Δύσκολη νίκη της Γαλλίας με 0-1 επί της Αυστρίας στο Euro 2024 στη Γερμανία

Πολύ καλή ομάδα

η Αυστρία

dyskoli-niki-tis-Gallias-me-0-1-epi-tis-Afstrias-sto-euro-2024-sti-germania

Πολύ δύσκολα κατέβαλε η Γαλλία με 0-1 (Μαξιμίλιαν Βέμπερ 38’ αυτογκόλ) την Αυστρία στο ματς για την 1η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Euro 2024 και το οποίο διεξήχθη την Δευτέρα 16 Ιουνίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.Φωτογραφία από Phillip Kofler από το Pixabay

Πολύ δύσκολα κατέβαλε η Γαλλία με 0-1 (Μαξιμίλιαν Βέμπερ 38’ αυτογκόλ) την Αυστρία στο ματς για την 1η αγωνιστική του Δ’ Ομίλου του Euro 2024 και το οποίο διεξήχθη την Δευτέρα 16 Ιουνίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Ένα πολύ

δύσκολο ματς  

για τη Γαλλία

Οι Γάλλοι ποδοσφαιριστές διαχειρίστηκαν επιτυχώς ένα πολύ δύσκολο ματς κατά τη διάρκεια του οποίου έχασαν δύο με τρεις μεγάλες «κλασσικές» ευκαιρίες για γκολ, το οποίο επέτυχαν χάρις στην έμπνευση με σέντρα του Κιλιάν Εμπαπέ και την ατυχή απόκρουση του Αυστριακού αμυντικού, Μαξιμίλιαν Βέμπερ 38’ προς το τέρμα της ομάδας του.

Ταυτόχρονα, οι παίκτες της «χώρας της Μασσαλιώτιδας» είχαν μερικές καλές εμπνεύσεις στον αγωνιστικό χώρο και διαχειρίστηκαν επιτυχώς τη χρονική διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ  κατέκτησαν τη μία σημαντική νίκη, η οποία «σημαδεύτηκε» από τους τραυματισμούς των Κιλιάν Εμπαπέ και Αντουάν Γκριεζμάν.

Το παιχνίδι ήταν παρά πολύ «σκληρό» και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υπέρμετρη δύναμη, την οποία «έβαζαν» οι Αυστριακοί ποδοσφαιριστές σε όλες τις φάσεις και τη κόκκινη κάρτα θα έπρεπε να είχε αντικρύσει τουλάχιστον στοπαίκτη, που έριξε εσκεμμένα τον Αντουάν Γκριεζμάν επάνω στην πινακίδα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Μια

«σκληροτράχηλη» ομάδα

παρουσίασε η Αυστρία

Από τη μεριά της, η Αυστρία παρουσίασε μια «σκληροτράχηλη» και συγχρόνως τεχνική ομάδα, η οποία  εμφανίστηκε με ατού το ακατάπαυστο τρέξιμο,την υπέρμετρη δύναμη στις διεκδικήσεις, καθώς και τις αστραπιαίες επιθέσεις.

Επίσης, η Αυστρία έδειξε πως είναι μια ομάδα, που δε «καταθέτει τα όπλα», παλεύει μέχρι και το τελευταίο λεπτό για το καλύτερο αποτέλεσμα και διαθέτει ένα δυνατό σύνολο, το οποίο έχει αρκετές δυνατότητες.

Μάλιστα, φάνηκε η Αυστρία πως «ήρθε» στο Euro 2024 όχι μόνο για μια καλή αγωνιστική παρουσία, αλλά για να «στοχεύσει» σε κάτι περισσότερο.

Τα δύο ντέρμπι

Μετά από την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής απέκτησαν χαρακτήρα ντέρμπι οι δύο επόμενοι αγώνες, που θα δοθούν στα πλαίσια του Δ’ Ομίλου του Euro 2024 στη Γερμανία, αφού:

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 αναμετρώνται η Πολωνία με την Αυστρία στο Βερολίνο, όπου όποια από τις δύο εθνικές ομάδες νικήσει, τότε θα έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Την ίδια ημέρα αντιπαρατίθενται η Ολλανδία με τη Γαλλία στη Λειψία, όπου η νικήτρια του ματς «καπαρώνει» την 1η θέση του Δ’ ομίλου μαζί με τη πρόκριση. Ωστόσο, τις δύο αυτές ομάδες δεν τις «χαλά» και η ισοπαλία σε αυτό το ματς ιδιαίτερα στη περίπτωση, που το άλλο παιχνίδι του Δ’ Ομίλου «ολοκληρωθεί» με ισόπαλο αποτέλεσμα.

©Typologos.com 2024