Ξεκινά η κυκλοφοριακή μελέτη για την ομαλή πορεία του Fly Over

Στάθης Κωνσταντινίδης:

«Ζητώ από όλους συνέργεια

 και αποτελεσματικότητα»

jpeg-optimizer_xekina-i-kikloforiaki-meleti-gia-tin-omali-poreia-tou-fly-over

Η εκπόνηση κυκλοφοριακής  μελέτης για την υπόδειξη των άμεσων παρεμβάσεων, που θα πρέπει να γίνουν στη κυκλοφορία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Fly Over, αποφασίστηκε στη πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στο διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.  Φωτογραφία-Πηγή: ΥΜΑΘ

Η εκπόνηση κυκλοφοριακής  μελέτης για την  υπόδειξη των άμεσων παρεμβάσεων, που θα πρέπει να γίνουν στη κυκλοφορία της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια υλοποίησης του Fly Over, αποφασίστηκε στη πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023 στο διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.

Fly Over

και περιφερειακή οδός  

Η μελέτη θα καταδείξει εκείνες τις άμεσες παρεμβάσεις που  θα πρέπει να γίνουν, προκειμένου να μειωθούν οι επιπτώσεις από το περιορισμό της κυκλοφορίας στη περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Η μέριμνα

για τη μελέτη

Τη μέριμνα για τη μελέτη αναλαμβάνει ο ΟΣΕΘ και η οποία θα εμπλουτίζεται με επικαιροποιημένα στοιχεία. Η μελέτη θα καταγράψει τις μετακινήσεις που γίνονται στη πόλη, θα αναδείξει τις πραγματικές ανάγκες του συγκοινωνιακού έργου, όπως αυτές αποτυπώνονται στη καθημερινότητα  των πολιτών και θα προτείνει διαχειριστικές παρεμβάσεις με χρονική κλιμάκωση.

Η πρώτη

από μια σειρά ενεργειών

Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών, που δρομολογούνται άμεσα,  ώστε να ξεκινήσει ομαλά η κατασκευή του Fly Over και να μειωθούν οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις λόγω του φόρτου που θα δεχθούν οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης μέσα  τους επόμενους μήνες.

Η εντολή

του υφυπουργού

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης  του συντονιστικού οργάνου ζήτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης να ενημερωθεί αναλυτικά για το σχέδιο υλοποίησης του έργου και κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να μεριμνήσουν για την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Η συνεδρίαση του συγκεκριμένου συντονιστικού οργάνου θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι  θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες,  ώστε η υλοποίηση του έργου, το οποίο με τη παράδοσή του θα προσφέρει «ανάσες» στο κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης, να επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο τη καθημερινότητα των πολιτών.

Η δήλωση

του υφυπουργού

«Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που συγκαλέσαμε τη περασμένη Παρασκευή για τα συγκοινωνιακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, υπό τη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σήμερα θέτουμε τις βάσεις,  ώστε με τις παρεμβάσεις, τις οποίες θα σχεδιάσουμε, να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από τη κατασκευή του εμβληματικού έργου του Fly Over, στο κυκλοφοριακό της πόλης και στη καθημερινότητα των πολιτών.

Το υφυπουργείο Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, αναλαμβάνει το συντονιστικό ρόλο των αρμοδίων και εμπλεκόμενων φορέων», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης μετά από το τέλος της σύσκεψης και πρόσθεσε ότι:

«Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη πρόκληση και περιμένω από όλους τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στη πόλη, συνέπεια στο προγραμματισμό και στις αρμοδιότητές τους, αλλά και ρεαλισμό προκειμένου το έργο να ξεκινήσει σε σωστές βάσεις, να εντοπίζονται γρήγορα δυσχέρειες που πιθανόν να προκύπτουν στη πορεία υλοποίησής του και να βρίσκονται άμεσα οι βέλτιστες λύσεις προς όφελος των συμπολιτών μας.

Η λέξη «κλειδί» είναι η συνέργεια, που αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας και προόδου συνολικά για τη Θεσσαλονίκη, ενόψει των μεγάλων έργων, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης».

jpeg-optimizer_xekina-i-kikloforiaki-meleti-gia-tin-omali-poreia-tou-fly-over 2

«Η λέξη «κλειδί» είναι η συνέργεια, που αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας και προόδου συνολικά για τη Θεσσαλονίκη, ενόψει των μεγάλων έργων, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια υλοποίησης», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης μετά από το τέλος της σύσκεψης. Φωτογραφία- Πηγή: ΥΜΑΘ

Οι συμμετέχοντες

Πέραν του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για τα θέματα  της Μακεδονίας και της Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στη πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου συμμετείχαν:

🔵Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρις Μπίλλιας.

🔵Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

🔵Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.

🔵Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Κώστας Ταγγίρης.

🔵Η διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.

Εκ μέρους της κοινοπραξίας των αναδόχων συμμετείχαν:

🔵Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Λυσαρίδης.

🔵Ο διευθυντής κατασκευής του έργου, Νικόλαος Κουταβάς.

🔵Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου της κοινοπραξίας του έργου «Κέδρηνος Λόφος», Παναγιώτης Γαρδελίνος.

🔵Ο διευθυντής του εργοταξίου, Χαράλαμπος Γρηγοριάδης.

Κατά τη διάρκεια της  παρουσίασης του έργου συμμετείχε και ο κ. Απόστολος Φράγκος με την ιδιότητα του μελετητή του πρότζεκτ.

Οι επόμενες συνεδριάσεις

 Στις επόμενες συνεδριάσεις του οργάνου θα προσαρμόζεται η σύνθεση των προσκεκλημένων φορέων κατά περίσταση, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν από την ανάλυση των ζητημάτων.

©Typologos.com 2023