Δοκίμιο φοιτήτριας του ΑΠΘ για μάσκες-γυάλινες χειροτεχνίες διακρίθηκε στη Βενετία

Απέσπασε διάκριση σε διαγωνισμό

για την επέτειο των 1600 χρόνων

από την ίδρυση της Βενετίας

jpeg-optimizer-Mitsia-auth-diakrisi-maskes

Διάκριση για το δοκίμιο «Μάσκες και χειροτεχνίες από γυαλί: Από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα (Masks and glass art crafts: From Ancient Greece to the present day)», απέσπασε η φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (ΑΠΘ),  Χριστίνα Μητσιά, στο διαγωνισμό, με τίτλο «1600th anniversary of Venice- Essay contest» και το βραβείο της απονεμήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022, στη Βενετία. Φωτογραφία-Πηγή: ΑΠΘ

Διάκριση για το δοκίμιο «Μάσκες και χειροτεχνίες από γυαλί: Από την Αρχαία Ελλάδα έως σήμερα (Masks and glass art crafts: From Ancient Greece to the present day)», απέσπασε η φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  (ΑΠΘ),  Χριστίνα Μητσιά, στο διαγωνισμό, με τίτλο «1600th anniversary of Venice- Essay contest» και το βραβείο της απονεμήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2022, στη Βενετία.

Ο διαγωνισμός

για τα 1600 έτη της Βενετίας

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο των 1600 χρόνων από την ίδρυση της Βενετίας και διοργανώθηκε από το Δίκτυο Silk Road Universities Network (SUN) και το Ca ‘Foscari University of Venice. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη της σημαντικότητας της Βενετίας ως πόλης στο δρόμο του μεταξιού, καθώς και του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της.

jpeg-optimizer-Mitsia-auth-diakrisi-maskes-dyo

Το βραβευμένο δοκίμιο της φοιτήτριας, Χριστίνας Μητσιά περιλαμβάνει στοιχεία για τις μάσκες και τις γυάλινες χειροτεχνίες από την αρχαιότητα έως και  σήμερα

Τι περιλαμβάνει

το δοκίμιο

Το βραβευμένο δοκίμιο της φοιτήτριας, Χριστίνας Μητσιά περιλαμβάνει στοιχεία για τις μάσκες και τις γυάλινες χειροτεχνίες από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, περιγράφονται:

✅Οι μέθοδοι κατασκευής τους.

✅Τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

✅Η ιστορική και η πολιτιστική σημασία τους.

✅Οι διάφορες χρήσεις τους.

Επιπλέον, γίνεται μια προσέγγιση ως προς τα κοινά χαρακτηριστικά τους με τις αντίστοιχες μάσκες και τις γυάλινες κατασκευές της Βενετίας.

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων

του Δρόμου του Μεταξιού

Το Δίκτυο Πανεπιστημίων του Δρόμου του Μεταξιού (Silk-Road Universities Network-SUN) αποτελείται από 82 Πανεπιστήμια από 65 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας. Μέλος του Δικτύου SUN είναι και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είχαν προπτυχιακοί- προπτυχιακές  ή μεταπτυχιακοί- μεταπτυχιακές φοιτητές ή φοιτήτριες Πανεπιστημίων-μελών του SUN.

©Typologos.com 2022