Η ΕΣΗΕΜ-Θ για την υποβάθμιση της ΕΡΤ3

Δε μεταδόθηκε απευθείας

η απονομή του κυπέλλου

στο πρωταθλητή Ελλάδας

ΠΑΟΚ

i-esiemth-gia-tin-ypovathmisi-tis-ERT3

Η υποβάθμιση του ρόλου και του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 που έχει αναδειχθεί από την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και φορείς της Βόρειας Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε εκ νέου το βράδυ της Κυριακής 19 προς το ξημέρωμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024. Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η υποβάθμιση του ρόλου και του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 που έχει αναδειχθεί  από την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) και φορείς της Βόρειας Ελλάδας, επιβεβαιώθηκε εκ νέου το βράδυ της Κυριακής 19 προς το ξημέρωμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2024. Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η πλήρη απουσία της ΕΡΤ3

από τους εορτασμούς

για τη κατάκτηση

του πρωταθλήματος 2023-24

«Στη διάρκεια μιας νύχτας, στην οποία ο ΠΑΟΚ γιόρταζε τη κατάκτηση του πρωταθλήματος 2023-24, η διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ αποφάσισε τη πλήρη απουσία της ΕΡΤ3 από τη μετάδοση όλων των σχετικών γεγονότων, επιμένοντας στη πρακτική υποβάθμισής της.

 Με έκπληξη διαπίστωσαν οι τηλεθεατές ότι το μοναδικό κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, που δεν εδρεύει στην Αθήνα και έχει την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, δεν αφιέρωσε ούτε λίγα λεπτά έκτακτου προγράμματος για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας με την απονομή του κυπέλλου, όπως επίσης τους και μέχρι πρωίας πανηγυρισμούς των φιλάθλων στον Λευκό Πύργο, αλλά και σε πολλές ακόμη πόλεις της Μακεδονίας», αναφέρει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ στην ανακοίνωσή του.

Ξέχασαν τις εξαγγελίες

« Η νέα απόφαση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε συνέχεια πολλών ακόμη περιστατικών, τα οποία έχει καταγγείλει η ΕΣΗΕΜ-Θ, επιβεβαιώνει τη σταθερή επιθυμία της να απαξιώσει τον ενημερωτικό χαρακτήρα της ΕΡΤ3, μετατρέποντας ουσιαστικά το κανάλι σε ανταποκριτικό γραφείο.

Οι διοικούντες την ΕΡΤ ΑΕ ξέχασαν ακόμη και τις δικές τους εξαγγελίες ότι τα αθλητικά και τα θέματα της περιφέρειας θα ήταν μεταξύ των πυλώνων της ΕΡΤ3 στα προγράμματά της, αγνοώντας ένα μείζον γεγονός για τους φιλάθλους όλης της περιφέρειας», επισημαίνει το συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ στη σχετική ανακοίνωση τους.

Το κάλεσμα

της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ κάλεσε  την ΕΡΤ ΑΕ και τη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ3, να σεβαστούν το διαχρονικό ρόλο της ΕΡΤ3 στην ενημέρωση και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους πρακτικές, οι οποίες προσβάλλουν τους πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους του καναλιού που πάντοτε βρίσκονται σε ετοιμότητα για τη κάλυψη και τη μετάδοση σημαντικών γεγονότων.

©Typologos.com 2024