Κώστας Μαρίνος: «Γρήγορα – εύκολα να μπορούμε να διεκπεραιώσουμε την μετακόμιση»

Ο διευθυντής της

μεταφορικής εταιρείας Μαρίνος 

«αποκρυσταλλώνει»

την εμπειρία του 

jpeg-optimizer-Kostas-marinos-epicheirimatias

Ο διευθυντής της μεταφορικής εταιρείας Μαρίνος, Κώστας Μαρίνος «αποκρυσταλλώνει» την 23χρονη επαγγελματική εμπειρία που έχει αποκτήσει στις μεταφορές- μετακομίσεις

Την 23χρονη επαγγελματική εμπειρία που έχει αποκτήσει στις μεταφορές και στις μετακομίσεις «αποκρυσταλλώνει» ο διευθυντής της μεταφορικής εταιρείας Μαρίνος (έδρα:Θεσσαλονίκη),Κώστας Μαρίνος σε συνέντευξη  τον «Τ» στο πλαίσιο της έρευνας, που διεξάγει για ανθρώπους, οι οποίοι έχουν δώσει «υψηλά δείγματα γραφής» στον τομέα τους.

Η ιδιαιτερότητα

των μεταφορών-μετακομίσεων

Ο κ. Μαρίνος αναφέρεται στην ιδιαιτερότητα του τομέα των μεταφορών- μετακομίσεων, ενώ  δίνει χρήσιμες συμβουλές προς τους φοιτητές κι απαντά στο ερώτημα, γιατί να προτιμήσει κάποιος μια μεταφορική, όπως είναι  η  εταιρεία του, αντί να προσπαθήσει να κάνει μόνος του, τη μεταφορά ή  με τη βοήθεια φίλων.

Η κουβέντα ήταν το «απόσταγμα» των καταστάσεων και των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει και λύνει καθημερινά ο κ. Μαρίνος μαζί με τους συνεργάτες του.

1.

Πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος για κάθε μετακόμιση;

«Ο χρόνος κάθε ανθρώπου είναι πολύτιμος, γι’  αυτό εμείς στοχεύουμε στην καλή οργάνωση,ώστε να μειώσουμε το χρόνο που διαρκεί μία μετακόμιση-μεταφορά.Καλή οργάνωση λίγη δουλειά,κακή οργάνωση πολύ δουλειά!»

2.

Πως οι μεταφορείς κατορθώνουν να μειώσουν το στρες για κάθε άνθρωπο, που κάνει μια μετακόμιση;

«Η δουλειά μας, είναι λίγο ιδιαίτερη. Μπαίνουμε στο χώρο του πελάτη, στο δικό του, χώρο τον προσωπικό και «παίρνουμε» τα πράγματά του, που με κόπο έχει αποκτήσει. Προσπαθούμε να είμαστε πρόσχαροι και επικοινωνιακοί, αλλά πάντα σε ευγενικά πλαίσια. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, όσο το δυνατόν αθόρυβα και προσεκτικά».

3.

Τι παρατηρείτε πρώτα, όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά στους χώρους, απ’ όπου θα γίνει η μετακόμιση και τι όταν βρίσκεστε στον τελικό προορισμό;

«Αρχικά παρατηρούμε,εάν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανυψωτικό μηχάνημα και την πρόσβαση που μπορεί να έχει το φορτηγό στο δρόμο.Στη συνέχεια,τι έπιπλα υπάρχουν στο χώρο και τι αμπαλάζ(τύλιγμα) χρειάζονται.

Επίσης, εάν υπάρχουν έπιπλα που χρειάζονται λύσιμο και στήσιμο (π.χ. κρεβάτια – ντουλάπες).Όταν φτάσουμε στον προορισμό μας,όπως και στην αρχή, βλέπουμε,εάν είναι εφικτή η χρήση του ανυψωτικού και το πως θα μπορέσουμε να κάνουμε εύκολα και γρήγορα,αλλά πάντα με προσοχή το ανέβασμα της οικοσκευής».

4.

Τι προφυλάξεις λαμβάνετε, για να εξασφαλίσετε το καλύτερο αμπαλάρισμα των πιο εύθραυστων αντικειμένων και τι υλικά χρησιμοποιείτε;

«Χρησιμοποιούνται διαφόρων ειδών υλικά,όπως είναι:

χαρτόνι οντουλέ,φιλμ,φούσκα,αεροχάρτ,νάιλον και ταινίες. Για το πακετάρισμα των υαλικών χρησιμοποιούμε χαρτί αφής, φοάμ και φούσκα.Τα τοποθετούμε σε πεντάφυλλα σκληρά χαρτόκουτα, για να μην υπάρχουν απώλειες.

