Υποψήφιος Επιχειρηματίας; Διάβασέ το!

Ypopsifios-epicheirimatias-viavase-to

Η δημιουργικότητα, η άρνηση της επανάπαυσης και φυσικά η σκληρή δουλειά, είναι βασικά και κοινά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου/εργαζομένου που επιλέγει το δρόμο να στήσει από το 0 τη δική του επιχείρηση. Και μπορεί αυτά τα συστατικά να είναι απαραίτητα για τη μετέπειτα επιτυχία της, δυστυχώς όμως δεν είναι τα μόνα.

Το σύνθετο επιχειρηματικό τοπίο και ο ισχυρός ανταγωνισμούς, καθιστούν αναγκαία, τόσο τη καλή γνώση των πρώτων και αναπόφευκτων βημάτων για την εκκίνησή της, όσο των διαφόρων τεχνικών και μέσων που θα επιστρατεύονται ανά καιρούς για την ανάπτυξη και επέκτασή της, και επιβίωση σε δυσμενείς καιρούς.

Ας δούμε, λοιπόν, πιο συγκεκριμένα τι θα χρειαστείς, για να δώσεις σάρκα και οστά στις ανησυχίες σου!

1.Δικηγόρος 

Πιθανώς αυτονόητο, αναγκαίο δε να γίνει πριν από οποιαδήποτε άλλη κίνηση, για να αποφευχθούν ανεπιθύμητοι μπελάδες. Η παράθεση και αναλυτική επεξήγηση της διαδικασίας για τη δημιουργία εταιρείας στην Ελλάδα από την Oikonomakis Law, με όλες τις νομικές παγίδες που μπορεί να εσωκλείει, και την εξακρίβωση της δυνατότητας τήρησης του νομικού πλαισίου από πλευράς σου, είναι στη κορυφή της πυραμίδας. Αν τυχόν αποφασίσεις να συμβουλευτείς ένα δικηγόρο πολύ πριν θέσεις την ιδέα σου σε εφαρμογή, θυμήσου να ρωτήσεις αν υπάρχουν σημεία που προβλέπεται να μεταβληθούν σε βάθος χρόνου, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος για τους παράγοντες που σχετίζονται με τη χρονική στιγμή της τελικής σου απόφασης.

2.Λογιστής

Δεν είναι μόνο η έκδοση του επαγγελματικού ΑΦΜ, για το οποίο θα σου χρειαστεί ένας λογιστής. Εισάγεσαι πλέον σε ένα κόσμο με πολύ περισσότερες υποχρεώσεις, παραθυράκια και διακανονισμούς, που δε θυμίζει σε τίποτα το μέχρι τώρα φορολογικό σου προφίλ. Επιπλέον, το τοπίο διαφοροποιείται ανάλογα με το αν η εταιρεία σου έχει το δικό της φυσικό χώρο, ή αν αφιερώνεις σε αυτή μέρος του προσωπικού σου χώρου.Σε κάθε περίπτωση, η σύναψη συνεργασίας με έναν έμπιστο και ενημερωμένο λογιστή, αποτελεί κλειδί.

3.Μάρκετινγκ και Αλληλεπίδραση

Τέλος, τα φώτα στρέφονται στις διάφορες στρατηγικές και πρακτικές που θα υιοθετηθούν για την προβολή της επιχείρησης στο κοινό, την ανάπτυξη σχέσεων με αυτό και τη δημιουργία πελατολογίου, και κατόπιν την ανάπτυξή του. Και εδώ συναντάμε δύο διαφορετικά μέσα. Το πρώτο, είναι αναζήτηση συμβουλών για τη  δικτύωση επιχειρήσεων Αθήνας, που αφορά κυρίως τη διάδοση της επωνυμίας σου στο χώρο, και τη σύναψη των απαραίτητων συνεργασιών, κάτι που θα ανεβάσει το κύρος της και θα της δώσει μεγαλύτερη ισχύ. Στη συνέχεια, η προσοχή στρέφεται στην εγκαθίδρυση της επωνυμίας στην αγορά, μέσω της διαφήμισης και των διαφόρων τεχνικών έντυπου και ψηφιακού μάρκετινγκ, κομμάτι των οποίων αποτελούν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ο αμεσότερος τρόπος αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας με το κοινό.

©Typologos.com 2023