Γίνε ένα Αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια

Κάλεσμα για

δημιουργικό διαγωνισμό

από το πρόγραμμα

«Αστέρι της Ευχής»

του οργανισμού

«Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος»

make-a-wish-ellados-1

Κάλεσμα για συμμετοχή στο δημιουργικό διαγωνισμό του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» απεύθυναν οι υπεύθυνοι του οργανισμού «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» (Make-A-Wish) προς τις μαθήτριες και τους μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα

 Κάλεσμα για συμμετοχή στο δημιουργικό διαγωνισμό του προγράμματος «Αστέρι της Ευχής» απεύθυναν οι υπεύθυνοι του οργανισμού «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» (Make-A-Wish) προς τις μαθήτριες και τους μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα.

«Είσαι το αστέρι μου»

«Με κεντρικό μήνυμα «Είσαι το αστέρι μου» καλεί το «Αστέρι της Ευχής»  τους μαθητές  και τις μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα να αποκτήσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι, με μία δωρεά των 2 ευρώ συνεισφέροντας στην εκπλήρωση ευχών», ανέφεραν οι υπεύθυνοι του οργανισμού «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος».

Σύμφωνα με τους ίδιους, μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν οι μαθητές, οι  γονείς και οι εκπαιδευτικοί να γίνουν ένα αστέρι για ένα παιδί με σοβαρή ασθένεια. «Εάν θέλετε να επιδράσετε επιπλέον στις ζωές των παιδιών μας, μπορείτε να επιστρέψετε στον οργανισμό τις δικές σας ευχές για τα παιδιά ευχής, γράφοντάς τες στο αστέρι. Η αλληλεπίδραση αυτή εγκαινιάστηκε πέρυσι (σ.σ. το 2021)  για πρώτη φορά και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ευεργετική για την ψυχολογία των παιδιών!

Σχετικά με το πρόγραμμα

«Αστέρι της Ευχής»

O οργανισμός «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος»(Make-A-Wish) εκπληρώνει ευχές παιδιών ηλικίας 3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες.

Το «Αστέρι της Ευχής» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο  υλοποιείται σε όλα τα σχολεία με την άδεια του υπουργείου Παιδείας (Φ.2.1/ΜΓ/64830/102883/Δ7 & Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1).

Το 2022 «κλείνει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα συνολικά 24 χρόνια δράσης μέσα από την οποία  έχει δώσει δύναμη σε εκατοντάδες παιδιά με σοβαρές ασθένειες.  Επί 24 ολόκληρα χρόνια, προσφέρουν μαθητές από όλα τα σχολεία της χώρας για την ίαση παιδικών ψυχών.

Πληροφοριακά στοιχεία

του προγράμματος

Οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι γονείς, οι κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στους παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

Ενημερωτικός οδηγός υλοποίησης.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο.

Άδεια Υπουργείου.

jpeg-optimizer-make-a-wish-ellados-2

O οργανισμός «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος»(Make-A-Wish) εκπληρώνει ευχές παιδιών ηλικίας  3 – 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες.Φωτογραφία από Angeles Balaguer από το Pixabay 

Σχετικά  με τη συμμετοχή

στο δημιουργικό διαγωνισμό

Ο δημιουργικός διαγωνισμός υλοποιείται με την έγκριση εγγράφου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.14/98076/ΦΔ/100120/Δ1, ενώ αφορά σε μαθητές- μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, που παρακινούνται να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χάρτινο Αστέρι Ευχής και να πάρουν μέρος.

Οι ομαδικές υποψηφιότητες

 Κάθε ομαδική υποψηφιότητα θα πρέπει να έχει ως αφετηρία τα παρακάτω:

🔷Το φιλανθρωπικό έργο του οργανισμού «Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος» (Make-A-Wish).

🔷Τα συναισθήματα και τις σκέψεις των μαθητών- μαθητριών για την αξία του εθελοντισμού, καθώς και της προσφοράς.

🔷Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αστέρι της Ευχής».

🔷Τις ιστορίες παιδιών ευχής του οργανισμού.

Οι κατηγορίες

του διαγωνισμού

Οι κατηγορίες στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες  με τις ομαδικές δημιουργίες είναι οι παρακάτω:

α) Σχεδίασε το αστέρι σου.

β) Βίντεο.

γ) Τραγούδι.

δ) Δημιουργική κατασκευή.

 ε) Δημιουργική γραφή.

Σημειωτέον ότι καλούνται οι συμμετέχοντες -συμμετέχοντες να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους συμμετοχής (εδώ), ώστε η υποβολή του κάθε έργου να θεωρηθεί έγκυρη.

Το χρονοδιάγραμμα

του διαγωνισμού

⭐Η υποβολή των αρχείων με τις συμμετοχές  ξεκίνησε ήδη, ενώ δύναται να γίνει έως και τις 31 Μαρτίου 2023.

⭐Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 28 Απριλίου 2023.

⭐Η ημέρα βράβευσης των σχολείων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2023.

Η υποβολή

του αρχείου συμμετοχής

Η αποστολή των συμμετοχών γίνεται αποκλειστικά από τους εκπαιδευτικούς του εκάστοτε σχολείου μέσω μιας φόρμας της google, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.wishstar.gr. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα και θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Οι νικητές και οι νικήτριες του διαγωνισμού θα λάβουν ένα αναμνηστικό βραβείο ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αφιέρωση χρόνου και προσπάθειας στον οργανισμό.

Στοιχεία επικοινωνίας

Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Γραμμή επικοινωνίας: 210- 96.37.667
Kινητό: 6946 -85.69.34.
Ιστοσελίδα: www.wishstar.gr
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: schools@makeawish.gr.

©Typologos.com 2022