Μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Κοινή δήλωση των 

Έφη Αχτσιόγλου-Αλέξη Χαρίτση

τομεαρχών του

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

jpeg-optimizer-megalyteri-minaia-afksisi-plithorismou-stin-evrozoni

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια», αναφέρουν οι τομεάρχες Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου- Αλέξης Χαρίτσης  (αντίστοιχα) με αφορμή τα προκαταρκτικά στοιχεία, που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 από την Eurostat

«Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια. Μόνη λύση είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».

Αυτό αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία,Έφη Αχτσιόγλου κι Αλέξης Χαρίτσης (αντίστοιχα) με αφορμή τα προκαταρκτικά στοιχεία, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 από την Eurostat.

H ακύρωση του κυβερνητικού

success story

«Μέσα σε δύο μόλις ημέρες τα επίσημα στοιχεία ακυρώνουν ολοσχερώς το κυβερνητικό success story, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη δεινή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα μας», δηλώνουν οι κ.κ. Αχτσιόγλου και Χαρίτσης, οι οποίοι συμπληρώνουν ότι:

«Τα σημερινά προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat αποτυπώνουν τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα να έχει εκτοξευθεί στο 12,1%, σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και έχοντας μάλιστα σημειώσει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης».

jpeg-optimizer-megalyteri-minaia-afksisi-plithorismou-stin-evrozoni-dyo

Αναφερόμενοι οι δύοτομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή υπηρεσία σημειώνουν πως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 4 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αυξήθηκε μεταξύ των ετών 2019 – 2021.Φωτογραφία από Frantisek Krejci από το Pixabay 

Αύξηση  ποσοστού

του πληθυσμού της Ελλάδας

που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Αναφερόμενοι οι δύο τομεάρχες στη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή υπηρεσία σημειώνουν πως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 επιβεβαιώθηκε από την Eurostat ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις 4 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, αυξήθηκε μεταξύ των ετών 2019 – 2021.

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι τα ασθενέστερα νοικοκυριά ξοδεύουν το 80% του εισοδήματος σε ενοίκιο και τρόφιμα, ήδη από το 2021.Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται πεισματικά να μειώσει έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κοινωνία

δεν έχει άλλα περιθώρια

Οι δύο τομεάρχες της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν πως «απέναντι στο τσουνάμι των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα που «οδηγεί» σε απόγνωση εργαζόμενους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επιμένει η κυβέρνηση στην επιδότηση της αισχροκέρδειας».

Για την Ελληνική κοινωνία συμπεραίνουν πως η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλα περιθώρια και καταλήγουν, λέγοντας ότι:

«Μόνη λύση είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα προστατεύσει την κοινωνία και θα συγκρουστεί με τον πυρήνα της ακρίβειας».

©Typologos.com 2022