«Δυναμική» η 12η Διεθνής Έκθεση «Zootechnia» στη Θεσσαλονίκη

837 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες

14.115 τετραγωνικά μέτρα

εκθεσιακού χώρου

309 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες

jpeg-optimizer_Zootechnia 2023

«Δυναμικό» στάτους  για δύο από τους πιο ισχυρούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα της χώρας αναμένεται να έχει η 12η διεθνής έκθεση για τη κτηνοτροφία και τη πτηνοτροφία «Zootechnia», που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΘ-Helexpo στις 2-5 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα βρίσκονται 837 εκθέτες (307 άμεσοι  από 13 χώρες και 530 έμμεσοι  εκ 38 κρατών)

«Δυναμικό» στάτους  για δύο από τους πιο ισχυρούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα της χώρας αναμένεται να έχει η 12η διεθνής έκθεση για τη κτηνοτροφία και τη πτηνοτροφία «Zootechnia», που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΘ-Helexpo στις 2-5 Φεβρουαρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα βρίσκονται 837 εκθέτες (307 άμεσοι  από 13 χώρες και 530 έμμεσοι  εκ 38 κρατών).Η διοργάνωση και τα στοιχεία της 12ης διεθνούς έκθεσης για τη κτηνοτροφία και τη πτηνοτροφία «Zootechnia» παρουσιάστηκαν από τους υπεύθυνους της ΔΕΘ-Helexpo κι εκπροσώπους των δυο κλάδων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη.

Τα στοιχεία

της 12ης διεθνούς έκθεσης

 «Zootechnia»

Από τους διοργανωτές παρουσιάστηκαν τα εξής στοιχεία:

✅Οι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από τις χώρες: Αίγυπτο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία.

✅Τους χώρους θα επισκεφθούν 309 ξένοι εμπορικοί επισκέπτες από 7 χώρες, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται μεμονωμένοι φιλοξενούμενοι αγοραστές (hosted buyers), ενώ θα γίνουν ομαδικές επισκέψεις από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία

✅Οι Έλληνες εκθέτες προέρχονται απ’ όλη τη χώρα, ενώ η έκθεση θα καλύψει στεγασμένες  και υπαίθριες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης  14.115 τετραγωνικών μέτρων.

Η ταυτότητα

της διοργάνωσης  

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν τη «Zootechnia» ως τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Eλλάδα και στα Bαλκάνια, καθώς και μία από τις σημαντικότερες των κλάδων κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας στην Ευρώπη.«Παρούσες» στη «Zootechnia» 2023 θα είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες -τεχνολογίες,  αλλά και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανήματα ή υπηρεσίες.

Οι συμμετοχές

Μεταξύ άλλων, συμμετέχουν:

🔵Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

🔵Οι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων.

🔵Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος.

🔵Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

🔵Ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

🔵Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.

🔵Η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ),

🔵Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ).

🔵Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών.

🔵Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αβγού και Προϊόντων Αβγού.

🔵Το Τμήμα Γεωπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

🔵Το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

🔵Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις

Πολυποίκιλο περιεχόμενο θα παρουσιάσουν οι παράλληλες εκδηλώσεις και στα αφιερώματα της «12ης Zootechnia» προς το κοινό.

Ανανεωμένα -εμπλουτισμένα θα είναι το «Pet Festival» και το «Σαλόνι Αλόγου».

Συνάμα, θα γίνει το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του.

Ενδιαφέρουσα αναμένεται να είναι και η εκδήλωση για την αβγοπαραγωγό ορνιθοτροφία και το ελληνικό αβγό, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ υπό την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.

Το «Pet Festival»

Στο «Pet Festival» θα «φιλοξενηθεί» στα περίπτερα 5 και 6, όπου οι επισκέπτες-επισκέπτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη τριπλή έκθεση μορφολογίας των σκύλων που διοργανώνει ο Κυνοφιλικός Όμιλος ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα δουν τις ειδικές ενότητες για τα ενυδρεία, τερράρια και πτηνά, ενώ στην ενότητα «Αμφιθέατρο Γνώσεων» θα μάθουν για την εκπαίδευση, τη διατροφή και την υγεία των ζώων συντροφιάς.

