Μη μπλέκεις σε παράνομες σχέσεις

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας

jpeg-optimizer - mi-blekeis-pote-se-paranomes-scheseis

Οι παράνομες σχέσεις είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρες, αφήνοντας με βεβαιότητα πληγές,  τόσο στους ανθρώπους που εμπλέκονται επίσημα, όσο και σε εκείνους που μένουν πίσω.Φωτογραφία από 0fjd125gk87 από το Pixabay 

Οι παράνομες σχέσεις στην εποχή μας,  δίνουν και παίρνουν, καθώς η κοινωνία δίνει μεγαλύτερη ανοχή σε οτιδήποτε αφορά στη σεξουαλική ελευθερία.

Εξαιρετικά ψυχοφθόρες

Πάντοτε όμως, οι σχέσεις αυτού του είδους είναι εξαιρετικά ψυχοφθόρες, αφήνοντας με βεβαιότητα πληγές, τόσο στους ανθρώπους που εμπλέκονται επίσημα, όσο και σε εκείνους που μένουν πίσω.

Ας δούμε τρεις λόγους για τους οποίους ένας άνθρωπος δε θα έπρεπε να εμπλακεί ποτέ σε αυτές:

1.Δεν είναι ηθικές

 Όπως εσύ δε θα ήθελες κάποιος να σου πάρει με άτιμο τρόπο το αυτοκίνητό σου, το βιβλίο σου, τα ρούχα σου, έτσι κι εσύ δε πρέπει να παίρνεις το ταίρι, που ανήκει σε κάποιον άλλο. Δε σου ανήκει, μη μπλέκεις τον εαυτό σου σε άσχημες καταστάσεις, οι οποίες αργότερα θα σου επιστραφούν. Μη θελήσεις να στηρίξεις την ευτυχία σου,  επάνω στο πόνο και την εξαπάτηση ενός άλλου ανθρώπου.

 2.Δεν οδηγούν

πουθενά

 Οι σχέσεις αυτού του είδους δεν «οδηγούν» πουθενά. Μη πιστεύεις ποτέ τις υποσχέσεις ενός δεσμευμένου και μη δεθείς ποτέ συναισθηματικά με ένα τέτοιο άνθρωπο. Ποτέ δε λένε αλήθεια, θέλουν απλώς να «ξεσκάσουν» και να αποκτήσουν μία παράνομη εμπειρία. Στο τέλος, πάντοτε σε αφήνουν μόνο – μόνη και φεύγουν:  Κανείς δεν αφήνει το «σταθερό λιμάνι» του, την οικογένειά του, κι αυτό που με τόσο κόπο έχτισε για μία εφήμερη περιπέτεια.

jpeg-optimizer - mi-blekeis-pote-se-paranomes-scheseis-dyo

Οι σχέσεις αυτού του είδους δεν «οδηγούν» πουθενά. Μη πιστεύεις ποτέ τις υποσχέσεις ενός δεσμευμένου και μη δεθείς ποτέ συναισθηματικά με ένα τέτοιο άνθρωπο.Φωτογραφία από Alexey Marcov από το Pixabay

3.Σου αξίζει

η ολοκληρωτική αφοσίωση

Δεν αξίζει να έχεις έναν άνθρωπο που σου αφιερώνει λίγη ώρα,όταν ξεμένει, που δε σε αγαπάει ολόκαρδα, που ανήκει αλλού κι εσύ είσαι μόνο μία βόλτα, καθώς κι ένα βιαστικό ξέσπασμα γι’ αυτόν.Αν εκτιμήσεις περισσότερο αυτό που είσαι, δε θα θέλεις να είσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης κανενός.

©Typologos.com 2023