Με δύο δράσεις συμμετέχει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023

Την Τρίτη 19

και  την

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου

και τo Σαββατοκύριακο

23-24 Σεπτεμβρίου 2023

Me-dio-draseis-simmetechei-to-mouseio-Bizantinou-Politismou-stis-Evropaikes-imeres-Politistikis-klironomias-2023

Mε δύο δράσεις συμμετέχει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει τον Σεπτέμβριο στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2023, που είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Φωτογραφία: Από Tilemahos Efthimiadis from Athens, Greece – Museum of Byzantine Culture, Thessaloniki, GreeceUploaded by High Contrast, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27717453

Mε δύο δράσεις συμμετέχει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει τον Σεπτέμβριο στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2023, που είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ φέτος έχει το εξής κοινό πανευρωπαϊκό θέμα εορτασμού: «Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση: Μαρτυρίες του χθες στο σήμερα».

Οι δράσεις

Οι δράσεις του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού στο πλαίσιο των εορταστικών δρώμενων των ΕΗΠΚ είναι οι κάτωθι:

Τρίτη 19 και την

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Την Τρίτη 19 και την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης στο μουσείο και η συμμετοχή των μελών του στη δράση με τίτλο: «Ιστορίες παλιές και καινούριες από την καθημερινή ζωή».

Οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες  θα περιηγηθούν στην αίθουσα «Παλαιοχριστιανική πόλη και κατοικία» με το προσωπικό του μουσείου, ενώ θα μιλήσουν για τα αντικείμενα της καθημερινής ζωής και τις μνήμες, που ανακαλούν σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η δράση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνάντηση στο χώρο του ΚΑΠΗ, όπου θα «στηθεί» μαζί με τους συμμετέχοντες ή με τις συμμετέχουσες και μια μικρή έκθεση με προσωπικά αντικείμενα που μπορούν να «διηγηθούν» την ιστορία τους.

Το Σαββατοκύριακο  

23- 24 Σεπτεμβρίου 2023

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου 2023 θα είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Λευκό Πύργο.

Me-dio-draseis-simmetechei-to-mouseio-Bizantinou-Politismou-stis-Evropaikes-imeres-Politistikis-klironomias-2023 2

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου 2023 θα είναι ελεύθερη η είσοδος για το κοινό στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και στο Λευκό Πύργο.Φωτογραφία από Dimitris Vetsikas από το Pixabay

Λίγα λόγια

για τις ΕΗΠΚ

Στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει η Ελλάδα από το 1996 κι εθνικός συντονιστής είναι η διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, στόχος της δράσης είναι  η ευαισθητοποίηση του κοινού και των αρχών για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς απέναντι στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

©Typologos.com 2023