Γερμανία – Ιαπωνία 1-2 Η άνοδος της Ανατολής

Απίστευτο ματς

 από δυο ομάδες υψηλού επιπέδου

jpeg-optimizer-Germania-Iaponia-1-2-i-anodos-tis-anatolis-new

«Ο ήλιος της Άπω Ανατολής σηκώθηκε ψηλά» μετά τη μεγάλη νίκη της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας με σκορ 1-2, (Ιλκάι Γκουντογκάν 33’ πέναλτι- Ρίτσου Ντόαν 75’ και Τακούμα Ασάνο 83’) στο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου του Μουντιάλ, που έγινε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Στάδιο Χαλίφα της Ντόχα του Κατάρ. Φωτογραφία από David Mark από το Pixabay 

«Ο ήλιος της Άπω Ανατολής σηκώθηκε ψηλά»  μετά τη μεγάλη νίκη της Ιαπωνίας επί της Γερμανίας με σκορ 1-2, (Ιλκάι Γκουντογκάν 33’ πέναλτι- Ρίτσου Ντόαν 75’ και Τακούμα Ασάνο 83’) στο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου του μουντιάλ, που έγινε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στο Διεθνές Στάδιο Χαλίφα της Ντόχα του Κατάρ.

Η Γερμανία

των αμυντικών αδυναμιών

Η Γερμανία πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν «χάρμα ιδέσθαι». Ηττήθηκε, όμως, για δύο λόγους:

1.Την έγκαιρη αντίδραση, που έδειξαν οι αντίπαλοι αμυντικοί και ο τερματοφύλακας, Σ. Χόντα τις περισσότερες φορές.

2.Τη μη εκμετάλλευση των ευκαιριών, που δημιούργησε. Έχουμε την αίσθηση ότι της λείπει «καθαρόαιμος» φορ στην επίθεση. Της λείπει ο επιθετικός που θα τελειώσει μια φάση «εν ριπή οφθαλμού».

Είναι μια στρωμένη ομάδα η Γερμανία, αλλά εμφανίζει πρόβλημα στα «γυρίσματα» των αμυντικών παικτών στα μετόπισθεν των άκρων και το οποίο αποτελεί ένα ζήτημα, που θα πρέπει να λύσει επειγόντως.

jpeg-optimizer-Germania-Iaponia-1-2-i-anodos-tis-anatolis-new-dyo

Στον αντίποδα, η νικήτρια Ιαπωνία παρουσίασε μια ομάδα υψηλού επιπέδου με άριστη τεχνική κατάρτιση και παίκτες, που φεύγουν «αστραπή» στην αντεπίθεση. Είναι ένα «δεμένο» αγωνιστικό σύνολο και μπορεί πάλι σ’ ένα μουντιάλ να προκριθεί στονεπόμενο γύρο.Φωτογραφία από Dean Moriarty από το Pixabay 

Η Ιαπωνία

«κυνηγάει» ακόμα μια φορά

το όνειρο

Στον αντίποδα, η νικήτρια Ιαπωνία παρουσίασε μια ομάδα υψηλού επιπέδου με άριστη τεχνική κατάρτιση και παίκτες, που φεύγουν «αστραπή» στην αντεπίθεση. Είναι ένα «δεμένο» αγωνιστικό σύνολο και μπορεί πάλι σ’ ένα μουντιάλ να προκριθεί στονεπόμενο γύρο.

Οι Ιάπωνες ποδοσφαιριστές έχουν μαχητικό πνεύμα. Δεν παρατάνε, όπως  το ίδιο κάνουν και οι Γερμανοί, κανένα ματς. Έχουμε την αίσθηση πως θέλουν να φτάσουν ψηλά σε αυτό το μουντιάλ. Μας έδειξαν πως διαθέτουν αντοχή, έχουν στρατηγική μέσα στο γήπεδο και τεχνική κατάρτιση στο πιο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο.Αιφνιδίασαν τη Γερμανία παίζοντας με τους αιφνιδιασμούς από τα άκρα της επίθεσης, αφού υπό τη καθοδήγηση του προπονητή, Χ. Μοριγιάσου διέγνωσαν σωστά την «αχίλλειο πτέρνα» στην άμυνα της αντίπαλης ομάδας.

Και τώρα

«τρέξιμο»

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα θα πρέπει η Γερμανία να υπερβάλλει εαυτόν στον αγώνα με την Ισπανία, που θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και στον οποίο χρειάζεται μόνο τη νίκη για να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η  Ιαπωνία θα «παίζει» την ίδια ημέρα με τη Κόστα Ρίκα και θα «κυνηγήσει» τη νίκη, που θα της εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

©Typologos.com 2022