάρι»  κάνοντας τα εύκολα ακόμη πιο ευκολότερα. Η ισπανική «αρμάδα» μας παρουσίασε Συνεχής κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, ατελείωτο πρεσάρισμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και ποικιλία ανάπτυξης  στις επιθετικές ενέργειες.Φωτογραφία από Dirk van Gestel από το Pixabay 

Η Ισπανία έδειξε

μέρος των δυνατοτήτων της

Σε αυτό το ματς, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε «ζωγράφιζε στο χορτάρι»  κάνοντας τα εύκολα ακόμη πιο ευκολότερα. Η ισπανική «αρμάδα» μας παρουσίασε Συνεχής κίνηση με ή χωρίς τη μπάλα, ατελείωτο πρεσάρισμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και ποικιλία ανάπτυξης  στις επιθετικές ενέργειες.

Παράλληλα, μας έδειξε πως διαθέτει μια ανώτερη ποιότητα ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές κι άριστη φυσική κατάσταση. Μένει να «δοκιμαστεί»  το όλο αγωνιστικό στυλ στα ματς με τη Γερμανία και στην Ιαπωνία, ώστε να διαπιστώσουμε, αν ο Λουίς Ενρίκε έχει δημιουργήσει μια ομάδα με στόχο την τετράδα και γιατί όχι τον τελικό.

 Μια νίκη

και θα έρθει

η πρόκριση για την Ισπανία

Αν η Ισπανία «στηθεί» στρατηγικά στον 2o αγώνα  του 5ου ομίλου με τη Γερμανία, που θα γίνει  την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, τότε μπορεί να αποκλείσει πρόωρα τη μεγάλη αντίπαλό της, ακόμα κι αν έρθει ισόπαλη με αυτή. Από την άλλη πλευρά, η Ιαπωνία θα στοχεύσει την ίδια ημέρα να νικήσει έστω και δύσκολα τη πολύ αδύνατη Κόστα Ρίκα.

©Typologos.com 2022