«Ξεκινά» το Φεστιβάλ Δημιουργίας- Γεύσης και Παραολυμπιακού αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη
8-11 Μαΐου 2025
από τον Αθλητικό Σύλλογο
Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ)
«Ελπίδα» Θεσσαλονίκης

Αύριο στις 5.30 το απόγευμα (Πέμπτη 8 Μαΐου 2025) «ξεκινά» το Φεστιβάλ Δημιουργίας- Γεύσης και Παραολυμπιακού αθλητισμού με ποικίλες δράσεις- εκδηλώσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης έως και την Κυριακή 11 Μαΐου του 2025 στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Νέα Παραλία της ομώνυμης πόλης.Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Αύριο στις 5.30 το απόγευμα (Πέμπτη 8 Μαΐου 2025) «ξεκινά» το Φεστιβάλ Δημιουργίας- Γεύσης και Παραολυμπιακού αθλητισμού με ποικίλες δράσεις- εκδηλώσεις, τις οποίες θα πραγματοποιήσει ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης έως και την Κυριακή 11 Μαΐου του 2025 στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Νέα Παραλία της ομώνυμης πόλης.Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Που αποσκοπεί
το Φεστιβάλ
«Σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών του Συλλόγου με νέα προγράμματα και δράσεις για τους ανθρώπους με αναπηρία, ώστε ο κάθε αθλητής μας να βιώσει τη χαρά του αγώνα και της δικής του προσωπικής «νίκης» μέσω του αθλητισμού.
Επίσης το φεστιβάλ αποσκοπεί στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των ανθρώπων με αναπηρία, τη καλλιέργεια ενσυναίσθησης και αποδοχής και στην προώθηση ενός περιβάλλοντος ισότητας και σεβασμού», εξηγούν ο πρόεδρος του Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Μαζαράκης και η γενική γραμματέας, Πασχαλίνα Μητσιοπούλου.
Οι δράσεις
και οι εκδηλώσεις
Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν:
♦Αθλητικές επιδείξεις.
♦Συναυλίες.
♦Μουσικοχορευτικές βραδιές.
♦Παραδοσιακούς χορούς.
♦Δημιουργική απασχόληση παιδιών.
♦Θεατρικές παραστάσεις.
♦Rollers.
♦Ζωγραφική.
♦Bazaar.
♦Workshops.
♦Κατασκευές για τα παιδιά.
♦Άλλες δραστηριότητες ψυχαγωγίας.
Δοκιμή αθλημάτων
Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν διάφορα αθλήματα, όπως είναι:
♦Το μπάσκετ.
♦Το ποδόσφαιρο.
♦Ο στίβος.
♦Το Taekwondo.
Επίσης, συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα μπορέσουν να «μυηθούν» στα Παραολυμπιακά αθλήματα
♦Goalball.
♦ Boccia.
♦Τζούντο και πολλά άλλα.
Επιδείξεις από αθλητές
και αθλήτριες του Συλλόγου
Παράλληλα, θα γίνουν επιδείξεις από τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί, θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις, θα λάβουν χώρα συνομιλίες με ειδικούς, γιατρούς, διαιτολόγους και αθλητές ή αθλήτριες.
Σχετικά με τον
Αθλητικό Σύλλογο
Ανθρώπων με Αναπηρία
«Ελπίδα» Θεσσαλονίκης
Ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που έχει αναγνωριστεί από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και αποτελεί μέλος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ).Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2006, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες άθλησης των ανθρώπων με αναπηρία στην περιοχή της Θεσσαλονίκης., Σήμερα λειτουργεί τμήματα μαζικού, αλλά και αγωνιστικού αθλητισμού, με απώτερο στόχο την προώθηση του Παραολυμπιακού ιδεώδους και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με την αναπηρία.
Τα τμήματα
του Συλλόγου
Στον ΑΣ ΑμεΑ «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης λειτουργούν τα εξής τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων:
♦Τμήμα Στίβου.
♦Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.
♦Τμήμα Καλαθοσφαίρισης Ν.Α.
♦Τμήμα Κολύμβησης.
Η έδρα του συλλόγου είναι στην οδό Ι. Χρυσοστόμου 16 (Τ.Κ.546 39), στη Θεσσαλονίκη.
Οι αγωνιστικές επιτυχίες
Αριθμεί, δε, περισσότερους από ογδόντα αθλητές ή αθλήτριες, από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι εννιά από αυτούς έχουν «στεφθεί» Παραολυμπιονίκες, ενώ η «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια εδώ και δεκαεπτά χρόνια (2007 – 2024)!Στο διάστημα αυτό, οι αθλητές και οι αθλήτριες της «Ελπίδας» πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και σε Παραολυμπιακούς αγώνες, καταρρίπτουν πανευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ, ενώ τιμούν και αναδεικνύουν την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Παρουσία
Παραολυμπιονικών
Στο Φεστιβάλ θα «δώσουν το παρών» οι Παραολυμπιονίκες του στίβου:
♦Λήδα Μανθοπούλου.
♦Ευστράτιος Νικολαΐδης.
♦ Αθανάσιος Κωνσταντινίδης.
♦Ζωή Μαντούδη.
♦Στέλλα Σμαραγδή.
♦Ηλίας Ναλμπάντης.
♦Αναστάσιος Κουρδής.
Του τζούντο:
♦Θεοδώρα Πασχαλίδου.
Προσφορά ειδών
πρώτης ανάγκης
Οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες κατά τη διάρκεια της εισόδου τους στην εκδήλωση θα προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Οι ώρες λειτουργίας
του Φεστιβάλ
Οι ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ είναι:
♦Την Πέμπτη 8 Μαΐου και την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 από τις 5.30 το απόγευμα έως και τις 11 το βράδυ.
♦Το Σάββατο 10 Μαΐου και τη Κυριακή 11 Μαΐου 2025 από τις 11 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.
Επιπλέον πληροφορίες
για τον Αθλητικό Σύλλογο
Περισσότερες πληροφορίες για τον Αθλητικό Σύλλογο Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης είναι διαθέσιμες για τους ενδιαφερόμενους και για τις ενδιαφερόμενες στην ιστοσελίδα asameaelpida.gr.
Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
©Typologos.com 2025