Εγκαινιάστηκε το 42o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Θα λειτουργήσει

έως και τις 9 Ιουλίου 2023

στη παραλία

του Λευκού Πύργου

Egkainia 42ou festival Vivliou Thessalonikis

Τη πιο δημοφιλή διοργάνωση για το βιβλίο και το πολιτισμό στη πόλη της Θεσσαλονίκης, που είναι  το Φεστιβάλ Βιβλίου (διοργανωτής ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος- ΣΕΚΒΕ), εγκαινίασαν το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023 ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα

Τη πιο δημοφιλή διοργάνωση για το βιβλίο και το πολιτισμό στη πόλη της Θεσσαλονίκης, που είναι  το Φεστιβάλ Βιβλίου (διοργανωτής ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος- ΣΕΚΒΕ), εγκαινίασαν το βράδυ της Δευτέρας 26 Ιουνίου 2023 ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο αγιασμός

και η προσέλευση

του κόσμου

Το καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο εκπρόσωπος του παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου, πατήρ Κωνσταντίνος μεταφέροντας τις εγκάρδιες ευχές του.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των πρώην βουλευτών, εκπροσώπων των επιμελητηρίων και στρατιωτικών αρχών, προέδρων και εκπροσώπων των συλλόγων του βιβλίου, καθώς και των λογοτεχνών.

Η σπουδαιότητα

του θεσμού

Όλοι και ιδίως ο δήμαρχος με τον περιφερειάρχη στους χαιρετισμούς τους εξήραν το σπουδαίο έργο που επί 42 συνεχή χρόνια πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας.

Εξήραν τη σπουδαιότητα ενός τέτοιου θεσμού για τη πόλη και τους όμορους νομούς μιας και οι επισκέπτες κάθε χρόνο αυξάνονται από όλες τις περιοχές, καθώς και συμβάλουν πολύ θετικά για το πολιτιστικό αυτό αγαθό που είναι το βιβλίο.

Ο πρόεδρος

του ΣΕΚΒΕ

Ο πρόεδρος του ΣΕΚΒΕ, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, καλωσόρισε όλους τους καλεσμένους και το βιβλιόφιλο κοινό.

«Η αγάπη και η επικοινωνία για το βιβλίο και το πολιτισμό είναι η στήριξή μας όλα αυτά τα χρόνια.

Η σχέση αυτή «κτίστηκε» μέσα από την επαφή των ανθρώπων που έρχονται στο Φεστιβάλ να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις αλλά και να προμηθευτούν τα βιβλία της αρεσκείας τους.

Εμείς οι εκδότες έχουμε ως στόχο να ανταποκρινόμαστε με όσο το δυνατόν καλύτερες εκδοτικές παραγωγές.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης  βιβλίου ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα αλληλογνωριμίας με τους ίδιους τους συγγραφείς, αλλά και πολλές εκδηλώσεις λόγου, μουσικές, χορού, προβολής γεγονότων του πολιτισμού, καθώς και της ιστορίας». τόνισε ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Egkainia 42ou festival Vivliou Thessalonikis 2

Τη τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η «Big Band of Moudania»,  που είναι μια 25μελής ορχήστρα με μαέστρο τον Γεώργιο Σαμαρά και η οποία ενθουσίασε το κοινό με παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες

Η τελετή

των εγκαινίων

Τη τελετή των εγκαινίων πλαισίωσε μουσικά η «Big Band of Moudania», που είναι μια 25μελής ορχήστρα με μαέστρο τον Γεώργιο Σαμαρά και η οποία ενθουσίασε το κοινό με παγκόσμιες μουσικές επιτυχίες.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα λειτουργήσει έως και τις 9 Ιουλίου στη παραλία του Λευκού Πύργου, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως και στις 11 το βράδυ (και τα σαββατοκύριακα).

Το Φεστιβάλ

στα social media

🔴Instagram: bookfestivalthessaloniki

🔴YouTube: https://youtu.be/r72EkhGQbUU

🔴Facebook: Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

🔴και Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας

©Typologos.com 2023