Η Culinary Team Greece στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

Η

Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

«Culinary Professionals Greece»

 θα συμμετάσχει

στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής

«Villeroyet Boch»

jpeg-optimizer-CULINARY TEAM GREECE 2022_

Στη φωτογραφία τα μέλη της Culinary Team Greece, από αριστερά: Βασίλης Μαλτάς, Χρήστος Γκότσης, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δήμητρα Πολατίδου, Παύλος Ντάφης και Δημήτρης Χατζημελετίου

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής «Villeroyet Boch»  στο Λουξεμβούργο, που διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και θα διεξαχθεί στις 26-30 Νοεμβρίου του 2022 στο «Luxexpo The Box».

Κορυφαίος θεσμός

για τον κλάδο της γαστρονομίας

Η συγκεκριμένη διεθνής γαστρονομική διοργάνωση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κλάδο της γαστρονομίας παγκοσμίως, καθώς συμμετέχουν περισσότερες από 100 επιλεγμένες ομάδες σεφ από 55 χώρες της υδρογείου.

Το ραντεβού χιλιάδων επαγγελματιών

της μαγειρικής

Στα 24.700 τετραγωνικά μέτρα  του εκθεσιακού χώρου του Λουξεμβούργου αναμένεται να παραβρεθούν 8.000 επαγγελματίες μαγειρικής και 150 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο, ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να γευθεί τα διαγωνιζόμενα πιάτα σε ένα χώρο 900 θέσεων.

Οι διαγωνιζόμενοι-διαγωνιζόμενες θα προβάλλουν τη γαστρονομική κουλτούρα τους σε συνάρτηση με τις νέες γαστρονομικές τάσεις και τις υγιεινές διατροφικές πρακτικές.

jpeg-optimizer-Greek Kouniza (1)

Η ομάδα της Ένωσης « Culinary Team Greece»  θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα: « Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα». Φωτογραφία από Julia από το Pixabay 

Συνταγές εμπνευσμένες

από τη Μακεδονική Κουζίνα

Η ομάδα της Ένωσης « Culinary Team Greece»  θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα: « Η Γαστρονομική μας παράδοση και πολιτισμός στο σήμερα».

Έχει επιλέξει να παρουσιάσει  παραδοσιακές συνταγές εμπνευσμένες από τη Μακεδονική Κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές μαγειρικής. Η αποστολή της Ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα. Παράλληλα, θα προβάλλει  παγκοσμίως τη σύγχρονη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας.

Στόχος μια ακόμη διάκριση

Η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας με την ομάδα της «Culinary Team Greece» κατέκτησε το 2020 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη. «Στόχος μας είναι να φέρουμε άλλη μία διάκριση για τη χώρα μας» , λένε τα μέλη της Ελληνικής ομάδας.

Η συμμετοχή της Ένωσης πραγματοποιείται σε κοινή διοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού  Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Τα μέλη της «Culinary Team Greece» είναι οι Βασίλης Μαλτάς, Χρήστος Γκότσης, Παναγιώτης Μαρκούτης, Δήμητρα Πολατίδου, Παύλος Ντάφης και  Δημήτρης Χατζημελετίου.

©Typologos.com 2022