Χάραξε τα βήματά σου

Γράφει η Δήμητρα Αλεξανδρή

 Αρθρογράφος  

jpeg-optimizer-xarakse-ta-vimata-sou

Χάραξε τα βήματά σου. Είναι η ρήση της αρθρογράφου, Δήμητρας Αλεξανδρή προς όλους τους ανθρώπους. Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay 

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο μεγάλη ικανότητα έχεις για να πετύχεις τους στόχους σου; Αν όχι τα παρακάτω θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πόση δύναμη «κρύβεις» μέσα σου.

Τρία βήματα

1.Αναρωτήσου πόσες φορές έχεις έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους σου. Και μη μου πεις καμία, γιατί θα σου πω κι εγώ με τη σειρά μου, πολλές. Κάθε ημέρα δίνεις αγώνες με τους εφιάλτες σου και κάθε φορά πολεμάς μαζί τους. Κάποιες φορές βγαίνεις νικητής και κάποιες όχι. Μην απογοητεύεσαι, γιατί σιγά-σιγά αποκτάς την ικανότητα, αφού επιβιώνεις

2.Έχεις αρκετούς στόχους και κάποιες φορές νομίζεις πως δε πετυχαίνεις κανέναν. Κάνεις λάθος και αγχώνεσαι υπερβολικά. Νομίζεις πως δε τους πετυχαίνεις και δε το βλέπεις, γιατί εστιάζεις στο να τους εκπληρώσεις όλους και δε βλέπεις στον ένα, που πέτυχες. Τσέκαρε το, και θα δεις πως έχω δίκιο.

3.Βάζεις συνεχώς τον εαυτό σου σε σύγκριση με κάποιον, προσπαθείς να δεις πόσο καλύτερος είσαι από εκείνον. Δε βρίσκεις τίποτα. Ξεχνάς, όμως, πως ζωγραφίζεις υπέροχα, γράφεις,κεντάς όμορφα τραπεζομάντιλα, ενώ ο απέναντι σου, όχι. Γιατί προσπαθείς να αποκτήσεις αυτά που έχει ο άλλος και δεν εκτιμάς τη τέχνη σου; Παρόλο αυτά, όμως, επιβιώνεις άρα αποκτάς την ικανότητα. Γιατί, όταν αντιληφθείς το τι έχεις, αυτόματα προσπαθείς να γίνεις καλύτερος.

jpeg-optimizer-xarakse-ta-vimata-sou-dyo

Ακολούθησε τα βήματα και χάραξε τα δικά σου!Φωτογραφία από Michael Drummond από το Pixabay 

 Είναι μονάχα η αρχή

Αυτά είναι τα 3 βήματα για αρχή. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου,  λέγοντας συνέχεια πως είσαι δειλός, διότι μόνο εσύ ξέρεις πόσο αγώνα και μάχες δίνεις καθημερινά. Τα παραπάνω βήματα θα σου αποδείξουν τον αγώνα σου ,καθώς εσύ δεν μπορείς να τον δεις, καθώς και θα σε κάνουν να αγαπήσεις αρκετά παραπάνω τον εαυτό σου. Και πρέπει να τον αγαπάς,  γιατί είναι ο μόνος που έχεις.

Μια ταπεινή συμβουλή

Όταν καταλάβεις πόσο μεγάλη ικανότητα κρύβεις μέσα σου, χάρισε στον εαυτό σου και μια τεράστια σοκολάτα ως ανταμοιβή, όπως αναφέρει και η σχετική διαφήμιση. Απλά, γιατί το αξίζεις. Σκέψου το, κι  αλλιώς με το εξής παράδειγμα:

Οι μποξέρ τι κάνουν; Κερδίζουν πάντα; Όχι ,πάντα. Προπονούνται, όμως, πιο σκληρά και αγωνίζονται με  περισσότερο πάθος. Μη κρίνεις τον εαυτό σου και μη τον πιέζεις. Μίλησε του. Δεν είναι κακό να μιλάς μαζί του. Το έχουμε ξαναπεί.

Καθάρισε το μυαλό σου. Ηρέμησε την ψυχή σου με βαθιές ανάσες. Φάε  κι ένα γλυκό,  γιατί η ζάχαρη – όπως και να το κάνουμε  – είναι βάλσαμο στη πίκρα μας και ξεκίνα να μάθεις τη δικιά σου ικανότητα.

Ακολούθησε τα βήματα και χάραξε τα δικά σου!

©Τypologos.com 2022