Επανεξελέγη Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου ο καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης

Παραμένει

για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία

στο «πηδάλιο»  

του Πανεπιστημίου Κύπρου

jpeg-optimizer-prytanis pk-kathigitis-tasos-christofidis

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και καθηγητής, Τάσος Χριστοφίδης

Στο «πηδάλιο» του Πανεπιστημίου Κύπρου παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο καθηγητής, Τάσος Χριστοφίδης, ο οποίος την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 επανεξελέγη πρύτανης του ιδρύματος μετά από τις πρυτανικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στο αθλητικό κέντρο του ιδρύματος.

Οι όγδοες πρυτανικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου για την ανάδειξη του νέου πρύτανη και των νέων αντιπρυτάνεων του ιδρύματος διεξήχθησαν χωρίς ανθυποψηφίους και με υποδειγματική τάξη, αφού για κάθε ένα από τα τρία αξιώματα της πρυτανείας είχε υποβληθεί μόνο μια υποψηφιότητα.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

για το αξίωμα του πρύτανη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, πρύτανης επανεξελέγη για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, Τάσος Χριστοφίδης, ο οποίος μέχρι και το 2026 συνεχίζει ν’ ασκεί τα πρυτανικά καθήκοντά του.

Οι πρυτανικές εκλογές

Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ψήφισαν κανονικά και για τα τρία αξιώματα παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ανθυποψήφιες- ανθυποψήφιοι. Δικαίωμα ψήφου είχαν τα 339 μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού, οι 115 εκπρόσωποι των φοιτητών και των φοιτητριών στα συμβούλια των Τμημάτων, καθώς και οι 20 εκπρόσωποι του διοικητικού προσωπικού.Για την εκλογή του πρύτανη ψήφισαν 364 άτομα (έγκυρα ψηφοδέλτια: 352, άκυρα ψηφοδέλτια: 12 και λευκά ψηφοδέλτια: 43). Ο καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης έλαβε 309 ψήφους και επανεκλέχθηκε.

Σύντομη ομιλία

του επανεκλεγέντα πρύτανη

Ο επανεκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου- καθηγητής, Τάσος Χριστοφίδης εκφώνησε σύντομη ομιλία μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με την οποία ευχαρίστησε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν εκ νέου στο πρόσωπό του. Τους ευχαρίστησε και για τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία με την οποία τον τίμησαν μέσω της ψήφου.

« Η τιμή είναι μεγάλη και η ευθύνη τώρα είναι μέγιστη για τη συνέχιση της συλλογικής πορείας, με βάση το κοινό όραμα για ένα πανεπιστήμιο δημιουργικό, σύγχρονο, με ουσιαστική επίδραση στον ευρωπαϊκό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας. Βασιζόμενοι στις αξίες μας και μαζί με όλα τα μέλη της κοινότητας του πανεπιστημίου Κύπρου, θέλω το πανεπιστήμιό μας να συνεχίσει να προοδεύει με έμφαση στην παραγωγή ερευνητικού έργου άριστης ποιότητας, στο κοινωνικό αντίκτυπο και στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών-φοιτηττριών του. Η ποιότητα και η αριστεία στην έρευνα, στην καινοτομία και στη διδασκαλία ας είναι ο πρώτιστος στόχος μας», τόνισε ο πρύτανης.

jpeg-optimizer-Omilia -prytani -pk-kathigiti-Tasou Chrifofidi-prytanikes-ekloges

«Βασιζόμενοι στις αξίες μας και μαζί με όλα τα μέλη της κοινότητας του πανεπιστημίου Κύπρου, θέλω το πανεπιστήμιό μας να συνεχίσει να προοδεύει με έμφαση στην παραγωγή ερευνητικού έργου άριστης ποιότητας, στο κοινωνικό αντίκτυπο και στην άρτια εκπαίδευση των φοιτητών-φοιτηττριών του. Η ποιότητα και η αριστεία στην έρευνα, στην καινοτομία και στη διδασκαλία ας είναι ο πρώτιστος στόχος μας», τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου-καθηγητής, Τάσος Χριστοφίδης

Σύντομο βιογραφικό του πρύτανη

 καθηγητή Τάσου Χριστοφίδη

Ο καθηγητής, Τάσος Χριστοφίδης πραγματοποίησε βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (πτυχίο Μαθηματικών, 1983) και τις μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ (M.S. Eng. 1985, PhD 1987).Υπηρέτησε ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπινγκχάμτον και ως  αναπληρωτής καθηγητής (1991-2004),καθώς και ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (2004 – μέχρι και σήμερα).

Διοικητικές θέσεις

Διετέλεσε ο πρώτος πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου υπηρέτησε ως μέλος της συγκλήτου, διαφόρων επιτροπών και άλλων σωμάτων του. Διετέλεσε αντιπρόεδρος ως υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας διοικούσας επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πριν από την αυτονόμησή του.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα

✅Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται:

✅Στις ανισότητες πιθανοτήτων.

✅Στις εξαρτημένες τυχαίες μεταβλητές.

✅Στη θεωρία της δειγματοληψίας.

✅Στις τεχνικές έμμεσης ερώτησης στις δειγματοληπτικές έρευνες για τους ανθρώπινους πληθυσμούς.

Συγγραφικό έργο

Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και ενός ερευνητικού βιβλίου στα  συγκεκριμένα ερευνητικά  θέματα. Είναι μέλος των συντακτικών επιτροπών (συνεργάτης συντάκτης) συνολικά τεσσάρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών πιθανοτήτων και στατιστικής.

 Είναι συν-εκδότης του «Handbook of Statistics», vol 34.

Συνεργασίες

Έχει συνεργαστεί με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπουργεία κι άλλους οργανισμούς, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στα θέματα των πιθανοτήτων και της στατιστικής (ιδιαίτερα στα ζητήματα δειγματοληψίας).

Διεθνείς διοικητικές θέσεις

Διετέλεσε μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (European Statistical Advisory Committee- ESAC)) και εκπρόσωπος αυτής στη συμβουλευτική επιτροπή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος.Είναι πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του Στατιστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρος της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας.

Εξελέγη πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου στις 3 Οκτωβρίου 2018 κι ανέλαβε καθήκοντα στις 16 Δεκεμβρίου 2018, αξίωμα στο οποίο επανεξελέγη στις 9 Νοεμβρίου 2022 με τη δεύτερη θητεία στην ίδια να «ξεκινά» στις 16 Δεκεμβρίου 2022 και να διαρκεί μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου του 2026.

©Typologos.com 2022