Εντυπωσιακή προσέλευση Βαλκάνιων εμπορικών επισκεπτών στην Artozyma
Έντονο ενδιαφέρον
από τους επαγγελματίες
της αργυροχρυσοχοΐας
για την
Athens International Jewellery Show

Εντυπωσιακή προσέλευση αγοραστών ή εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές, σημειώθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 στη 12η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού, Έτοιμων Προϊόντων «Artozyma»
Εντυπωσιακή προσέλευση αγοραστών ή εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές, σημειώθηκε το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 στη 12η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού, Έτοιμων Προϊόντων «Artozyma».
Συμμετοχή
και πολυεθνικών εταιρειών
Την ίδια ημέρα, προσέλκυσε η «Artozyma» το ενδιαφέρον των επαγγελματιών των κλάδων της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής. Χαρακτηριστική είναι και η συμμετοχή μεγάλων εταιρειών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και πολυεθνικές.Σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα των συναντήσεων τύπου B2B, αφού το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 180 επιχειρηματικά ραντεβού.
Παρουσίαση καινοτομιών
Στην «Artozyma» παρουσιάζονται και καινοτομίες, όπως είναι:
♦Η «μίνι» μονάδα από το κλάδο του εξοπλισμού ζαχαροπλαστικής μέσα από την οποία μπορεί κανείς να παρακολουθήσει «ζωντανά» (live) την παραγωγική διαδικασία.
♦Οι νέες τεχνολογίες και οι εξοπλισμοί, που «έρχονται να αναβαθμίσουν τα επαγγέλματα του αρτοποιού και του ζαχαροπλάστη.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο των δρώμενων του «Baking Together-Mediterranean Edition», που έγιναν την 1 Μαρτίου 2026,παρουσιάστηκαν διάφορες τεχνικές του ζυμώματος και του ψησίματος από τους Έλληνες και τους Πορτογάλους αρτοποιούς.Επίσης, στο «Pastry Lab» συμμετείχαν γνωστοί pastry chefs, οι οποίοι μπροστά στο κοινό δημιούργησαν γλυκά με νέες τεχνικές, σύγχρονες μεθόδους και φρέσκα υλικά.
Στη θεματική των gluten free αρτοποιημάτων παρουσιάστηκαν δύο συνταγές χωρίς γλουτένη σε συνεργασία με το σύλλογο «Δράση για την κοιλιοκάκη», ήτοι
♦Το ψωμί με προζύμι και γιαούρτι.
♦Τα τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς
Στο μεταξύ, εξελίσσεται στην «Artozyma» και ο διαγωνισμός με τίτλο: «Southern Europe Culinary Challenge 2026», που είναι μια διοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος με 300 συμμετοχές από 15 χώρες και κριτές εκ 10 κρατών.
Έντονο ενδιαφέρον
και για την
38η Athens International Jewellery Show
Επαγγελματίες από όλη τη χώρα (από τη Θράκη μέχρι και την Κρήτη) αλλά και ξένοι αγοραστές επισκέπτονται από την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2026 και την «38η Athens International Jewellery Show», στην Αθήνα.
Στη διεθνή έκθεση κοσμήματος «τρέχει» και το στοχευμένο πρόγραμμα των φιλοξενούμενων αγοραστών (Hosted Buyers) με εμπορικούς επισκέπτες από αγορές, όπως είναι η Εσθονία, η Σερβία, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Μολδαβία και η Λιθουανία. Το μεγάλο ενδιαφέρον των επαγγελματιών του κλάδου «συγκεντρώνει» και το «Design Section», μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι νέες τάσεις και η σύγχρονη δημιουργία.
Τα θέματα
των παράλληλων εκδηλώσεων
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διεθνούς έκθεσης κοσμήματος «αναπτύχθηκαν» θέματα την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026, όπως είναι:
♦Η δομή, οι τάσεις, η ζήτηση και οι ρυθμοί ανάπτυξης των διαμαντιών, των ρουμπινιών, των ζαφειριών και των σμαραγδιών στην παγκόσμια αγορά.
♦Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι της Ελλάδας.
Το ωράριο λειτουργίας
των δύο εκθέσεων
Το ωράριο λειτουργίας των δύο εκθέσεων για τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2026 είναι το εξής:
♦Για την «Artozyma»: 10 το πρωί- 6 το απόγευμα.
♦Για την «Athens International Jewellery Show»: 10 το πρωί- 7 το απόγευμα.
©Typologos.com 2026



















