Ημερίδα για τη Σχολική Βία

Θα πραγματοποιήσει

η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

στη Νεάπολη

jpeg-optimizer-EVENT_BIA_002

Ημερίδα για τη σχολική βία θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 11 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο  Νεάπολης (Βενιζέλου 125), στη Θεσσαλονίκη

Ημερίδα για τη σχολική βία θα πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 11 το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο  Νεάπολης (Βενιζέλου 125), στη Θεσσαλονίκη.

Δήλωση των υπευθύνων

της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων

Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

«Η Ομοσπονδία Γονέων από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς γίνεται δέκτης δεκάδων καταγγελιών που αφορούν στα περιστατικά βίας μέσα και έξω από το σχολείο.Οι γονείς  δε θεωρούμε ότι το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού είναι δευτερεύον ζήτημα. Για εμάς το σχολείο δεν είναι απλά ένα κτίριο, είναι το περιεχόμενο της μόρφωσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας, είναι -όμως – και το περιεχόμενο των κοινωνικών σχέσεων, τις οποίες διαμορφώνουν», ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Απαντήσεις

σε ερωτήματα

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

✅Γιατί «φουντώνει» η βία στα σχολεία;

✅Ποιες είναι οι αιτίες και ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισης;

✅Ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς;

jpeg-optimizer-EVENT_BIA_002-dyo

«Η Ομοσπονδία Γονέων από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς γίνεται δέκτης δεκάδων καταγγελιών που αφορούν στα περιστατικά βίας μέσα και έξω από το σχολείο.Οι γονείς  δε θεωρούμε ότι το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού είναι δευτερεύον ζήτημα», ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Φωτογραφία από 200 Degrees από το Pixabay 

Η ομιλήτρια

Στην ημερίδα θα μιλήσει η ψυχίατρος παιδιών-εφήβων και συντονίστρια διευθύντρια ΕΣΥ στο τμήμα Παιδιών-Εφήβων στο Γενικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», Λίλιαν Αθανασοπούλου.

Οι παρεμβάσεις

Παρεμβάσεις θα κάνουν:

🫂Η κοινωνική λειτουργός του κοινοτικού κέντρου ψυχικής υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», Νίκη Ρέντζιου.

🫂Ο κοινωνικός λειτουργός κι εργαζόμενος στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Γιώργος Τσαγκάρης.

🏀Ο πρώην επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής, Μπάνε Πρέλεβιτς.

🏃Η αθλήτρια- φοιτήτρια(νικήτρια στο Μαραθώνιο της Αθήνας) , Βασιλική Κωσταντινοπούλου.

©Typologos.com 2022