Η μεταμόρφωση ενός σχολείου!

Το παράδειγμα του

Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  

του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής

και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ: Νίκος Μόσχοβος

jpeg-optimizer-metamorfosi-scholeiou-new9

Κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν χώροι του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης μετά από την πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβαν τα μέλη του ομώνυμου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Κυριολεκτικά μεταμορφώθηκαν χώροι του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης μετά από την πρωτοβουλία, την οποία ανέλαβαν τα μέλη του ομώνυμου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια των πρωινών του Σαββατοκύριακου 26- 27 Νοεμβρίου 2022  αρχίζοντας εκ του υπογείου του κτιρίου, που βρίσκεται στην οδό Αλ. Σπανού 2 της Άνω Τούμπας.

Η προβολή του Καλού

και του Ωραίου

Τι έκαναν; Όχι μόνο έβαψαν και «σουλούπωσαν»  τις τάξεις, αλλά διακόσμησαν τους διαδρόμους και τις αίθουσες με πολύ μεράκι και γούστο προβάλλοντας προπαντός το Θείο, το καλό, την υψηλή αισθητική, την καλλιτεχνική αντίληψη και την εικαστική παρέμβαση.Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο είχε να βαφτεί εσωτερικά συνολικά 12 χρόνια χωρίς να ευθύνονται οι γονείς, οι μαθητές ή και οι εκπαιδευτικοί για την υλοποίηση των τεχνικών εργασιών.

jpeg-optimizer-metamorfosi-scholeiou-new10

Οι γονείς, μαθητές- μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν απαλά χρώματα, τα οποία ομόρφυναν τους τοίχους της κάθε τάξης

Απαλά χρώματα

Για τη μεταμόρφωση του σχολικού κτιρίου χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 20 μεγάλα δοχεία διαφόρων χρωμάτων, τα οποία έδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Οι γονείς-κηδεμόνες, μαθητές-μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν απαλά χρώματα, τα οποία ομόρφυναν τους τοίχους της κάθε τάξης, μέσα στην οποία δίνουν την αίσθηση της ασφάλειας, της ηρεμίας και της χαράς.

Οι απεικονίσεις

Μεταξύ άλλων, στους τοίχους ζωγράφισαν μια  πολύ όμορφη εικαστική σύνθεση, που παραπέμπει στο καλλιτεχνικό ρεύμα του κυβισμού για να απεικονίσουν τις ακτίνες του ήλιου. Φιλοτέχνησαν το Θείο με μια αγιογραφία για να προβάλλουν το καλό, το αγαθό και την αγάπη προς το πλησίον.

Οι κυματισμοί

Στους διαδρόμους απεικόνισαν διάφορους κυματισμούς, που μπορεί να παραπέμπουν και στις κορυφογραμμές των βουνών. Τα τζάμια καθαρίστηκαν και οι αίθουσες  καθαρίστηκαν, καθώς και ομόρφυναν.  Ακόμη, έβαψαν τη καγκελόπορτα με μπλε χρώμα και τώρα μοιάζει σαν να είναι εντελώς καινούργια.

jpeg-optimizer-metamorfosi-scholeiou-new8

Τα πάντα έγιναν, χάρις στη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, η οποία  καταδεικνύει την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης

Μια εθελοντική πρωτοβουλία

Τα πάντα έγιναν, χάρις στη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, η οποία  καταδεικνύει την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

jpeg-optimizer-metamorfosi-scholeiou-new1

«Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου γονέων, για ένα καθαρό και πιο χρωματιστό σχολείο! Έγινε καταπληκτική δουλειά!», ανακοίνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης με ανάρτηση στο χρονολόγιο τους, στο Facebook

Τα υλικά

Για το πανέμορφο εικαστικό αποτέλεσμα χρειάστηκε οι συντελεστές κάθε ηλικίας να διαθέσουν πρώτα απ’ όλα:

🖌️Το πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους.

🖌️Χαρτόκουτα, βούρτσες, πινέλα, χαρτοταινίες, κοντάρια, νάιλον, γάντια μιας χρήσης και είδη καθαριότητας, που έφεραν οι ίδιοι.

🖌️Καφέδες και πολύ διάθεση.

H ανάρτηση

«Ένα τεράστιο μπράβο σε όλους τους γονείς και τα παιδιά που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου γονέων, για ένα καθαρό και πιο χρωματιστό σχολείο! Έγινε καταπληκτική δουλειά!», ανακοίνωσαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του 2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης με ανάρτηση στο χρονολόγιο τους, στο Facebook.

«Ό,τι είναι το χρώμα για το ζωγραφικό πίνακα είναι ο ενθουσιασμός για τη ζωή», έλεγε ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος, Βίνσεντ Βαν Γκογκ  και η καθημερινότητα των μαθητών -μαθητριών του  2ου Γυμνασίου Μαλακοπής και του 12ου Λυκείου Θεσσαλονίκης έγινε τώρα πολύχρωμη και θα τους δείχνει το δρόμο για την εκπλήρωση των ονείρων τους.

©Typologos.com 2022