Συνεργασία ΠΟΞ και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας

για την ενδυνάμωση της σχέσης

μεταξύ των

ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

και της ακαδημαϊκής κοινότητας

jpeg-optimizer-jpeg-optimizer-POX-PADA

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής- καθηγητής, Παναγιώτης Ε. Καλδής κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο «Περικλής Λύτρας» της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και της ακαδημαϊκής κοινότητας υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 στο συνεδριακό κέντρο «Περικλής Λύτρας» της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω.

Ποιοι υπέγραψαν

το μνημόνιο συνεργασίας 

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής- καθηγητής, Παναγιώτης Ε. Καλδής υπό την παρουσία των  μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΞ, των  καθηγητών και των φοιτητών του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του ΠΑ.Δ.Α.

Σε τι αφορά η συνεργασία

των δύο φορέων

Η συνεργασία των δύο φορέων στοχεύει στην προώθηση της  επιχειρηματικότητας  στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας – εμπειρίας του ξενοδοχειακού  κλάδου, ως μια «γέφυρα» που θα «ενώνει» την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά εργασίας, προς όφελος των φοιτητών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Η συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στοχεύει στην προώθηση της  επιχειρηματικότητας  στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας – εμπειρίας του ξενοδοχειακού  κλάδου, ως μια «γέφυρα» που θα «ενώνει» την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά εργασίας, προς όφελος των φοιτητών, αλλά και των επιχειρήσεων

Διάλογος του προέδρου της ΠΟΞ

με φοιτήτριες και φοιτητές

Μετά από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ακολούθησε διάλογος του προέδρου της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιου με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές.

Ο κ. Τάσιος αναφέρθηκε στις δεξιότητες που λείπουν από την αγορά εργασίας και στις κενές θέσεις, οι οποίες υφίστανται στο ξενοδοχειακό κλάδο.

Λείπουν οι δεξιότητες

σε όλες τις θέσεις

του οργανογράμματος

ενός ξενοδοχείου

«Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, λείπουν δεξιότητες σε όλες τις θέσεις του οργανογράμματος όσον αφορά το προσωπικό των μονάδων. Από μια απλή καμαριέρα μέχρι κι ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που μπορεί να είναι διευθυντής σε ξενοδοχείο ή προϊστάμενος σε ένα τμήμα», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΠΟΞ, ο οποίος πρόσθεσε ότι:

«Χρειάζονται οι δεξιότητες, χρειάζονται οι ξένες γλώσσες, χρειάζονται άνθρωποι που να αγαπούν αυτό που κάνουν και να υποστηρίζουν τον τίτλο «Ελληνική Φιλοξενία». Πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε τη δυνατότητα και να βρεθούμε μαζί από κοινού και σε άλλους χώρους, αλλά και να συμβάλλουμε και εμείς στις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν, μέσω της πρακτικής άσκησης των φοιτητών σε όλους τους προορισμούς της χώρας».

Το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Φιλοξενία Μου»

«Αν αναλογιστούμε ότι κάναμε το πρώτο βήμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στην ευέλικτη ζώνη της Β’ και Γ’ τάξης Δημοτικού, μέσω της συνεργασίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) με τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού στο καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φιλοξενία ΜΟΥ» και, τώρα το δεύτερο βήμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη σημερινή μας υπογραφή, έχουμε όλα τα εχέγγυα για να εξελιχθούν όλα καλύτερα στην αγορά εργασίας στον κλάδο μας. Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή, η εμπιστοσύνη που δείχνει η διοίκηση του Πανεπιστημίου στην Ομοσπονδία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΞ.

Δήλωση επίκουρου καθηγητή

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθούμε να παρακολουθήσουμε όσο γίνεται πιο συστηματικά τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Προσπαθούμε να καταγράψουμε μεθοδικά όσο γίνεται τα πεδία, στα οποία θεωρούμε ότι απαιτούνται κάποιες ιδιαίτερες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες και μάλιστα, θα λέγαμε κυρίως, κατόπιν του μεγάλου ελλείματος, που διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα στο κομμάτι του τουρισμού σε ότι αφορά στους απασχολούμενους, αλλά κυρίως στην αντιστοίχιση των δεξιοτήτων στη χώρα μας, η οποία δυστυχώς κατατάσσεται τελευταία στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό δείκτη» σημείωσε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑΔΑ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μαρινάκος.

©Typologos.com 2022