«Έρχονται» οι Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North στη Θεσσαλονίκη

PhiloxeniaHotelia

Με 335 εκθέτες από 18 χώρες

3.500 συναντήσεις

(18 -20 Νοεμβρίου 2022)

 Real Estate Expo North– Νέα έκθεση

jpeg-optimizer-Panel Philoxenia-Hotelia- Real Estate Expo North 1

Με 335 εκθέτες από 18 χώρες, 115 φιλοξενούμενους αγοραστές (hosted buyers) εκ 35 χώρες εγκαινιάζονται την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 οι διεθνείς εκθέσεις τουρισμού-φιλοξενίας «Philoxenia» και«Hotelia», οι οποίες θα «φιλοξενηθούν» έως και τις 20 του μηνός στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη. Στο ίδιο χρονικό διάστημα «υποδέχεται» η ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την έκθεση «Real Estate Expo North», που έρχεται να καλύψει τις βορειοελλαδικές επενδυτικές ανάγκες στο χώρο της κτηματαγοράς

Με 335 εκθέτες από 18 χώρες,115 φιλοξενούμενους αγοραστές (hosted buyers) εκ 35 χωρών εγκαινιάζονται την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 οι διεθνείς εκθέσεις τουρισμού-φιλοξενίας  «Philoxenia» και«Hotelia», οι οποίες θα «φιλοξενηθούν» έως και τις 20 του μηνός στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo στη Θεσσαλονίκη.

Μια νέα έκθεση

για τη κτηματαγορά

στη Θεσσαλονίκη

Στο ίδιο χρονικό διάστημα «υποδέχεται» η ΔΕΘ-Helexpo στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και την έκθεση «Real Estate Expo North», που έρχεται να καλύψει τις βορειοελλαδικές επενδυτικές ανάγκες στο χώρο της κτηματαγοράς και η οποία αποτελεί μια συν-διοργάνωση με την RM International. Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκαναν οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ- Ηelexpo, εκπρόσωποι  της τοπικής αυτοδιοίκησης, ξενοδοχειακοί παράγοντες και στελέχη της κτηματαγοράς μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

3500 προγραμματισμένα ραντεβού

στις «Philoxenia»

και «Hotelia»

Τις εκθέσεις «Philoxenia» και «Hotelia» αναμένεται να επισκεφθεί μια επιχειρηματική αποστολή 158 ατόμων από το Ιρακινό Κουρδιστάν, την οποία συντονίζει το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ερμπίλ. Στα συγκεκριμένα εκθεσιακά δρώμενα θα λάβουν χώρα 3.500 προγραμματισμένα ραντεβού και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

Τιμώμενη χώρα

η Αρμενία

Τιμώμενη περιοχή

ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης

Η «Philoxenia 2022» θα έχει ως τιμώμενη χώρα την Αρμενία και τιμώμενη περιοχή τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ θα λάβουν μέρος 235 εκθέτες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 97% των φιλοξενούμενων αγοραστών συμμετέχουν για πρώτη φορά στην έκθεση.

Μάλιστα, μετά από τη λήξη του εκθεσιακού δρώμενου αναμένεται να πραγματοποιηθούνσυνολικά τρία οικογενειακά ταξίδια (fam trips) γι’ αυτούς. Τα ταξίδια αυτά θα γίνουν σε συνεργασία με:

🔵Την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

🔵Τον Δήμο Επιδαύρου.

🔵Το Επιμελητήριο Κιλκίς.

Διεθνείς κρατικές συμμετοχές

Ακόμη, στην τουριστική έκθεση συμμετέχουν:

✅Το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου.

✅Ο Τουριστικός Οργανισμός της Αρμενίας.

✅Το υπουργείο Τουρισμού της Βουλγαρίας.

✅Ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβίας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

της «Philoxenia»

Η «Philoxenia» πλαισιώνεται από πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις με θεματικές παρουσιάσεις και ημερίδες.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει το συνέδριο της «Philoxenia 2022», το οποίο θα «εστιάσει» στον αθλητικό τουρισμό, στις καλές πρακτικές και στις ευκαιρίες ανάπτυξής του στο οικονομικό, καθώς και στο τουριστικό επίπεδο.To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 στο περίπτερο 14. Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ενώ στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιφανείς ομιλητές.

Συμμετέχουν οι σημαντικότεροι

θεσμικοί φορείς του τουρισμού

Στις εκθέσεις «Philoxenia» και «Hotelia» συμμετέχουν:

🔵Το υπουργείο Τουρισμού.

🔵Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), που έχει υπό την αιγίδα του και τις δύο εκθέσεις.

🔵Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ).

🔵Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

🔵Ο Σύνδεσμος εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).

🔵Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

🔵Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ).

