Με το όχι δε γίνεσαι κακός άνθρωπος…

Γράφει η Δήμητρα Αλεξανδρή

Αρθρογράφος

jpeg-optimizer-me-to-ochi-den-ginesai-kakos-anthropos

Με το όχι δε γίνεσαι κακός άνθρωπος, σου λέει η αρθρογράφος Δήμητρα Αλεξανδρή.Φωτογραφία από Gerd Altmann από το Pixabay 

Πες μου τώρα την αλήθεια, έχεις πει ποτέ στη ζωή σου, όχι; Μη μου απαντήσεις εσύ, γιατί θα σου απαντήσω εγώ.. Όχι..

Πάντα έλεγες ναι

Πάντα έλεγες ναι, για να ευχαριστήσεις τους γονείς σου ,τα πεθερικά σου,τον άντρα σου,τους γείτονες,τα παιδιά σου.. Είχες, δεν είχες όρεξη,κέφια.. Εσύ εκεί, ναι..

Όχι, πως δεν το έχεις σκεφτεί, αλλά να νομίζεις πως με το να κάνεις τα χατίρια όλων θα είσαι ο καλύτερος άνθρωπος και λέγοντας όχι θα γίνεις ο χειρότερος. Θα σου πω κάτι, ναι, θα είσαι ο καλύτερος άνθρωπος, αλλά -επίσης -θα είσαι και κάτι άλλο που δε μου επιτρέπει η διαγωγή μου, να σου πω..

Τα «πράγματα» στη θέση τους

Να τα βάλουμε λίγο στη θέση τους..Ο καθένας που θα σου ζητήσει μια χάρη ή μια βοήθεια θα πρέπει να αναλογιστεί, αν μπορείς πρώτα από όλα.. Από την άλλη, πριν πεις ναι, θα πρέπει κι εσύ να αναλογιστείς, αν μπορείς να βοηθήσεις.. Το να πιεστείς να πεις αμέσως ναι, αυτό θα έχει επιπτώσεις πρώτο στην υγεία σου και δεύτερο στη πορεία της ζωής σου..

Το όχι και οι δρόμοι της ζωής 

Στην υγεία σου, διότι θα γεμίσεις άγχος τη ψυχή σου, θα καταπιεστείς,θα γεμίσεις με πίεση και η πίεση θα φέρει νεύρα και τα νεύρα θα έχουν επιπτώσεις στους δρόμους της ζωής σου..

Δεν κατάλαβες; Μα, είναι απλό..Μαθαίνοντας τους, στο ναι σε όλα,θα σε εκμεταλλεύονται και μόλις φτάσεις στα όρια σου και πεις μια φορά όχι τότε ευθύς θα γίνεις ανεπιθύμητη ή ανεπιθύμητος, το μαύρο πρόβατο.

Πρόφτασε στη ζωή σου και βάλε τα όριά σου..

jpeg-optimizer-me-to-ochi-den-ginesai-kakos-anthropos-dyo

Με το όχι δε γίνεσαι κακός άνθρωπος…Πρόφτασε στη ζωή σου και βάλε τα όριά σου…Φωτογραφία από buy_me_some_coffee από το Pixabay 

Τους κακομαθαίνεις…

Βάλε, καλέ μου άνθρωπε και το όχι στη ζωή σου. Μάθε να μη γίνεσαι χαμάλης των πάντων.

Δεν γίνεσαι κακός άνθρωπος, αντιθέτως κρατάς δίπλα σου, αυτούς που θα δεχτούν το όχι σου και θα σε καταλάβουν.Μη τους κακομαθαίνεις ..Γιατί, όταν πραγματικά δε θα μπορείς να τους κάνεις όλα τα χατίρια θα είναι αργά να πεις όχι. Και μην μου πεις ότι ποτέ δεν είναι αργά…Σε αυτό το ζήτημα εξ αρχής βάζεις το όχι μπροστά..

Οριοθέτησε τα «θέλω» σου και τα «μπορώ» σου.Σκέψου και αγάπησε κι εσένα.Και στο κάτω-κάτω, αν κάποιοι σε πουν κακό άνθρωπο και σε κάνουν πέρα για τα όχι σου, τότε φίλε μου να ευχαριστήσεις το  Θεό, που σε απάλλαξε από τέτοιου είδος ανθρώπου..

Με απλά λόγια 

✅Σκέφτομαι ότι είμαι άνθρωπος και όχι ρομπότ.

✅Δε πειράζει κι αν κάποιοι κακό με χαρακτηρίσουν.

✅Κράτησε κοντά σου, αυτούς που σε κατανοούν.

Χαμογέλα,η ζωή δεν περιμένει..

 ©Typologos.com 2022