Η Βουλγαρία τιμώμενη χώρα της 1ης «Forward Green»

Η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας  

θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου

έως και τις 2 Απριλίου 2023

στη Θεσσαλονίκη

logo Forward

Η Βουλγαρία θα είναι η τιμώμενη χώρα της 1ης Διεθνούς  Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» στην Ευρώπη και η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου-2 Απριλίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo

Η Βουλγαρία θα είναι η τιμώμενη χώρα της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green» στην Ευρώπη και η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία της ΔΕΘ-Helexpo.

Η αντιπροσωπεία

της Βουλγαρίας

στη «Forward Green» 

Η παρουσία της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας στη «Forward Green» θα συνδυαστεί με μια σημαντική σε αριθμό αντιπροσωπεία επιχειρήσεων και φορέων. Ακόμη, θα αποτελέσει μια αξιόλογη ευκαιρία για τη σύσφιγξη των διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, αλλά και τη διερεύνηση νέων προοπτικών αμφότερων συνεργασιών.

Ο στόχος

της νέας διεθνούς έκθεσης

Στόχος της 1ης Διεθνούς  Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας είναι  η καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης στην Ελλάδα, η οποία θα βασίζεται στη κυκλική οικονομία, στη πράσινη ανάπτυξη και στο μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων.

Σε ποιους απευθύνεται

η «Forward Green» 

Απευθύνεται, δε, σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που υιοθετούν τις σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης στους τομείς:

✅Των πρώτων υλών.

✅Των δομικών υλικών.,

✅Των τεχνολογιών.

✅Της ενέργειας.

✅Της ανακύκλωσης.

✅Της συσκευασίας.

Πρόκειται για τεχνικές, οι οποίες μέσα από καινοτόμες λύσεις και έξυπνες συνεργασίες θα έχουν θετικό αντίκτυπο στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και στην αύξηση του κύκλου ζωής των προϊόντων και των υπηρεσιών. Παράλληλα, θα  δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Το πρώτο βήμα

για την

Ελληνοβουλγαρική συνεργασία

Το πρώτο βήμα για τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας στη «Forward Green» έγινε στα τέλη του 2022, οπότε ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας, Νίκολα Στογιάνοφ συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, η οποία και του μετέφερε τη πρόταση να είναι τιμώμενη χώρα η Βουλγαρία στη νέα διοργάνωση.

logo Forward Green all

Η «Forward Green» είναι η πρώτη εξειδικευμένη έκθεση για την κυκλική οικονομία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη

Η πρώτη έκθεση

της κυκλικής οικονομίας

σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε τονιστεί από την ελληνική πλευρά πως η «Forward Green» είναι η πρώτη εξειδικευμένη έκθεση για την κυκλική οικονομία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη.

Το ενδιαφέρον

της Βουλγαρίας  

Η βουλγαρική πλευρά είχε αντιμετωπίσει τότε με μεγάλο ενδιαφέρον μια ενδεχόμενη συμμετοχή  στη συγκεκριμένη διοργάνωση λόγω του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η κυκλική οικονομία σε μια χώρα στο επίπεδο της ανταγωνιστικότητας.Παρών στη συνάντηση ήταν και ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας, Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος είχε επισημάνει τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της νέας διοργάνωσης.

©Typologos.com 2023