36η Kosmima- Αυξημένη προσέλευση

Θετικός απόηχος

Πλήθος εμπορικών επαφών

1.550 εμπορικοί επισκέπτες

jpeg-optimizer-KOSMIMA 2022

Με αυξημένη προσέλευση, 1.550 εμπορικούς επισκέπτες, ιδιαίτερα θετικό απόηχο και πλήθος εμπορικών επαφών ολοκληρώθηκε η 36η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «Kosmima», που  πραγματοποιήθηκε  εκ της ΔΕΘ-Helexpo  από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου 2022 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης

Με αυξημένη προσέλευση επαγγελματιών, 1.550 εμπορικούς επισκέπτες, ιδιαίτερα θετικό απόηχο και πλήθος εμπορικών επαφών ολοκληρώθηκε η 36η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «Kosmima», που  πραγματοποιήθηκε  εκ της ΔΕΘ-Helexpo  από τις 5 έως και τις 7 Νοεμβρίου 2022 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σαράντα εκθεσιακές συμμετοχές

Η 36η «Kosmima» είχε 40 εκθεσιακές συμμετοχές. Μεταξύ αυτών, βρισκόταν εκθέτες από την Ινδία, τη Βουλγαρία, τη Τουρκία, την Εσθονία και την Ιταλία.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των εμπορικών επισκεπτών, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές.

Η προέλευση

των επισκεπτών

Οι Έλληνες εμποριικοί επισκέπτες προήλθαν από τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική, τη Φλώρινα, τη Κατερίνη, την Πέλλα, το Βόλο, τη Ξάνθη, τη Λευκάδα, το Λασίθι,την Αρκαδία, την  Άρτα, την Αττική, τη Λάρισα, τη Χίο, τη Κέρκυρα, τη Κοζάνη, τη Καβάλα, τη Καστοριά, τη Βέροια, τη Δράμα, τα Δωδεκάνησα, την Αλεξανδρούπολη και τη Κομοτηνή.

Η έκθεση προσέλκυσε και ξένους εμπορικούς επισκέπτες από τη Κύπρο, τη Σερβία, την Αλβανία, το Κόσοβο και τη Τουρκία.

Πραγματοποίηση

εμπορικών πράξεων

Τα αυξημένα μεγέθη της τουριστικής σεζόν του  2022 αποτυπώθηκαν στην 36η διοργάνωση, αφού οι επαγγελματίες του κλάδου του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων επανήλθαν αποφασισμένοι να «προχωρήσουν» σε εμπορικές πράξεις, καθώς και να εφοδιάσουν με νέα εμπορεύματα τα καταστήματά τους. Μάλιστα, οι εκθέτες εμφανίστηκαν πλήρως ικανοποιημένοι από τη προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών, ενώ ήρθαν σε επαφή και με νέους πελάτες.

jpeg-optimizer-KOSMIMA 2022-dyo

Τα αυξημένα μεγέθη της τουριστικής σεζόν του  2022 αποτυπώθηκαν στην 36η διοργάνωση, αφού οι επαγγελματίες του κλάδου του κοσμήματος και των πολύτιμων λίθων επανήλθαν αποφασισμένοι να «προχωρήσουν» σε εμπορικές πράξεις, καθώς και να εφοδιάσουν με νέα εμπορεύματα τα καταστήματά τους

Αισιόδοξο κλίμα

Οι διοργανωτές προβλέπουν πως το αισιόδοξο κλίμα που δημιουργήθηκε στην έκθεση αναμένεται να «οδηγήσει» σε μία αυξημένη προσέλευση των εκθετών και των επισκεπτών και στο «Athens International Jewellery Show» που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 6 Μαρτίου του 2023 στην Αθήνα.

Το επόμενο ραντεβού

Στο πλαίσιο της 36ης έκθεσης «Kosmima» διοργανώθηκε και ο 33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «1922-2022: η Μικρά Ασία στο Ελληνικό Κόσμημα 100 χρόνια μετά».

Διοργανωτής του διαγωνισμού ήταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Aργυροχρυσοxόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και ο οποίος έγινε σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Τα έργα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης έκθεσης.

Το επόμενο ραντεβού για τη «Kosmima» ορίστηκε για τις 21-23 Οκτωβρίου του 2023 στη Θεσσαλονίκη.

©Typologos.com 2022