H Σιγκαπούρη συμμετέχει πλέον στην Επιτροπή Διαστημικής Έρευνας (COSPAR)

Ήδη διαθέτει

περισσότερους από 20 δορυφόρους

κι ετοιμάζει επάνω

από 15 ίδια μηχανήματα

jpeg-optimizer_5th COSPAR Simposium

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο «Nanyang» πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του 5ου Συμποσίου COSPAR , που ξεκίνησε στη Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου του 2023 στη Σιγκαπούρη

Το Γραφείο Διαστημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανίας (OSTIn) της Σιγκαπούρης έγινε το 46ο εθνικό επιστημονικό ίδρυμα, που συμμετέχει ως μέλος στην Επιτροπή Διαστημικής Έρευνας (COSPAR).

Το Γραφείο Διαστημικής Τεχνολογίας

και Βιομηχανίας

της Σιγκαπούρης (OSTIn)

Η Σιγκαπούρη είναι πλέον η 15η ασιατική χώρα και η 46η χώρα παγκοσμίως που έγινε μέλος της COSPAR. Το Γραφείο Διαστημικής Τεχνολογίας και Βιομηχανίας της Σιγκαπούρης («OSTIn») θα ενεργεί ως το εθνικό επιστημονικό ίδρυμα που θα εκπροσωπεί τη Σιγκαπούρη στη διακυβέρνηση της COSPAR, με μία έδρα και μία ψήφο στο συμβούλιο της.

Η διασύνδεση

της Σιγκαπούρης

με τη διαστημική έρευνα

Το «OSTIn» θα συντονίσει τις προσπάθειες που συνδέονται με την εκπροσώπηση της Σιγκαπούρης στη COSPAR. Παραδείγματος χάριν,η συγκεκριμένη χώρα της Ασίας θα συμμετέχει μέσω ερευνητικών ή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που συσχετίζονται με τη διαστημική επιστήμη κι  αναλαμβάνονται από:

🔴Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο «Nanyang» της Σιγκαπούρης.

🔴Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης.

🔴Δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς, ήτοι ο Οργανισμός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Έρευνας (A*STAR).

Το 5ο Συμπόσιο της COSPAR

στη Σιγκαπούρη

Η επιτυχής αίτηση της Σιγκαπούρης να γίνει μέλος της COSPAR  ήταν το  αποτέλεσμα  των συζητήσεων, που διήρκησαν αρκετούς μήνες μεταξύ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου «Nanyang»  και της COSPAR, ενώ έγιναν με την υποστήριξη του «OSTIn». Παράλληλα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο «Nanyang» πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του 5ου Συμποσίου COSPAR , που ξεκίνησε στη Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου του 2023 στη Σιγκαπούρη.

Τα Επιστημονικά Συμπόσια

της COSPAR

Τα επιστημονικά συμπόσια της COSPAR στοχεύουν στη προώθηση της διαστημικής έρευνας σε περιφερειακό επίπεδο και γενικά πραγματοποιούνται σε χώρες με αναπτυσσόμενες διαστημικές υποδομές. Το 5ο Συμπόσιο έχει ως θέμα: «Η Διαστημική Επιστήμη μέσω των Μικρών Δορυφόρων».

Τα θέματα συζήτησης

 Στις εργασίες λαμβάνουν μέρος αρκετές εκατοντάδες ειδικοί  από την Ασία και το κόσμο με στόχο να αντιμετωπιστούν  η πολύ γρήγορη  πρόοδος που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας  δεκαετίας στους μικρούς, στους μικροδορυφόρους και  στους νανο-δορυφόρους.

Επιπλέον, στο συμπόσιο  συζητείται το θέμα των διαστημικών σκουπιδιών, που υφίστανται σε χαμηλή γήινη τροχιά. Ακόμη, συζητείται η ανάπτυξη των ικανοτήτων με τη χρήση μικρών δορυφορικών τεχνολογιών και η προοπτική των αναδυόμενων διαστημικών εθνών, όπως είναι η Σιγκαπούρη.

Η Σιγκαπούρη στο διάστημα

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα ζωντανό και αναπτυσσόμενο διαστημικό οικοσύστημα που βασίζεται στη τηλεπισκόπηση, στη μικροηλεκτρονική και στη προηγμένη κατασκευή. Στη χώρα λειτουργούν περισσότερες από 60 τοπικές ή διεθνείς εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας, οι οποίες απασχολούν περισσότερες από 2.000 επαγγελματίες και ερευνητές.

