Δήλωση του Απόστολου Τζιτζικώστα σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία

«Δεν υπάρχει περίπτωση

να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή

 σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα,

γιατί για μένα

η αξιοπρέπεια των Ελλήνων

είναι αδιαπραγμάτευτη»

jpeg-optimizer-TZITZIKOSTAS-DENDIAS

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια κατά τη διάρκεια της επιστροφής από τη Σμύρνη

«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, γιατί για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη».

Tάδε έφη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 προέβη σε δήλωση σχετικά με την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, όπου είχε μεταβεί ως προεδρεύων της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Το ιστορικό του συμβάντος

μέσα από τα

λόγια του Περιφερειάρχη

Ο κ. Τζιτζικώστας εξιστόρησε ότι τις 10 το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου 2022 έφτασε έφτασα με το πλοίο της νέας ακτοπλοϊκής σύνδεσης  Θεσσαλονίκης – Σμύρνης, στο λιμάνι της Σμύρνης.

«Κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων μου ανακοινώθηκε από τις τουρκικές αρχές ότι υπάρχει απαγορευτικό εισόδου μου στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση.Επικοινώνησα αμέσως με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τον υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με τις προξενικές και διπλωματικές αρχές, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί στην περιοχή βρισκόμουν ως προεδρεύων της Ευρωμεσογειακής Συνέλευσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών», διηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παραμονή αρκετών ωρών

σε γραφείο του τελωνείου

του λιμανιού της Σμύρνης

Ακόμη, εξιστόρησε πως παρέμεινε επί αρκετές ώρες σε γραφείο του τελωνείου του λιμανιού της Σμύρνης. «Μετά από την πίεση που άσκησαν όλες οι πλευρές, η τουρκική κυβέρνηση και οι αρχές που βρίσκονταν εκεί μου ανακοίνωσαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρ’ όλα αυτά είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτή την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα αποχωρούσα και θα επέστρεφα στην Ελλάδα.

jpeg-optimizer-APOSTOLOS TZITZIKOSTAS

«Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, γιατί για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας

Εκπροσώπηση όλων των Ελλήνων

«Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, γιατί για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ευχαριστίες

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε την Ελληνική Κυβέρνηση, ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια με τον οποίο επέστρεψε μαζί από τη Σμύρνη, τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα για τη στήριξή τους.

Βαθαίνει το χάσμα

της Τουρκίας

με την Ευρώπη

«Αυτές οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας βαθαίνουν το χάσμα που τη χωρίζει με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς ως περιφέρειες και ως δήμοι είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως «γέφυρες» μεταξύ των λαών, να χτίζουμε συνεργασίες προς όφελος των πολιτών. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

©Typologos.com 2022