5.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος μια μεταφορική, όπως η δική σας, αντί να προσπαθήσει να κάνει μόνος του, τη μεταφορά με τη βοήθεια φίλων;

«Πάντα ένας επαγγελματίας μπορεί να κάνει μία εργασία καλύτερα από κάποιον,που για πρώτη φορά θα προσπαθήσει να την κάνει μόνος του.Η μετακόμιση δεν είναι μία απλή εργασία,απαιτεί εμπειρία και γνώση.Εκτός του ότι μπορεί να προκαλέσει φθορές στα αντικείμενά του,κάποιος που θα προσπαθήσει να μετακομίσει μόνος του,μπορεί να τραυματιστεί κιόλας(πόδια και μέση συνήθως),εάν δε ξέρει με ποιο τρόπο να κουβαλήσει βαριά έπιπλα ή τις ηλεκτρικές συσκευές.Δύο φράσεις πρέπει να έχει κάποιος στο νου του που σκέφτεται να πραγματοποιήσει μόνος του μία εργασία τέτοιου είδους:

1)Έκαστος στο είδος του.

2) Το φθηνό καμιά φορά βγαίνει και πιο ακριβό».

jpeg-optimizer-Kostas-marinos-epicheirimatias-two

Κώστας Μαρίνος- διευθυντής της μεταφορικής εταιρείας Μαρίνος «Προσπαθούμε να είμαστε γρήγοροι, ώστε να μην σπαταλάμε το χρόνο του πελάτη.Χωρίς,όμως,να χάνουμε την ποιότητά μας (προσοχή στο λύσιμο και στήσιμο επίπλων, προσοχή κατά τη μεταφορά),στόχος είναι να μην υπάρχει η παραμικρή φθορά στην οικοσκευή»

6.

Έχετε την απάντηση και τη λύση για κάθε πρόβλημα, που μπορεί να προκύψει πριν ή και κατά την εξέλιξη μιας μεταφοράς ή μετακόμισης;

«Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να μπορείς να ελίσσεσαι και να μεταβάλεις το πρόγραμμα εργασίας ανάλογα με τα προβλήματα ή και τις απρόοπτες καταστάσεις, που ενδεχομένως να προκύψουν. Η πολύχρονη εμπειρία μας βοηθάει στην διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, ώστε γρήγορα και εύκολα να μπορούμε να διεκπεραιώσουμε την μετακόμιση».

7.

Τι θα συμβουλεύατε τους φοιτητές να κάνουν, όταν μετακομίζουν για πρώτη φορά στο νέο φοιτητικό σπίτι τους;

«Είναι μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους, το ότι θα πρέπει να φύγουν για πρώτη φορά από το πατρικό τους, πράγμα που θα τους δημιουργήσει μία ανασφάλεια και ένα άγχος. Θα πρέπει να φτιάξουν το χώρο τους, έτσι ώστε να τους αρέσει και να τους ευχαριστεί η διαμονή εκεί.

Επίσης, θα πρέπει να επιλέξουν έπιπλα εύκολα στην αποσυναρμολόγηση, αλλά και τη συναρμολόγηση και γενικά εύκολα ως προς την μεταφορά, γιατί μπορεί κατά την διάρκεια των σπουδών τους να μετακομίσουν δύο και τρεις φορές».

8.

Ποιο ήταν το πιο δύσκολο αντικείμενο, που σας έτυχε να μεταφέρετε;

«Το πιο δύσκολο και βαρύ αντικείμενο που έτυχε να μεταφέρουμε ήταν ένα ακτινολογικό μηχάνημα από το οποίο ειδικοί αφαιρέσανε τις μπαταρίες που ζυγίζανε 120kg για να μπορέσουμε να το κατεβάσουμε με τις σκάλες στο υπόγειο.Το μηχάνημα ήταν πολύ ευαίσθητο, ζύγιζε 350kg (χωρίς τις μπαταρίες) και οι σκάλες πολύ στενές. Παρόλα αυτά τέσσερα έμπειρα άτομα φέρανε εις πέρας την αποστολή τους».

9.

Ποιο είναι το μότο-σλόγκαν της εταιρείας σας;

«Το τρίπτυχο:Ταχύτητα -Ποιότητα-Οικονομία.

Προσπαθούμε να είμαστε γρήγοροι,ώστε να μην σπαταλάμε το χρόνο του πελάτη.Χωρίς,όμως,να χάνουμε την ποιότητά μας (προσοχή στο λύσιμο και στήσιμο επίπλων, προσοχή κατά τη μεταφορά),στόχος είναι να μην υπάρχει η παραμικρή φθορά στην οικοσκευή. Ο χρόνος είναι χρήμα λένε, έτσι μειώνοντας το χρόνο έχοντας σωστή οργάνωση μπορούμε να επιτύχουμε και καλή τιμή».

Την παρουσίαση της εταιρείας του κ. Μαρίνου μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Πληροφορίες

 Η μεταφορική εταιρεία Μαρίνος λειτουργεί όλο το 24ωρο, Κυριακές και αργίες με «βάση» στη Θεσσαλονίκη (τηλέφωνο με αριθμό κλήσης 2310- 84.63.38  και κινητό 6944-20.10.55), απ’ όπου αναλαμβάνει μετακομίσεις-συσκευασίες-αποθηκεύσεις σε όλη την Ελλάδα.

©Typologos.com 2022