Μεγάλη η προσέλευση στην 29η Agrotica

Τεχνολογία και καινοτομία

στο επίκεντρο

jpeg-optimizer-megali-proselefsi-stin-29i-Agrotica-dyo

Μεγάλη προσέλευση των αγροτών σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στην 29η διεθνή γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη προσέλευση των αγροτών σημειώθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 στην 29η διεθνή γεωργικών μηχανημάτων, εξοπλισμού και εφοδίων έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ- Helexpo,οι οποίοι αναμένουν την «κορύφωση» της προσέλευσης των επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 22-23 του ίδιου μηνός.

Κατά τους ίδιους, στη μεγάλη προσέλευση του αγροτικού κόσμου  στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης «συνηγορεί» και ο καλός καιρός.

Δέλεαρ η τεχνολογία και η καινοτομία

Οι διοργανωτές έδωσαν φέτος έμφαση στην τεχνολογία και στην καινοτομία, που προβάλλονται μέσω των εκθεμάτων και των παράλληλων κδηλώσεων. Ο προσανατολισμός προς την παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων αποτελεί το δέλεαρ για τους αγρότες να επισκεφτούν τα περίπτερα.

Οι γεωργοί αναζητούν σήμερα τρόπους, ώστε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, ενώ φαίνεται πως επιθυμούν να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο

της «Agrotica»

Την ανάγκη αυτή αναμένεται να αναδείξει και το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της «Agrotica», που θα γίνει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 22-23 Οκτωβρίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Οι νέες τεχνολογίες ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της γεωργίας», ενώ θα μιλήσουν επιστήμονες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκοί, γεωπόνοι, οι οποίοι θα αναδείξουν όλα τα κρίσιμα ζητήματα του γεωργικού τομέα σε συνάρτηση με τις νέες τεχνολογίες.

Το συνέδριο διοργανώνουν:

🔵Η ΔΕΘ-Helexpo.

🔵Η Σχολή Γεωπονίας Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022  πραγματοποιήθηκε η ημερίδα των ΔΕΘ-Helexpo και Alegre Growshop για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης».  Ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες και για την εκδήλωση με θέμα: «Παραγωγός-Αγροτεχνολογία-Βιοοικονομία στην ψηφιακή μετάβαση» (περίπτερο 11).

Την εκδήλωση διοργάνωσαν:

🔵Η ΔΕΘ-Helexpo.

🔵Το Ινστιτούτο Βιοοικονομίας και Αγροτεχνολογίας (ΙΒΟ)/ΕΚΕΤΑ.

Τα περίπτερα της Agrotica επισκέφθηκε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου  2022 και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς. Την έκθεση επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου  2022 και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με εκθέτες.

jpeg-optimizer-megali-proselefsi-stin-29i-Agrotica

Στη 29η διεθνή έκθεση «Agrotica» παρουσιάζονται συνολικά 1.650 εκθέτες από 49 χώρες

Η ταυτότητα της 29ης «Agrotica»

Στην 29η διεθνή έκθεση «Agrotica» παρουσιάζονται συνολικά 1.650 εκθέτες από 49 χώρες.

Τα περίπτερα επισκέπτονται μεμονωμένοι φιλοξενούμενοι αγοραστές (hosted buyers) και  επιχειρηματικές αποστολές από συνολικά 15 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τους χώρους επισκέπτονται μεμονωμένοι  φιλοξενούμενοι αγοραστές από 12 χώρες (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Κύπρο, Αίγυπτο, Γεωργία, Ιορδανία, Λίβανο, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία, Ισπανία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Ομαδικές επισκέψεις πραγματοποιούνται από την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία. Στους χώρους βρίσκονται και δύο επιχειρηματικές αποστολές από το Ιρακινό Κουρδιστάν, ήτοι:

🔴Η μία από την περιοχή της Σουλεϊμανίγιας.

🔴Η άλλη από το Ερμπίλ και η οποία συντονίζεται από το τοπικό εμπορικό επιμελητήριο.

Υποστηρικτές

Η 29η Agrotica πραγματοποιείται με υποστηρικτές:

🔵Την Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ).

🔵Τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

🔵Τον Σύνδεσμο Παραγωγών και Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ).

Η όλη διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των υπουργείων

🔵Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

🔵Εσωτερικών(τομέας Μακεδονίας Θράκης).

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης

Η έκθεση θα λειτουργήσει το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 από τις 10 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή θα είναι «ανοικτή» από τις 10 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα.

Πάρκινγκ για τους εκθέτες και για τους επισκέπτες είναι διαθέσιμο εντός των χώρων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

©Typologos.com 2022