Οι συγκεκριμένες εταιρείες ασχολούνται με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που συσχετίζονται με το διάστημα.

jpeg-optimizer_i-sigapouri-egine-melos-tis-cospar

Η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα ζωντανό και αναπτυσσόμενο διαστημικό οικοσύστημα που βασίζεται στη τηλεπισκόπηση, στη μικροηλεκτρονική και στη προηγμένη κατασκευή. Στη χώρα λειτουργούν  περισσότερες από 60 τοπικές ή διεθνείς εταιρείες διαστημικής τεχνολογίας, οι οποίες απασχολούν περισσότερες από 2.000 επαγγελματίες και ερευνητές. Φωτογραφία από Peace,love,happiness από το Pixabay 

Οι δορυφόροι της Σιγκαπούρης

Μέχρι και σήμερα, η Σιγκαπούρη διαθέτει περισσότερους από 20 δορυφόρους που έχουν εκτοξευθεί στο διάστημα, ενώ περισσότεροι από άλλοι 15 κατασκευάζονται ήδη. Η διαστημική έρευνα της Σιγκαπούρης αναπτύσσεται μέσω των  ερευνητικών κέντρων  δορυφορικής μηχανικής και των αντίστοιχων τηλεπισκόπησης που λειτουργούν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, χρησιμοποιεί τη διαστημική τεχνολογία για την έρευνα περί της κλιματικής αλλαγής.

Δήλωση

του εκτελεστικού διευθυντή

της COSPAR

«Η COSPAR είναι εξαιρετικά χαρούμενη που καλωσορίζει τη Σιγκαπούρη ως το νέο μέλος της, που θα εκπροσωπείται  από το OSTIn ως το 46ο εθνικό επιστημονικό θεσμός και θα  συμβάλλει στα  περισσότερα από τα 60 χρόνια ύπαρξης αυτού του μοναδικού οργανισμού διαστημικής έρευνας», δήλωσε εκτελεστικός διευθυντής της COSPAR, Δρ. Ζαν – Κλοντ Γουόρμς.

Δήλωση

του εκτελεστικού διευθυντή

του «OSTIn»

«Είμαι ευτυχισμένος, που η  Σιγκαπούρη έγινε  μέλος της COSPAR, μιας διεθνούς επιτροπής που διευκολύνει τις επιστημονικές ανταλλαγές στον τομέα του διαστήματος. Έχουμε ένα ζωντανό ακαδημαϊκό και ερευνητικό οικοσύστημα που προωθεί τις  γνώσεις στην επιστήμη και στη τεχνολογία του διαστήματος. Το «OSTIn»  δεσμεύεται να συνεργαστεί  στενά με τοπικούς και διεθνείς εταίρους για να συμμετάσχουν σε σημαντικές συζητήσεις που μπορούν να ωφελήσουν την ευρύτερη κοινότητα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του «OSTIn», Ντέιβιντ Ταν.

Δήλωση

του αναπληρωτή προέδρου

του NTU

«Η διεθνής συνεργασία αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη για τη μεταφορά της γνώσης και την επιστημονική πρόοδο.Το 5ο Συμπόσιο της COSPAR αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προώθηση των διαστημικών επιστημών και την ανάπτυξη των δορυφόρων στη Σιγκαπούρη, αλλά και διεθνώς.

Ως γεννήτορας του πρώτου τοπικά κατασκευασμένου δορυφόρου της Σιγκαπούρης, συνεχίζει το NTU να προσελκύει κορυφαίους ερευνητές στις αναδυόμενες εφαρμογές  των συστημάτων των μικρών δορυφόρων, καθώς και να «εξοπλίζει» τις φοιτήτριες και τους φοιτητές με ένα ευρύ φάσμα διεπιστημονικών δεξιοτήτων, που αφορούν στο σχεδιασμό, στη κατασκευή και στη λειτουργία των μικρών πειραματικών δορυφόρων», ανέφερε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Τεχνολογικού  Πανεπιστημίου «Nanyang» και καθηγητής, Λίνγκ Σαν.

©Typologos.com 2023