26% αύξηση των εμπορικών επισκεπτών στις «Detrop» και «Oenos»

Έντονη η διεθνοποίηση

με 165% άνοδο

στους ξένους εμπορικούς επισκέπτες

jpeg-optimizer_DETROP OENOS 2023 TELIKO

Αύξηση  κατά 26%  στους εμπορικούς  επισκέπτες σημειώθηκε στις εκθέσεις «Detrop» και «Oenos» οι οποίες κατέγραψαν το «παλμό» και τις καινοτομίες της αγοράς των τροφίμων ή των ποτών στις 18-20 Φεβρουαρίου 2023 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ-Helexpo

Αύξηση  κατά 26%  στους εμπορικούς  επισκέπτες σημειώθηκε στις εκθέσεις «Detrop» και «Oenos» οι οποίες κατέγραψαν το «παλμό» και τις καινοτομίες της αγοράς των τροφίμων ή των ποτών στις 18-20 Φεβρουαρίου 2023 στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της ΔΕΘ-Helexpo.

Άνοδος κατά 165%

των ξένων εμπορικών επισκεπτών

Ακόμη, δημοσιοποίησαν ότι οι εμπορικοί επισκέπτες από το εξωτερικό ήταν αυξημένοι συνολικά κατά 165%. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ΔΕΘ-Helexpo, αυτό αποτελεί ένα γεγονός που αποτυπώνει την εντεινόμενη διεθνοποίηση των δύο εκθέσεων, οι οποίες δίνουν βαρύτητα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων-ποτών και στα ντελικατέσεν προϊόντα τους, που εξάγονται διεθνώς.

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

και δρώμενων

Οι δύο εκθέσεις παρουσίασαν μέσα από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και  δρώμενων όλο το φάσμα των εξελίξεων, οι οποίες σημειώθηκαν σε ορισμένα από τα σημαντικότερα ελληνικά τρόφιμα, που είναι «πρεσβευτές» της χώρας στο εξωτερικό.

Οι πρώτες

«Just Go Zero» εκθέσεις

Παράλληλα, οι  «Detrop»  και «Oenos» αποτέλεσαν τις  πρώτες  «Just Go Zero»  εκθέσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα, στις οποίες  πραγματοποιήθηκε μια καινοτομική περιβαλλοντική δράση σε συνεργασία με την εταιρεία  «Polygreen».Στο πλαίσιο αυτής της καινοτομίας εμπλουτίστηκαν τα εκθεσιακά περίπτερα με υποδομές ορθής διαλογής των απορριμμάτων για τη καλύτερη δυνατή ανάκτηση των υλικών, ενώ στην προσπάθεια της ανακύκλωσης συμμετείχαν εκθέτες και επισκέπτες.

Η απονομή των

Food Experts’ Awards 2023

Επιπλέον, οι δύο εκθέσεις συγκέντρωσαν και 81 εκπροσώπους πολλών μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων τροφίμων-ποτών, καθώς και αλυσίδων του λιανεμπορίου. Αυτές οι επιχειρήσεις βραβεύτηκαν στα «Food Experts’ Awards 2023»,  τα οποία υλοποίησε το «Cibum», που είναι το ελληνικό site των food experts.

Τα στατιστικά στοιχεία

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και ο ενθουσιασμός των 135 και πλέον ξένων εμπορικών επισκεπτών από 19 χώρες, οι οποίοι συνάντησαν εκπροσώπους επιχειρήσεων-εκθετών στις «Detrop» και «Oenos».

Τα δύο εκθεσιακά δρώμενα έλαβαν χώρα σε χώρο 15.000 τετραγωνικών μέτρων, όπου «φιλοξενήθηκαν» 420 εκθέτες απ’ όλη την Ελλάδα και εκ των χωρών: Ουγγαρία, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αρμενία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρος.

Τιμώμενη περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Δυναμικές» ήταν οι συμμετοχές:

🔵Των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου.

