Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0 Νίκη «χρυσάφι»

Η Πορτογαλία εξασφάλισε 

τη πρόκριση στους «16»

της τελικής φάσης

του Μουντιάλ στο Κατάρ

jpeg-optimizer-Portogalia-Ourougouai-2-0-niki-chrysafi

Τη πρόκριση στους «16» της τελικής φάσης του Μουντιάλ στο Κατάρ εξασφάλισε η Πορτογαλία, αφού νίκησε με 2-0 την Ουρουγουάη (Μπρούνο Φερνάντες 54’, 90’+3’) στον αγώνα της 2ας αγωνιστικής του 8ου ομίλου, που έγινε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2022 στο Στάδιο Λουσάϊλ της ομώνυμης πόλης. Φωτογραφία από S. Hermann / F. Richter από το Pixabay 

Τη πρόκριση στους «16»  της τελικής φάσης του Μουντάλ στο Κατάρ εξασφάλισε η Πορτογαλία, αφού νίκησε με 2-0 την Ουρουγουάη (Μπρούνο Φερνάντες 54’, 90’+3’) στον αγώνα της 2ας αγωνιστικής του 8ου ομίλου, που έγινε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 29 Νοεμβρίου 2022 στο Στάδιο Λουσάϊλ της ομώνυμης πόλης.

Πέρα από τον Κριστιάνο

υπάρχει και ο Μπρούνο

Το ευτύχημα για τη Πορτογαλία στο συγκεκριμένο ματς ήταν η πιστοποίηση της φόρμας του Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος δείχνει ότι μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούν τα «σούπερ- όπλα» μιας ομάδας,  η οποία μέσα στο πέρασμα του χρόνου έχει «αδικήσει» τον εαυτό της .

Αν «ξυπνήσει»  αγωνιστικά και ο Ζοάο Φελίξ, τότε τα «πράγματα» θα γίνουν ακόμη καλύτερα για τη Πορτογαλία, που βρίσκεται ήδη στον επόμενο γύρο του Μουντιάλ. Αν συνδράμουν και οι υπόλοιποι παίκτες του Φερνάντο Σάντος με «αγωνιστικό ανέβασμα», τότε αυτή η ομάδα θα είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα στη συνέχεια.

Portogalia-Ourougouai-2-0-niki-chrysafi-dyo

Τώρα, το ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Γκάνα (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022) αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για την Ουρουγουάη, η οποία θέλει μόνο τη νίκη  για να ξεπεράσει την ομάδα της χώρας της Αφρικής και να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Η Γκάνα μπορεί να προκριθεί ακόμα και με την ισοπαλία.  Φωτογραφία από Gregory Akinlotan από το Pixabay 

Η Ουρουγουάη

βασίζεται ακόμη

στη «παλαιά σειρά»

Για ένα ακόμη παιχνίδι, όμως, η Ουρουγουάη βασίστηκε στη «παλαιά σειρά» των παικτών της (Σουάρες, Καβάνι και Σία) για να φτάσει σ’ ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά μπορεί αυτό να μη της «φτάσει» για την πρόκριση.

Είχε ευκαιρίες, τις οποίες δε τις αξιοποίησε και γι’ αυτό το λόγο ηττήθηκε. Εν μέρει, δικαιούται να φωνάζει για το πέναλτι, που δόθηκε από το VAR, αλλά έχουμε την αίσθηση πως δε θα μπορούσε να «γυρίσει» το ματς ακόμη κι αν δε δινόταν η ποινή. Ο λόγος είναι ότι φαινόταν ξεκάθαρα πως της έλειπε η ηρεμία στη τελική προσπάθεια, αν και επιθετικά είχε την απαιτούμενη «ένταση».

Ο «τελικός»

με τη Γκάνα

Τώρα, το ματς της 3ης αγωνιστικής με τη Γκάνα (Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022) αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για την Ουρουγουάη, η οποία θέλει μόνο τη νίκη  για να ξεπεράσει την ομάδα της χώρας της Αφρικής και να προκριθεί στον επόμενο γύρο. Η Γκάνα μπορεί να προκριθεί ακόμα και με την ισοπαλία.

Αντίθετα, η Πορτογαλία έχει την ευκαιρία να «παίξει» απελευθερωμένα την ίδια ημέρα με τη Νότια  Κορέα και να δοκιμάσει κάποια συστήματα, καθώς και να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές. Η Νότια Κορέα «καίγεται» για τη νίκη, αλλά ίσως να μη της φτάσει για την πρόκριση.

©Typologos.com 2022