Για την εκδημία  της Άννας Θεοφυλάκτου -πρώτης γυναίκας οφθαλμίατρου της Βόρειας Ελλάδας

Από το διοικητικό συμβούλιο 

του Σωματείου

«Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» 

jpeg-optimizer_Gia tin ekdimia tis Annas Theofilaktou

Τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία της πρώτης γυναίκας οφθαλμίατρου της Βόρειας Ελλάδας, πρώτης χειρουργού οφθαλμίατρου στη χώρα και εμβληματικής μορφής του Ποντιακού Ελληνισμού, Άννας Θεοφυλάκτου εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» με ανακοίνωσή του.Image by Jill from Pixabay

Τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία της πρώτης γυναίκας οφθαλμίατρου της Βόρειας Ελλάδας, πρώτης χειρουργού οφθαλμίατρου στη χώρα και εμβληματικής μορφής του Ποντιακού Ελληνισμού, Άννας Θεοφυλάκτου εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» με ανακοίνωσή του.

Εξαίρετο μέλος της

ποντιακής κοινότητας

Η εκλιπούσα έφυγε πλήρης ημερών κι  υπήρξε εξαίρετο μέλος της ποντιακής κοινότητας. Πρόσφερε πολλά με το σπουδαίο και πολυποίκιλο έργο, που ανέπτυξε επί πολλά έτη στη «Μέριμνα Ποντίων Κυριών». Ακόμη, συνέβαλε στη διατήρηση και στη συνέχεια της ιστορικής μνήμης του ποντιακού πολιτισμού.

Βραβείο

από την Ακαδημία Αθηνών

Για τη προσφορά και το έργο της τιμήθηκε η αείμνηστη, Άννα Θεοφυλάκτου από την Ακαδημία Αθηνών αλλά και από πλήθος ποντιακών σωματείων. Άφησε σπουδαίο και «πλούσιο» έργο στο επιστημονικό πεδίο ως η πρώτη γυναίκα οφθαλμίατρος της Βόρειας Ελλάδας και η πρώτη χειρουργός οφθαλμίατρος στην Ελλάδα.

jpeg-optimizer_gia-tin-ekdimia-tis-Annas-Theofilaktou 2

«Ευχόμεθα, όπως ο Πανάγαθος Θεός, τη μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου, κατατάξει τη μακαριστή Άννα Θεοφυλάκτου, «ἐν σκηναῖς δικαίων και εν χώρα ζώντων» και απαλύνει τη θλίψη του αποχωρισμού για την οικογένειά της. Ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα τη σκεπάσει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα».Image by Pexels from Pixabay

Τεράστια η προσφορά

της εκλιπούσης

στον ελληνισμό του Πόντου

Τεράστια είναι η προσφορά της εκλιπούσης στον ελληνισμό του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Κύπρου, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

«Με ομόφωνη απόφαση αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα» τα παρακάτω:

Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία με αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου.

Να διαθέσει στη μνήμη της εκλιπούσας, αντί στεφάνου, το ποσό των 200 ευρώ στη «Μέριμνα Ποντίων Κυριών».

Να δημοσιεύσει στο τύπο τη παρούσα ανακοίνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα».

«Ευχόμεθα, όπως ο Πανάγαθος Θεός, τη μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου, κατατάξει τη μακαριστή Άννα Θεοφυλάκτου, «ἐν σκηναῖς δικαίων και εν χώρα ζώντων» και απαλύνει τη θλίψη του αποχωρισμού για την οικογένειά της. Ελαφρύ το χώμα της μακεδονικής γης που θα τη σκεπάσει», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

©Typologos.com 2023