Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ

Λόγω παράλληλων

εκδηλώσεων-ομιλιών

και συγκεντρώσεων

διαμαρτυρίας-πορειών

kikloforiakes-rithmiseis-sto-kentro-tis-thessalonikis-sto-plaisio-tis-87is-deth

Την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από σήμερα (Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2023) στο κέντρο της πόλης δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διεξαγωγής της «87ης Δ.Ε.Θ.», των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών ή των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κι πορειών. Φωτογραφία από Alexander από το Pixabay

Την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από σήμερα (Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2023) στο κέντρο της πόλης δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της διεξαγωγής της 87ης  Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ),των παράλληλων εκδηλώσεων και ομιλιών ή των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι οι εξής:

  Α.

Από σήμερα (Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023) έως και στις 8 το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023)  δεν επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων στις εξής οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης:

🔴Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

🔴Εθνικής Αμύνης, από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι και τη πλατεία Λευκού Πύργου.

🔴Αγίου Δημητρίου, από τη πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι και την Γ΄ Σεπτεμβρίου και από την Προξένων μέχρι και την Στεφάνου Δραγούμη.

🔴Γρηγόρη Λαμπράκη από την Εγνατία μέχρι και την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

🔴Αρμενοπούλου, από την οδό Μελενίκου μέχρι και την Εθνικής Αμύνης.

🔴Νικολάου Γερμανού, από τη πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι και τη πλατεία της ΧΑΝΘ.

🔴Ιασωνίδου από την Εγνατία έως και την Αγίου Δημητρίου.

🔴Λεωφόρος  Στρατού, από τη  Καυτανζόγλου μέχρι και τη πλατεία της ΧΑΝΘ.

🔴Γ΄ Σεπτεμβρίου από την Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και την Αγίου Δημητρίου.

Β.

Από τις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε συγκεκριμένες οδούς του κέντρου της Θεσσαλονίκης κι αυτό θα γίνεται σταδιακά-ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων μέχρι και την ολοκλήρωση αυτών. Αυτή η κυκλοφοριακή ρύθμιση ισχύει για τις εξής οδούς:

🔴Βασιλίσσης  Όλγας, από την Μάρκου Μπότσαρη μέχρι και την Αγίας Τριάδος.

🔴Βασιλέως  Γεωργίου, από την Αγίας Τριάδος μέχρι και την Μανόλη Ανδρόνικου.

🔴Λεωφόρος Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

🔴Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

🔴Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την Κατσιμίδη μέχρι και την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

🔴Εγνατία, από την Λαγκαδά μέχρι και την Γ΄ Σεπτεμβρίου.

🔴Εθνικής  Αμύνης, από  την Αγίου Δημητρίου μέχρι και τη πλατεία Λευκού Πύργου.

🔴Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

🔴Αγίου Δημητρίου από την Λαγκαδά μέχρι και την Στεφάνου Δραγούμη.

🔴Αγίας Σοφίας, από την Εγνατία μέχρι και τη πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

🔴Παύλου Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

🔴Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Γ.

Από τις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και  το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων θα διεξάγεται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων ως εξής:

✅Από τα ανατολικά προς τα δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη- περιφερειακής οδού-Αγίου Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν)- Ολυμπιάδος.

✅Από τα δυτικά προς τα ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου, Λαγκαδά και της   περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

kikloforiakes-rithmiseis-sto-kentro-tis-thessalonikis-sto-plaisio-tis-87is-deth 2

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης, καθώς και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Φωτογραφία από Alexander από το Pixabay

Δ.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης, καθώς και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους προαναφερομένους δρόμους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από την Τροχαία θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Εκ των αστυνομικών αρχών ζητείται η  κατανόηση και η συνεργασία των πολιτών.

©Typologos.com 2023