Συνάντηση της ΠΟΕΣΥ με το Γερμανό πρέσβη για τη Deutsche Welle
Και τη κατάργηση
του ελληνόφωνου τμήματός της

Την ανησυχία των Ελλήνων δημοσιογράφων για την απόφαση της Deutsche Welle να καταργήσει το ελληνόφωνο τμήμα «μετέφεραν» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ),Σωτήρης Τριανταφύλλου και η γενική γραμματέας, Χριστίνα Κοψίνη προς τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέα Κιντλ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, που έγινε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026 στην Αθήνα. Φωτογραφία: Από Hans Weingartz (Homepage) – Έργο αυτού που το ανεβάζειtransferred from de.wikipedia, description page is (was) here. Version history on de.wikipedia:2006-06-26 14:54:57 Leonce49 2848 x 1324 (629.766 Byte) (deutsche Welle – Schürmann-Bau), CC BY-SA 2.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=896077
Την ανησυχία των Ελλήνων δημοσιογράφων για την απόφαση της Deutsche Welle να καταργήσει το ελληνόφωνο τμήμα «μετέφεραν» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ),Σωτήρης Τριανταφύλλου και η γενική γραμματέας, Χριστίνα Κοψίνη προς τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Αντρέα Κιντλ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, που έγινε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2026 στην Αθήνα.
Το αντικείμενο της συνάντησης
Αντικείμενο της συνάντησης, την οποία ζήτησε η ΠΟΕΣΥ και πραγματοποιήθηκε στη Γερμανική πρεσβεία, ήταν η ανακοίνωση της διοίκησης της Deutsche Welle να «προχωρήσει» την 1η Ιανουαρίου του 2027 στη κατάργηση του ελληνόφωνου προγράμματός της. Πρόκειται για μια απόφαση, η οποία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο δημοσιογραφικό κλάδο και στις ανά το κόσμο ελληνικές κοινότητες.
Το αίτημα της ΠΟΕΣΥ
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ ζήτησαν από τον πρέσβη να μεταβιβάσει στην Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας την ανησυχία για τις πολύπλευρες επιπτώσεις της απόφασης της DW να καταργήσει το ελληνόφωνο τμήμα της.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, το «σιωπητήριο», το οποίο τίθεται λόγω της αιφνίδιας απόφασης από το 2027 στην ελληνική γλώσσα –τη μόνη εκ των 32 ξένων γλωσσών που παύει πλήρως- επιφέρει και ορισμένες συνέπειες.Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται:
♦Η κατάργηση μιας υπηρεσίας, η οποία στα 60 χρόνια λειτουργίας της, έχει συμβάλει τα μέγιστα στις σχέσεις των δύο χωρών.
♦Οι επιδράσεις, τις οποίες μπορεί να έχει η απόφαση αυτή στην προστασία της ελευθερίας του Τύπου.
Η τοποθέτηση
του Γερμανού Πρέσβη
Από την πλευρά του, ο πρέσβης Αντρέα Κιντλ, επισήμανε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες της ΠΟΕΣΥ και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ότι θα πράξει ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του, για να γίνουν γνωστές οι θέσεις της, στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
©Typologos.com 2026




















