ΗΠΑ- Ουαλία 1-1 Ντέρμπι

Μια ισοπαλία

που «κρατά» και τις δυο

μέσα στην πρόκριση

jpeg-optimizer-ipa-oualia-1-1-Derby

Ισόπαλες αναδείχθηκαν οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και της Ουαλίας με 1-1 (Τιμ Γουεά 36- Γκάρεθ Μπέιλ 82’ πέναλτι )  στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022  για το 2ο παιχνίδι του 2ου ομίλου του Μουντιάλ, που διεξήχθη στο Στάδιο Αχμάντ Μπιν Άλι της πόλης Αλ Ραϊγιάν του Κατάρ.Φωτογραφία από Pexels από το Pixabay 

Ισόπαλες αναδείχθηκαν οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και της Ουαλίας με 1-1 (Τιμ Γουεά 36- Γκάρεθ Μπέιλ 82’ πέναλτι )  στις 9 το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022  για το 2ο παιχνίδι του 2ου ομίλου του Μουντιάλ, που διεξήχθη στο Στάδιο Αχμάντ Μπιν Άλι της πόλης Αλ Ραϊγιάν του Κατάρ.

«Μοιράστηκαν»

τις εντυπώσεις

Οι δυο ομάδες «μοιράστηκαν» τις εντυπώσεις, αφού η καθεμιά είχε από ένα καλό ημίχρονο με τις ΗΠΑ να κατέχουν τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και να αντιστρέφονται οι ρόλοι στο δεύτερο μέρος, οπότε πήρε η Ουαλία την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οι ΗΠΑ έχουν πλέον ομάδα

χρειάζονται και την εμπειρία

Απ’ ότι μας έδειξαν οι ΗΠΑ στον αγωνιστικό χώρο φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει πλέον μια πολύ καλή ομάδα. Εντούτοις, παρουσίασαν προβλήματα αρρυθμίας στο δεύτερο ημίχρονο από τα οποία προκύπτει κι ένας προβληματισμός για τη φυσική κατάσταση της αμερικανικής ομάδας.

Η σταθερότητα στην απόδοση αποτελεί κομβικό σημείο για κάθε ομάδα, που θέλει να «προχωρήσει» στους αγώνες «χωρίς αύριο» της τελικής φάσης ενός Μουντιάλ και αυτό είναι κάτι, που θα πρέπει να προβληματίσει τους τεχνικούς υπεύθυνους της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, αν θέλουν να επιτύχον κάτι καλό στη συνέχεια.

jpeg-optimizer-ipa-oualia-1-1-Derby-dyo

Οι δυο ομάδες «μοιράστηκαν» τις εντυπώσεις, αφού η καθεμιά είχε από ένα καλό ημίχρονο με τις ΗΠΑ να κατέχουν τη μπάλα στο πρώτο ημίχρονο και να αντιστρέφονται οι ρόλοι στο δεύτερο μέρος, οπότε πήρε η Ουαλία την πρωτοβουλία των κινήσεων.Φωτογραφία από Christian B. από το Pixabay 

Η Ουαλία

που δεν τα παρατάει ποτέ

Από την άλλη πλευρά, μας «έδειξε» η Ουαλία ότι είναι μια εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν είναι το σούπερ αθλητικό σύνολο, αλλά διαθέτει πεισματάρηδες παίκτες, οι οποίοι μπορούν να «γυρίσουν» το κάθε ματς.

Σε αυτό το ματς παραλίγο να «πληρώσει» η Ουαλία την εμμονή, που έχει με το να αμύνεται στο μισό γήπεδο.  Όταν ανοίχθηκε και επιτέθηκε, τότε μπόρεσε να επιβάλλει το αγωνιστικό τέμπο της. Αυτή την καλή επιθετική εικόνα που «φανέρωσε» στο δεύτερο ημίχρονο θα πρέπει να την ακολουθήσει και στη συνέχεια ως ομάδα, γιατί αυτή είναι η πραγματική «ταυτότητά» της.

Η συνέχεια

Το ισόπαλο αποτέλεσμα «άφησε ανοικτή» την πόρτα της πρόκρισης και για τις δυο ομάδες. Θεωρητικά η Ουαλία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 το πιο αδύναμο Ιράν και θα έχει πιο εύκολο έργο. Ας δούμε, όμως, πρώτα την αντίδραση των Ιρανών ποδοσφαιριστών, γιατί θα παλέψουν να νικήσουν με 1-0 , ώστε  να παραμείνουν στο παιχνίδι της πρόκρισης. Από την άλλη πλευρά, οι ΗΠΑ θα πρέπει την ίδια ημέρα να εμφανιστούν σε υψηλό επίπεδο, γιατί η Αγγλία δεν αστειεύεται. Αν καταφέρουν οι Αμερικανοί να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας από τους Άγγλους, τότε όλα θα κριθούν στην τρίτη αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Η συνέχεια επί της οθόνης…

©Typologos.com 2022