Σημειωτέον ότι η «Philoxenia» τελεί υπό την αιγίδα όλων των σημαντικότερων εγχώριων θεσμικών φορέων του τουρισμού.

«Ανοικτός» φωτογραφικός διαγωνισμός

για τη φιλοξενία και τα ταξίδια

Επιπλέον, η ΔΕΘ-Helexpo μαζί με την ομάδα «Greek Instagrammers Events» απηύθυναν πρόσκληση σε επαγγελματίες ή μη φωτογράφους να στείλουν φωτογραφίες για συμμετοχή στον «ανοιχτό» διαγωνισμό με θέμα τη  φιλοξενία και τα ταξίδια («Philoxenia and Travel»).Στόχος του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία μίας ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας που θα αναδεικνύει την Ελλάδα ως έναν όμορφο- φιλόξενο ταξιδιωτικό προορισμό και στην οποία τελικά συμμετέχουν 87 φωτογράφοι.

Φεστιβάλ θέσεων εργασίας

στον τουρισμό

Παράλληλα με τις εκθέσεις,θα διεξαχθεί το φεστιβάλ εργασίας από τη Skywalker στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και συνεντεύξεις πρόσληψης προσωπικού με τουριστικές επιχειρήσεις απ’όλη τη χώρα.

Η «Hotelia»

Μαζί με τη «Philoxenia 2022» πραγματοποιείται και η καθιερωμένη έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού,«Hotelia»,η οποία μέσα από τους 100 εκθέτες παρουσιάζει ό,τι το πιο νέο «κυκλοφορεί» στους τομείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης .

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

της «Hotelia»

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της «Hotelia 2022» περιλαμβάνει τις ενότητες:

α. «All About Gastronomy» (υπό την επιμέλεια της εταιρείας «Chef Stories»).

β.«Dining area».

γ. «All About Café».

Η ενότητα

«All About Gastronomy»

Στην ενότητα «All About Gastronomy» θα παρουσιαστούν:

👩‍🍳Δράσεις με ιδιαίτερες γεύσεις και ιδέες.

👩‍🍳Μοναδικοί συνδυασμοί προϊόντων.

👩‍🍳Βραβευμένοι παραγωγοί, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις του κάθε ενδιαφερόμενου επαγγελματία.

Η ειδική ενότητα

«dining area»

Το τραπέζι της ειδικής ενότητας «dining area» θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 9 και στις 3 ημέρες της έκθεσης, όπου θα γίνουν:

🟢Σεμινάρια τύπου masterclasses.

🟢Θα παρουσιαστούν γευστικά τοπικά προϊόντα (άριστης ποιότητας),  που έχουν χαμηλό ενεργειακό «αποτύπωμα»  από διάφορες περιοχές της χώρας. Τα προϊόντα αυτά θα  παρουσιαστούν σε μοναδικούς συνδυασμούς μέσα από το θέμα «My Local Greek Choice».

Η ενότητα «All About Café»

Η ενότητα «All About Café» είναι αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας του  καφέ.Περιλαμβάνει διάφορα workshops μαζί με το διαγωνισμό «Latte Art ThrowDown Competition».Καταξιωμένοι baristas και roasters αναμένεται να εντυπωσιάσουν με τις τεχνικές και τις δεξιότητές τους στο περίπτερο 12,όπου θα αποκαλύψουν μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων τις αρωματικές «συνταγές» του καφέ στους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και στους λάτρεις του.

jpeg-optimizer-Panel Philoxenia-Hotelia- Real Estate Expo North 2

Η «καρδιά» του τουρισμού θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 18 με 20 Νοεμβρίου 2022. Περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές θα βρεθούν στη «Real Estate Expo North»

Η τοποθέτηση του προέδρου

της ΔΕΘ-Helexpo

«Η «καρδιά» του τουρισμού θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 18 με 20 Νοεμβρίου 2022»  ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο  οποίος μίλησε  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου με θέμα την παρουσίαση των επόμενων  διοργανώσεων  του εθνικού εκθεσιακού φορέα.Ο κ. Τζήκας χαρακτήρισε το εκθεσιακό δίδυμο «Philoxenia-Hotelia»  ως το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός στη χώρα, ενώ καλωσόρισε και τη διοργάνωση της  «Real Estate Expo North» στη Θεσσαλονίκη.

Η επισήμανση του διευθύνοντος συμβούλου

της ΔΕΘ-Helexpo

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του εκθεσιακού φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης, επισήμανε τη διεθνοποίηση των δύο εκθέσεων και το σημαντικό ενδιαφέρον των προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι  ξεπερνούν τους 115 και προέρχονται από 35 χώρες.

