Για την επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου Κλεισούρας

Τη παρέμβαση

του Υπουργού Εξωτερικών

ζήτησε η

Ένωση Συγγενών Πεσόντων

κατά το Έπος του 1940-41

jpeg-optimizer-jpeg-optimizer-g-sourlas-gia-atafous-pesontes-v-ipeirou-twos

Τη παρέμβαση του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια προς την αλβανική πλευρά για την επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας ζήτησε η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940 – 1941 με επιστολή ενόψει της επίσκεψης τους, στα Τίρανα

Τη παρέμβαση  του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών,  Νίκου  Δένδια προς την αλβανική πλευρά για την επέκταση του Ελληνικού Στρατιωτικού Κοιμητηρίου της Κλεισούρας ζήτησε η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940 – 1941 με επιστολή ενόψει της επίσκεψης τους,  στα Τίρανα.

Ολοκληρωμένη μελέτη

από την ελληνική πλευρά

«Το 2019 η αλβανική κυβέρνηση παραχώρησε έκταση δέκα στρεμμάτων για την επέκταση του ελληνικού Στρατιωτικού νεκροταφείου στον Ιερό Ναό  Αγίου Νικολάου στα Στενά της Κλεισούρας. Συγχρόνως, παρείχε τη διαβεβαίωση ότι θ’ αρχίσουν άμεσα οι οικοδομικές εργασίες. Η ελληνική πλευρά κατέθεσε ολοκληρωμένη μελέτη και είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940 – 1941.

jpeg-optimizer-g-sourlas-gia-atafous-pesontes-v-ipeirou

Στην επιστολή της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940 – 1941 επισημαίνεται ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες με συνέπεια να μην καθίσταται εφικτός ο ενταφιασμός των οστών των μαχητών, που περισυλλέγονται από τα πεδία της μάχης, λόγω της πληρότητας των Κοιμητηρίων

Εδώ και τετραετία

Δε ξεκίνησαν οι εργασίες

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι πέρασαν τέσσερα χρόνια δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη οι εργασίες με συνέπεια να μην καθίσταται εφικτός ο ενταφιασμός των οστών των μαχητών, που περισυλλέγονται από τα πεδία της μάχης, λόγω της πληρότητας των Κοιμητηρίων.

Ζητείται παρέμβαση

της Ελληνικής πλευράς

«Η Ένωση Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 1941, που επί δεκαπέντε χρόνια καταβάλλει προσπάθειες αποκατάστασης με τους άταφους πεσόντες  ζητά την παρέμβασή σας προς την αλβανική πλευρά για την επίσπευση των διαδικασιών ανέγερσης των εγκαταστάσεων του Κοιμητηρίου».

©Typologos.com 2022