Εργατικό δυστύχημα στο Καλοχώρι

Ένας 60χρονος

έχασε τη ζωή του

Αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας

ζητά το ΕΚΘ

jpeg-optimizer- ergatiko-distichima-sto-kalochori

Εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 60χρονο υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης και η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τη πολιτεία να θεσπίσει, καθώς και να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας

Εργατικό δυστύχημα με νεκρό έναν 60χρονο υπάλληλο μεταφορικής εταιρείας σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου 2023 στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης και  η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ)  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά από τη πολιτεία  να θεσπίσει, καθώς και να εφαρμόσει αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας. Επίσης, απαιτεί να γίνουν πιο συχνοί και ουσιαστικοί  οι έλεγχοι στους  χώρους εργασίας.

Πως συνέβη

το δυστύχημα  

Ο άτυχος 60χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε από τη ράμπα φόρτωσης- εκφόρτωσης των εμπορευμάτων, ενώ εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία στο Καλοχώρι, με αποτέλεσμα να αφήσει την  τελευταία του πνοή.

Από τη πλευρά της, η διοίκηση του ΕΚΘ επισημαίνει ότι η πολιτεία «απλώς  παρακολουθεί τα συμβάντα» και δε προχωρά στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

ergatiko-distichima-sto-kalochori 2

Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 60χρονου

Η έκκληση του ΕΚΘ

«Καλούμε την Πολιτεία εδώ και τώρα να αναλάβει πρωτοβουλίες, να αυστηροποιήσει το πλαίσιο των κανόνων ασφαλείας, να ενισχύσει ουσιαστικά κι όχι να συνεχίζει να αποδεκατίζει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ανεξάρτητης αρχής πλέον), ώστε να πραγματοποιούνται επαρκείς και εξονυχιστικοί έλεγχοι», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

«Όχι άλλοι νεκροί! Καμία ακόμα απώλεια ανθρώπινης ζωής  κατά την ώρα της εργασίας! Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθιά θλίψη της και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του άτυχου 60χρονου. Αλησμόνητος!», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

©Typologos.com 2023