Δήλωση δημάρχου Θεσσαλονίκης  

«Η «Philoxenia» με τη μακρά της εμπειρία βρίσκει σήμερα ένα πολύ καλύτερο τουριστικό περιβάλλον στη πόλη», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ανέφερε πως μετά από δύο δύσκολα χρόνια η Θεσσαλονίκη είναι «sold out» και κάθε μήνας είναι ο… μήνας της.

Η αναφορά της προέδρου

του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

«Το ισχυρό της brand ενισχύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερο η «Philoxenia»», παρατήρησε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η οποία πρόσθεσε πως οι κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo έχουν εκτοξευθεί εντυπωσιακά.

Ο επίτιμος πρόξενος

της Δημοκρατίας της Αρμενίας

«Πρώτη φορά η Αρμενία γίνεται τιμώμενη χώρα σε μια έκθεση στην Ελλάδα», τόνισε ο επίτιμος πρόξενος της Δημοκρατίας της Αρμενίας,  Akis T. Dagazian, ο οποίος χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ως ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών, που έχουν μεγάλο περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης.

Ο αντιδήμαρχος

του δήμου Ηρακλείου Κρήτης

«Τη «Philoxenia»  επέλεξε ο δήμος Ηρακλείου να είναι η πρώτη έκθεση,  όπου συμμετέχει, για να παρουσιάσει το ανανεωμένο του τουριστικό προϊόν», δημοσιοποίησε ο αντιδήμαρχος αναπτυξιακού προγραμματισμού-ψηφιακού μετασχηματισμού, ολοκληρωμένης ανάπτυξης υπαίθρου και τουρισμού, Γιώργος Σισαμάκης.Μάλιστα,ο αντιδήμαρχος τόνισε πως πέραντης προβολής αυτής, θα «μεταφέρει» ο δήμος Ηρακλείου  με την παρουσία του στην έκθεση την εμπειρία του Ηρακλείου και της Κρήτης ,γενικότερα. Έκανε,δε, γνωστό πως μία αναμένεται μεγάλη αποστολή από τον δήμο  Ηρακλείου στη «Philoxenia».

Ο πρόεδρος της

 Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Την επιθυμία των ξενοδόχων να αλλάξει η πόλη … πίστα την επόμενη ημέρα «μετέφερε» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Μανδρίνος.

Περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές

στη «Real Estate Expo North»

«Περισσότεροι από 50 ξένοι επενδυτές θα βρεθούν στη «Real Estate Expo North»», δημοσιοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της RM International και της συν-διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης για το real estate,Κωστής Μοσχονάς.Ο ίδιος σημείωσε ότι η γεωγραφική θέση της Θεσσαλονίκης και η σχέση, την οποία έχει με τα Βαλκάνια αποτελεί σημαντικό σημείο για την ανάπτυξη της κτηματαγοράς στη περιοχή.

Παρουσίαση στρατηγικής συμμαχίας

για τον τουρισμό

Τη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia» επέλεξε το Thessaloniki Convention Bureau (TCB) για να παρουσιάσει την Greek Meetings Alliance, που είναι μια στρατηγική συμμαχία  με το «This is Athens Convention and Visitors Bureau» και τον HAPCO.Αυτό γνωστοποίησε  ο πρόεδρος του TCB,  Γιάννης Ασλάνης,ο οποίος συμπλήρωσε πως η ανάπτυξη του «κομματιού» MICE είναι μια σημαντική ευκαιρία για τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες.

Ο γενικός διευθυντής

της ΔΕΘ-Helexpo

Στη δυναμική με την οποία συνεχίζει η ΔΕΘ-Helexpo τις εκθεσιακές δράσεις της, «στάθηκε» ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Αλέξης Τσαξιρλής.

Ανακοινώσεις για τις ενότητες

του καφέ και της γαστρονομίας

Στο «All About Café» που φιλοξενεί η» Hotelia» αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Valenio»μ Βαλάντης Λαμπριανίδης λέγοντας ότι  στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί η εξέλιξη του καφέ μέσα από εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαγωνισμούς.Εκ μέρους των «Chef Stories» μίλησε  η Σύλβια Κουμεντάκη  για τα επτά διαφορετικά masterclasses συν ένα αφιερωμένο στον δήμο Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του «All About Gastronomy», θεματικού αφιερώματος της «Hotelia».

Κορυφαίος επενδυτικός τουρισμός

η Θεσσαλονίκη στο real estate

Τοπ επενδυτικό προορισμό στο real estate χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Τζάρος τη Θεσσαλονίκη και ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διοργάνωση της έκθεσης «Real Estate Expo North» στη πόλη.

©Typologos.com 2022