Οι όμιλοι του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023

Συμμετέχει και

η Εθνική Ελλάδος

25 Αυγούστου έως και τις

10 Σεπτεμβρίου 2023

σε Φιλιππίνες- Ιαπωνία- Ινδονησία

jpeg-optimizer_oi-omiloi-tou-Pagkosmiou-kipellou-basketball

Η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου μπάσκετ, ήτοι το Μουντομπάσκετ 2023, που «ξεκινά» την Παρασκευή 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στα κλειστά γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας, καθώς της Ινδονησίας.Φωτογραφία από Kisha Niles από το Pixabay

Η Εθνική Ελλάδος συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου μπάσκετ, ήτοι το Μουντομπάσκετ 2023, που «ξεκινά» την Παρασκευή 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στα κλειστά γήπεδα των Φιλιππίνων, της Ιαπωνίας, καθώς της Ινδονησίας.

Η «επίσημη αγαπημένη»

θα δώσει

τη μάχη της

Προ των αγώνων του Μουντομπάσκετ από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας (FIBA) κατατάσσεται στην «επίσημη αγαπημένη» στην 9η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και η οποία θα έχει πολλές και σημαντικές απουσίες από τη σύνθεσή της.

Θα κληθεί, δε, να ξεπεράσει αυτές τις απουσίες, ώστε τουλάχιστον να καταταγεί δεύτερη στον 3ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία, ώστε να προκριθεί στη «φάση των 16».

Εφόσον προκριθεί η Εθνική Ελλάδος στη «φάση των 16» τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε ένα νέο όμιλο και τις δύο πρώτες ομάδες του 4ου ομίλου. Οι δύο πρώτες ομάδες από τους νέους ομίλους θα προκριθούν στα προημιτελικά κατά τα οποία θα διεξαχθούν νοκ άουτ ματς.

Οι όμιλοι του

Μουντομπάσκετ 2023

Οι όμιλοι του Μουντομπάσκετ 2023 είναι οι εξής:

Πρώτος Όμιλος

🏀Αγκόλα.

🏀Δομινικανή Δημοκρατία.

🏀Ιταλία.

🏀Φιλιππίνες.

Δεύτερος Όμιλος

🏀Κίνα.

🏀Νότιο Σουδάν.

🏀Πουέρτο Ρίκο.

🏀Σερβία.

Τρίτος Όμιλος

🏀Ελλάδα.

🏀ΗΠΑ.

🏀Ιορδανία.

🏀Νέα Ζηλανδία.

Τέταρτος Όμιλος

🏀Αίγυπτος.

🏀Λιθουανία.

🏀Μαυροβούνιο.

🏀Μεξικό.

jpeg-optimizer_oi-omiloi-tou-Pagkosmiou-kipellou-basketball 2023

Εφόσον προκριθεί η Εθνική Ελλάδος στη «φάση των 16» τότε θα κληθεί να αντιμετωπίσει σε ένα νέο όμιλο και τις δύο πρώτες ομάδες του 4ου ομίλου. Οι δύο πρώτες ομάδες από τους νέους ομίλους θα προκριθούν στα προημιτελικά κατά τα οποία θα διεξαχθούν νοκ άουτ ματς.Φωτογραφία από Radosław Zmudziński από το Pixabay

Πέμπτος Όμιλος

🏀Αυστραλία.

🏀Γερμανία.

🏀Ιαπωνία.

🏀Φινλανδία.

Έκτος Όμιλος

🏀Βενεζουέλα.

🏀Γεωργία.

🏀Πράσινο Ακρωτήρι.

🏀Σλοβενία.

Έβδομος Όμιλος

🏀Ακτή Ελεφαντοστού.

🏀Βραζιλία.

🏀Ιράν.

🏀Ισπανία.

Όγδοος Όμιλος

🏀Γαλλία.

🏀Καναδάς.

🏀Λετονία.

🏀Λίβανος.

Η τηλεοπτική μετάδοση

των αγώνων

Η τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων των 8 ομίλων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Μπάσκετ θα γίνει στην Ελλάδα από τη NOVA και στα κανάλια «NOVASPORTS», καθώς και στο ERTFLIX (σ.σ. για ορισμένα ματς – ανάμεσα σε αυτά θα είναι και οι αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος).

©Typologos.com 2023