🔵Των Επιμελητηρίων Λάρισας, Χαλκιδικής, Χανίων, Ημαθίας και Πέλλας.

🔵Του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στο περίπτερο 8 του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εταιρείες τύπου start up, οι οποίες ανέδειξαν πρωτοποριακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από το κλάδο των τροφίμων και των ποτών.

«Πρωταγωνιστές» η ελιά

και το ελαιόλαδο

«Πρωταγωνιστές» των παράλληλων εκδηλώσεων των διεθνών εκθέσεων «Detrop» και «Oenos» αποτέλεσαν η ελιά και το ελαιόλαδο, αφού το «1ο Golden Olive Expo» προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες.

Το «μενού» του Golden «Olive Expo» περιλάμβανε:

🔵Εκθεσιακές συμμετοχές με προϊόντα και παράγωγα της ελιάς ή του ελαιόλαδου.

🔵Παρουσιάσεις μηχανημάτων, εξοπλισμών και συσκευασιών.

🔵Το «Β2Β Lounge Area» για στοχευμένες συναντήσεις εκθετών με ξένους αγοραστές.

🔵Το «Open Stage Area» για παράλληλες εκδηλώσεις και ημερίδες.

🔵Το χώρο γευσιγνωσίας ελαιόλαδου «Olive Bar».

🔵Food pairing και δικτύωση.

jpeg-optimizer_DETROP OENOS 2023 TELIKO DYO

«Πρωταγωνιστές» των παράλληλων εκδηλώσεων των διεθνών εκθέσεων «Detrop» και «Oenos» αποτέλεσαν η ελιά και το ελαιόλαδο, αφού το «1ο Golden Olive Expo» προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες

Οι διαγωνισμοί

Στο πλαίσιο των εκθέσεων «Detrop» και «Oenos» πραγματοποιήθηκαν:

🫒Ο διεθνής διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικών ελαιόλαδων «Olive Oil Trophy».

🫒Ο διεθνής διαγωνισμός Ποιότητας Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy».

Στους δυο διεθνείς  διαγωνισμούς συμμετείχαν οι εκθέτες της «Detrop»  και επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Πραγματοποιήθηκαν, δε,  υπό το κύρος και την αξιοπιστία της Λέσχης Φίλων Ελαιόλαδου και Ελιάς «Φιλαίος».

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

γαστρονομίας

Περισσότερους από 1.000 επισκέπτες συγκέντρωσαν:

🔵Συνολικά 20 διαφορετικά  δρώμενα, στα οποία συμμετείχαν 80 και πλέον παραγωγοί.

🔵Οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας «Detrop Bites» και «The Pairing Bar», που αποτέλεσαν  το προϊόν συνεργασίας της ΔΕΘ-Helexpo με την εταιρεία «Chef Stories».

Στον ειδικά σχεδιασμένο χώρο γαστρονομίας του Περιπτέρου 13 και στη dining area εκπαίδευσης -γευσιγνωσίας «Detrop Bites»  προσήλθε πλήθος κόσμου κι αρκετοί ξένοι εμπορικοί επισκέπτες, που δοκίμασαν 14 διαφορετικά εδέσματα. Στον ίδιο χώρο παρουσιάστηκαν διάφορα προϊόντα εκ των ανθρώπων της «Chef Stories»,  αλλά και από τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ο 12ος Διαγωνισμός

Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης

Διεθνή ακτινοβολία με 400 συμμετέχοντες από 15 χώρες «εξέπεμψε» και ο 12ος Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, τον οποίο διοργάνωσε η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας (Culinary Professionals Greece) σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo και υποστήριξε η Παγκόσμια Ένωση Αρχιμαγείρων(Worldchefs).Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο «φιλοξενήθηκε» η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων, η οποία  ανέδειξε τα Food Trends (διάφορα καινοτόμα τρόφιμα και τους παραγωγούς τους). Η ίδια Ένωση διοργάνωσε μία ημερίδα για την ασφάλεια και τη καινοτομία των τροφίμων.

©Typologos.com 2023