Ζήσε όπως η μέλισσα

Γράφει η Παναγιώτα Μωραΐτη

Αρθρογράφος

jpeg-optimizer-zise-opos-i-melissa

Ζήσε όπως η μέλισσα ενθαρρύνει η αρθρογράφος, Παναγιώτα Μωραΐτη τον κάθε άνθρωπο. Φωτογραφία από dougandpetegardening από το Pixabay 

Ζήσε σαν αερικό. Ζήσε ανάλαφρα και πάτα διακριτικά επάνω στη ζωή. Ακόμα καλύτερα ζήσε, όπως η μέλισσα. Πέτα από εμπειρία σε εμπειρία, ρούφα το καλό, όπως η μέλισσα και πάνε στο επόμενο λουλούδι, ώστε να φτιάξεις το μέλι σου. Το μέλι της ζωής σου που με αυτό θα ευφρανθούν ψυχές.

Διότι θα είναι δουλεμένο με αγάπη και πολύ προσωπική δουλειά. Κάνε τη ζωή σου, κήπο. Δες τα πάντα γύρω σου, σα λουλούδια και διάλεξε εσύ σε ποια θα πας. Το πέταγμά σου να είναι ανάλαφρο, να μην επιβαρύνει κανέναν. Εσύ, όμως, θα επιλέξεις αν αυτός ο ανθός σου αρέσει η όχι. Αν είναι καλός για τη σοδειά σου.

jpeg-optimizer-zise-opos-i-melissa-dyo

Η μέλισσα, όμως, είσαι εσύ. Πέτα μακριά και αν δε μπορείς,  περπάτα. Αν και τότε δε τα καταφέρεις, μπουσούλησε. Αρκεί να μη μένεις στο ίδιο σημείο.Φωτογραφία από rainynavin από το Pixabay 

Άδραξε την ημέρα 

Αν τελικά θα βγάλεις καλό μέλι ή αν σε περιμένουν άλλα λουλούδια πιο χρωματιστά και πιο ζωντανά. Λουλούδια που είναι έτοιμα να τα κατασπαράξεις γλυκά. Τα λουλούδια αυτά μπορεί να είναι πόλεις, σχέσεις, ονόματα ανθρώπων, να έχουν μορφή και μυρωδιά. Ίσως να είναι δουλειές σχέδια και καταστάσεις.

Μπορεί να είναι πιστεύω και δόγματα. Μπορεί να είναι παλαιωμένες αντιλήψεις ή πάγιες καταστάσεις. Θεωρίες ή γνώμες. Μπορεί να έχουνε πρόσωπα ,μπορεί να είναι λόγια. Η μέλισσα, όμως, είσαι εσύ. Πέτα μακριά και αν δε μπορείς,  περπάτα. Αν και τότε δε τα καταφέρεις, μπουσούλησε. Αρκεί να μη μένεις στο ίδιο σημείο. «Αγάλι -αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», όπως σοφά λέει ο λαός μας.

©Typologos.com 2022