Γραφείο του Συνηγόρου του Πολίτη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Θα λειτουργήσει από τις αρχές του 2023

Υπεγράφη  

η σύμβαση παραχώρησης κτιρίου

για τη λειτουργία του γραφείου

μεταξύ ΔΕΘ-Helexpo

και Συνηγόρου του Πολίτη

jpeg-optimizer-Synigoros-tou-politi-thess-1

Την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη θα «φιλοξενεί» η ΔΕΘ-Helexpo από τις αρχές του 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. (Αριστερά). Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης. Φωτογραφία:©megapress

Την Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη θα «φιλοξενεί» η ΔΕΘ-Helexpo από τις αρχές του 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Προς αυτή την κατεύθυνση υπογράφηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 η σύμβαση παραχώρησης κτιρίου για τη λειτουργία γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ποιοι υπέγραψαν τη σύμβαση

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος  του εκθεσιακού φορέα, Κυριάκος Ποζρικίδης και ο συνήγορος του πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης.

Δήλωση

Συνηγόρου του Πολίτη

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι μια προσπάθεια 25 ετών βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης. Σήμερα (σ.σ. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022) υπογράφουμε τη συμφωνία με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την εγκατάσταση της Ανεξάρτητης Αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια εγκατάσταση που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τις δικές μας δραστηριότητες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε ο συνήγορος του πολίτη , Ανδρέας Ποττάκης, κατά τη διάρκεια της τελετής της υπογραφής.

Ακόμη, υπογράμμισε ο κ. Ποττάκης πως σε επίπεδο καταγγελιών-αναφορών το ένα τρίτο του συνόλου ετησίως προέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα.

jpeg-optimizer-Synigoros-tou-politi-thess-2

Η λειτουργία του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΧΜ-ΕΟΧ 2014-2021 και αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσία και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα».Φωτογραφία:©megapress

Ο Συνήγορος του Πολίτη

και η Βόρεια Ελλάδα

Ο κ. Ποττάκης τόνισε πως ο Συνήγορος του Πολίτη υλοποιεί και μια σειρά άλλων δράσεων που τον φέρνουν συχνά στη Βόρεια Ελλάδα.Αυτές είναι:

🔵Οι επιθεωρήσεις χώρων στέρησης της ελευθερίας (φυλακών, αστυνομικών κρατητηρίων).

🔵Οι επιθεωρήσεις προ-αναχωρησιακών κέντρων για αλλοδαπούς που απελαύνονται.

Αυτές οι δράσεις και οι υπηρεσίες  αναμένεται  να εξυπηρετηθούν πολύ καλύτερα και πιο ουσιαστικά, αφού η συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Δήλωση προέδρου

της ΔΕΘ-Helexpo

«Για μας είναι τιμή η φιλοξενία του Συνηγόρου του Πολίτη στις εγκαταστάσεις μας», υπογράμμισε -από την πλευρά του- ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο οποίος τόνισε πως η δράση αυτή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της ευαισθησίας του εκθεσιακού φορέα στα κοινωνικά ζητήματα, καθώς στη διάρκεια αυτών των χρόνων η εταιρεία «έχει ξεφύγει» από τον καθαρά εμπορικό χαρακτήρα και «προχωρά»  και σε δράσεις που αφορούν στον κοινωνικό ρόλο της.

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας

του Συνηγόρου του Πολίτη

στη Θεσσαλονίκη

Η λειτουργία του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ΧΜ-ΕΟΧ 2014-2021 και αποτελεί μία από τις ενέργειες της πράξης «Δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη για την ενίσχυση της χρηστής διακυβέρνησης, της λογοδοσία και καταπολέμησης της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα».

Οι επιχορηγήσεις του ΧΜ-ΕΟΧ (EEA Grants) αντιπροσωπεύουν τη συμβολή της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Νορβηγίας για μια πράσινη- ανταγωνιστική Ευρώπη χωρίς αποκλεισμούς.

©Typologos.com 2022