Οι ζωόφιλοι κι όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και τη διπλή έκθεση μορφολογίας της γάτας, σε μια από τις λίγες φορές που πραγματοποιηθεί  στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκθέσεις διοργανώνονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών.

Το «Σαλόνι Αλόγου»

Το «Σαλόνι Αλόγου» θα «φιλοξενηθεί»  στο περίπτερο 17,  όπου για ακόμη μια φορά θα αποτελέσει τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου εκ της Ελλάδας  και από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Σε αυτό συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εμφανιστούν σε μία διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20Χ50 μέτρων.

Εκεί θα παρουσιάσουν διάφορες παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα.

Σε διαμορφωμένους χώρους, που θα βρίσκονται περιμετρικά της πίστας, θα συμμετέχουν ιππικοί όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα εγκαίνια

Η 12η «Zootechnia» θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου 2023 στην αίθουσα Α του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός».

jpeg-optimizer_Zootechnia 2023-dyo

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν τη «Zootechnia» ως τη μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Eλλάδα και στα Bαλκάνια, καθώς και μία από τις σημαντικότερες των κλάδων κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας στην Ευρώπη

Η συνέντευξη Τύπου

Στη μεγάλη κινητοποίηση των κλάδων της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας για τη 12η «Zootechnia» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, μιλώντας στη  συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023  ενόψει των εγκαινίων. Ο κ. Τζήκας τόνισε πως «μπαίνουμε» στο 2023 με μια σημαντική διοργάνωση.

Ο πρόεδρος

του ΣΕΑΜ

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου  Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων ΣΕΑΜ,  Σάββας Μπαλουκτσής, σημείωσε πως επίλεκτα μέλη του φορέα συμμετέχουν στη φετινή «Zootechnia»  για την οποία αισιοδοξεί πως θα έχει επιτυχία, με δεδομένη και την επικείμενη προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης.

Ο πρόεδρος

της ΕΚΑΓΕΜ

Με 27 επιχειρήσεις-μέλη της και εκθεσιακό χώρο 2.500 τετραγωνικών μέτρων συμμετέχει στη 12η «Zootechnia» και η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ) όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος υπογράμμισε τη χρονική συγκυρία των σχεδίων βελτίωσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος

 της ΔΕΘ-Helexpo

Με τη σειρά του, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος τόνισε πως οι εκθέσεις του πρωτογενούς τομέα είναι μεγάλης σημασίας για τον εκθεσιακό φορέα, αναφέροντας και στις «Detrop-Oenos», «Freskon»  και «Agrothessaly»  που ακολουθούν.

Η «Agrothessaly»

Τη στενή συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo για τη διοργάνωση μιας ακόμα έκθεσης του αγροτικού τομέα, της «Agrothessaly» επισήμανε  ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής. Επιπλέον, ο κ. Νταής σημείωσε πως η πόλη και ο δήμος επένδυσαν στη ΔΕΘ-Helexpo και δικαιώθηκαν.

Ο γενικός διευθυντής

της ΔΕΘ-Helexpo

Τη μεταμόρφωση των περιπτέρων σε κάτι το διαφορετικό, με δεδομένη και τη παρουσία των ζώων «στάθηκε» ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo,  Αλέξης Τσαξιρλής, ενώ ο project manager της «Zootechnia», Βασίλης Σπύρου τόνισε πως η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει όλη τη παγκόσμια, σύγχρονη τεχνολογία της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας, καλύπτοντας όλους τους τομείς.

Οι ώρες λειτουργίας

της «Zootechnia»

Η 12η «Zootechnia» θα λειτουργήσει ως εξής:

✅Τις καθημερινές: 10:00-19:00.

✅Το Σάββατο: 10:00-20:00.

✅Την Κυριακή:10:00-19:00.

©Typologos.com 2023