Πρωτότυπα Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Γράφει

η Ιωάννα Βασιλειάδου

Αρθρογράφος

jpeg-optimizer-prototypa-christougenniatika-stolidia

Ιδέες για πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια προτείνει η αρθρογράφος, Ιωάννα Βασιλειάδου. Φωτογραφία από Gerhard από το Pixabay 

Η έμπνευση μαζί με τη φαντασία μπορούν να μας «οδηγήσουν» να δημιουργήσουμε μοναδικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία δύναται να μας φτιάξουν τη διάθεση και να φέρουν το γιορτινό κλίμα στο σπίτι. Ας  δούμε, λοιπόν, μερικές καλές ιδέες, που θα κάνουν τη διαφορά!

Οι λάμπες

Κάθε είδους λάμπα μπορεί  να μετατραπεί σε ένα περίτεχνο  στολίδι, που  δύναται  να κοσμήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Βάζουμε όλο το σχεδιαστικό  και τον εικαστικό οίστρο μας (σ.σ. δε χρειάζεται να είμαστε και οι σούπερ ζωγράφοι) για να αναπαραστήσουμε αγαπημένα σχέδια. Θα μείνουμε έκπληκτοι από  το αποτέλεσμα, και θα είναι μια στιγμή, την  οποία θα θυμόμαστε κάθε Χριστούγεννα!

Τα ξυλάκια

Θα χρειαστούμε μόνο λίγα ξυλάκια , τα οποία μπορούμε να τα «ντύσουμε» με κορδέλες και χρώματα, ώστε να έχουμε μια πρωτότυπη διακόσμηση στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.Με κόλλα, δημιουργική διάθεση και μπόλικη φαντασία δύναται να δημιουργήσουμε φαντεζί Χριστουγεννιάτικα στολίδια, που θα κάνουν αίσθηση!

Το χαρτί

Το χαρτί και το χαρτόνι είναι τα πιο εύχρηστα υλικά για να δημιουργήσουμε στολίδια φτιαγμένα από  το χεράκι μας. Θα χρειαστεί αρκετή καλή διάθεση, υπομονή κι οίστρος, ώστε να μορφοποιήσουμε τα στολίδια μας, που μπορεί να είναι ό,τι έχουμε φανταστεί, δηλαδή τα αγγελάκια,  τα αστεράκια, οι μπάλες ή οι καρδούλες, τα αυτοκινητάκια κλπ.

Τα μπισκότα

Τα γευστικότατα σπιτικά μπισκότα θα δώσουν μια άλλη όψη στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα χρειαστούμε μόνο λίγα από αυτά κι όλη εικόνα  θα θυμίζει το ντεκόρ μιας άλλης ονειρεμένης εποχής!

Διάφορα υλικά

Τα μικρά γάντια, τα φλάουτα, τα κουκουνάρια και τα τουβλάκια γίνονται ξεχωριστά Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία αποδεικνύουν πως πολλά πράγματα μπορούν να κοσμήσουν το δέντρο μας. Χώρια το γεγονός ότι μπορεί να αρέσουν τόσο πολύ, που να  επιχειρήσουν  κι άλλοι- άλλες να κάνουν τη δική τους ξεχωριστή διακόσμηση.

Τα κουβάρια

Οι ποικίλοι χρωματισμοί των κουβαριών και των κουβαριστρών μας δίνουν μια άλλη ξεχωριστή ιδέα. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως μπάλες, αλλά να τα ξετυλίξουμε γύρω- γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα αποκτήσει έτσι μια ιδιαίτερη πολυχρωμία!

Φυσικά -φυτικά

προϊόντα

Μετά από καλή απολύμανση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  τα μικρά ή  τα μεγάλα  κουκουνάρια. Επίσης, μπορούμε να συγκεντρώσουμε φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια. Όλα αυτά τα φυσικά- φυτικά προϊόντα βάφονται με όποια χρώματα θέλουμε. Θα έχετε ένα πολύ ιδιαίτερο, πανέμορφο και οικολογικό στολισμό για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας!

Χρήση

της μεταξοτυπίας

Με τη χρήση της μεταξοτυπίας μπορούμε να εκτυπώσουμε και εντυπωσιακές εικόνες ή απεικονίσεις  των αγαπημένων  προσώπων μας, με τις οποίες  θα στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο! Οι απεικονίσεις αυτές θα εντυπωσιάσουν και θα εκτιμηθούν από τα πιο λατρεμένα πρόσωπά σας!

Χρήση της τεχνικής

του ντεκουπάζ

Επάνω σε επιφάνειες από ξύλο ή σε χαρτόνια μπορούμε να κολλήσουμε χαρτοπετσέτες ή ρυζόχαρτα, τα οποία μπορούμε σε ποικίλους χρωματισμούς ή σχέδια. Μπορούμε να κρεμάσουμε Αϊ-Βασίληδες, μικρές καμπάνες, χιονόμπαλες, διάφορες χριστουγεννιάτικες απεικονίσεις ή χαρωπές εικόνες. Ο καλλιτεχνικός οίστρος θα σας ικανοποιήσει και χώρια, που θα έχετε ένα εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα.

Σε ξύλινες επιφάνειες ή κολλήστε διαφορών σχεδίων ή χρωμάτων. Αγιοβασίληδες, καμπανούλες, και κάθε λογής επίκαιρα και χαρούμενα θέματα. Τοποθετήστε τα στο δέντρο και όλοι θα μείνουν άφωνοι από την ομορφιά και τη τέχνη σας.

jpeg-optimizer-prototypa-christougenniatika-stolidia-dyo

Ο καλλιτεχνικός οίστρος θα σας ικανοποιήσει και χώρια, που θα έχετε ένα εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα. Φωτογραφία από Jill Wellington από το Pixabay 

Το ύφασμα

Ήδη σας έχουμε δώσει μια ιδέα για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια από τσόχα. Μπορείτε, όμως, να χρησιμοποιήσετε κι οποιοδήποτε άλλο χοντρό ύφασμα. Φτιάξτε τα σχέδια της αρεσκείας σας. Μετά μπορείτε να  τα τοποθετήσετε  στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο  κι εντυπωσιάστε!

Τα αποξηραμένα φρούτα

ή φύλλα

Μπορείτε να συγκεντρώσετε  φύλλα και κόψτε πορτοκάλια σε φέτες. Ύστερα, μπορείτε να τα βάλετε να αποξηραθούν. Έπειτα κρεμάστε τα  στο δέντρο σας, όπου θα έχετε μια πρωτότυπη διακόσμηση.

Τι κάθεστε, λοιπόν; Ας δημιουργήσετε μια γιορτινή ατμόσφαιρα για τα πιο αγαπημένα πρόσωπά σας, τα οποία μπορεί να σας ακολουθήσουν στο δημιουργικό οίστρο σας!

©Typologos.com 2022